11.8 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΕλένη Θεοφιλοπούλου 1937-2015

Σχετικές αναρτήσεις

Ελένη Θεοφιλοπούλου 1937-2015

Η Ελένη Θεοφίλου (Ελένη Θεοφιλοπούλου), όπως ήταν το πραγματικό της όνομα, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1937 και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Πέλου Κατσέλη. Έπαιξε σε δεκάδες ταινίες («Γκαρσονιέρα για δέκα», «Ο σεξοκυνηγός», «Η τύχη μου τρελάθηκε», «Οι βάσεις και η Βασούλα» κ.ά.) και τηλεοπτικές σειρές («Ανθρωπάκος», «Λέσχη μυστηρίου», «Αστυνόμος Θανάσης Παπαθανάσης» κ.ά.). Στο θέατρο διακρίθηκε στην κωμωδία και συνεργάστηκε αρκετές φορές με τον σπουδαίο κωμικό Ντίνο Ηλιόπουλο.

Στο ευρύτερο κοινό έγινε γνωστή από το ρόλο της «δασκάλας» στη θρυλική ελληνική σειρά «Μεθοριακός σταθμός», που παιζόταν από το 1974 έως το 1981 στην ΥΕΝΕΔ και στην οποία πρωταγωνιστούσε μαζί με τον Βάσο Αδριανό. Μάλιστα ήταν τόσο δημοφιλής τη δεκαετία του ‘70, ώστε είχε γίνει μέχρι και ηρωίδα των φωτορομάντζων της εποχής.

Η Ελένη Θεοφίλου έπασχε από γεροντική άνοια τα τελευταία χρόνια και άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμιγκ» της Αθήνας στις 05 Φεβρουαρίου του 2015.

Ελένη Θεοφιλοπούλου: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1963Ένας Ντελικανής 
1966Αχ! Καί Νάμουν Άντρας 
1968Ανοιχτή επιστολή 
1968Κιέριον 
1968Ο μεγάλος διχασμός 
1970Η τύχη μου τρελλάθηκε 
1971Αιχμάλωτοι της ηδονής 
1971Αυτοί που ξέχασαν τον όρκο τους 
1971Δώστε τα χέρια 
1971Μάρα η τσιγγάνα 
1971Μια γυναίκα φεύγει 
1971Σέργιος και Άννα 
1972Κατηγορώ τη ζωή 
1974Εσμέ η τουρκοπούλα 
1975Οι βάσεις και η Βασούλα 
ΈτοςΤίτλος ταινίας
1981Γκαρσονιέρα για Δέκα 
1981Ο σεξοκυνηγός 
1985Μια Μαρία σε τιμή ευκαιρίας 
1985Μια μέρα νωρίτερα 
1985Μια παράξενη δολοφονία 
1985Φουτ μπωλ 
1986Αντρέα ρούφα τ’ αυγό σου 
1987Οι γκαρσόνες 
1987Ταξίδι για το θάνατο 
1987Φ.Π.Α. και τέζα όλοι 
1988Κρυστάλλω κιντ 
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Τούλα Γαλάνη 1949-

Η Τούλα Γαλάνη γεννήθηκε το 1949 στη Δράμα.Αναδείχθηκε Β΄Μις Ελλάς στα καλλιστεία του 1966 και σπούδασε χορό στη σχολή Γαλάνη.Ξεκίνησε με την αδελφή της...

Κατσέλη Αλέκα

Η Αλέκα Κατσέλη, το γένος Μαζαράκη, ηθοποιός μεγάλου βεληνεκούς και εξαιρετικής ομορφιάς, λάμπρυνε το ελληνικό θέατρο με το ταλέντο, το ήθος, την πνευματικότητα και την...

Ρίκα -Μαρία Γαλάνη -Βαρουσιάδου

Η Ρίκα -Μαρία Γαλάνη -Βαρουσιάδου κατάγεται από τη Κωνσταντινούπολη όπου γεννήθηκε το 1921.Μεγάλωσε στην Αθήνα όπου κατέφυγε με την οικογένειά της και σπούδασε στη...

Τελευταίες αναρτήσεις