14.5 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΘεοφίλου Ελένη

Σχετικές αναρτήσεις

Θεοφίλου Ελένη

Η Ελένη Θεοφίλου ήταν Ελληνίδα ηθοποιός, ιδιαίτερα δημοφιλής τη δεκαετία του ‘70 από το ρόλο της «δασκάλας» στην τηλεοπτική σειρά «Μεθοριακός Σταθμός» (1974-1981).
Η Ελένη Θεοφιλοπούλου, όπως ήταν το πραγματικό της όνομα, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1937 (άλλη πηγή αναφέρει το 1934) και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Πέλου Κατσέλη. Έπαιξε σε δεκάδες ταινίες («Γκαρσονιέρα για δέκα», «Ο σεξοκυνηγός», «Η τύχη μου τρελάθηκε», «Οι βάσεις και η Βασούλα» κ.ά.) και τηλεοπτικές σειρές («Ανθρωπάκος», «Λέσχη μυστηρίου», «Αστυνόμος Θανάσης Παπαθανάσης» κ.ά.). Στο θέατρο διακρίθηκε στην κωμωδία και συνεργάστηκε αρκετές φορές με τον σπουδαίο κωμικό Ντίνο Ηλιόπουλο.
Στο ευρύτερο κοινό έγινε γνωστή από το ρόλο της «δασκάλας» στη θρυλική ελληνική σειρά «Μεθοριακός σταθμός», που παιζόταν από το 1974 έως το 1981 στην ΥΕΝΕΔ και στην οποία πρωταγωνιστούσε μαζί με τον Βάσο Αδριανό. Μάλιστα ήταν τόσο δημοφιλής τη δεκαετία του ‘70, ώστε είχε γίνει μέχρι και ηρωίδα των φωτορομάντζων της εποχής.
Η Ελένη Θεοφίλου έπασχε από γεροντική άνοια τα τελευταία χρόνια και άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμιγκ» της Αθήνας στις 5 Φεβρουαρίου 2015.
Διαβάστε επίσης: Περικλής Χριστοφορίδης: Το Ρεκόρ Και Η Συμπάθεια Του Φίνου

Φιλμογραφία
Γκαρσονιέρα για δέκα (1981) [Φανή]
Ο σεξοκυνηγός (1981) [Τζένη Τρύπα]
Οι βάσεις και η Βασούλα (1974) [Δέσπω]
Εσμέ, η Τουρκοπούλα (1974) [Εσμέ]
Παύλος Μελάς (1974)
Αιχμάλωτοι της ηδονής (1972)
Κατηγορώ τη ζωή (1972) [Χριστίνα]
Αυτοί που ξέχασαν τον όρκο τους (1971)
Μάρα η τσιγγάνα (1971)
Δώστε τα χέρια (1971)
Μια γυναίκα φεύγει (1971) [Χριστίνα]
Σέργιος και Άννα (1971) [Άννα]
Η τύχη μου τρελάθηκε… (1970) [Μαρίνα Καρατασάκου]
Κιέριον (1968)
Ανοιχτή επιστολή (1968) [Μαρία]
Ο μεγάλος διχασμός (1968) [Άννα]
Αχ!.. και νά΄μουν άντρας (1966)
Ένας ντελικανής (1963) [δημαρχοπούλα

www.ellinikoskinimatografos.gr
Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

Προηγούμενο άρθροΤζώνυ Θεοδωρίδης 1962-
Επόμενο άρθροΚαίτη Θεοχάρη(Χλόη)

Σχετικές αναρτήσεις

Ματίκα Θάλεια

Η Θάλεια Ματίκα γεννήθηκε στην Αθήνα στις 4 Ιουλίου του 1978. Αφού αποφοίτησε από τη Γερμανική Σχολή Αθηνών, σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Θεατρικές...

Μαγική πόλις

Μαγική πόλιςΠερίληψη: Μια λαϊκή συνοικία της Αθήνας το Δουργούτι, αποτελεί το σκηνικό στο οποίο εκτυλίσσεται η ιστορία ενός σκληρά εργαζόμενου νέου που βρίσκεται μπλεγμένος...

Νίκη Λινάρδου 1939-2012

Η Νίκη Λινάρδου υπήρξε χαρακτηριστική μορφή του ελληνικού κινηματογράφου της δεκαετίας του '60 σε ταινίες του Αλέκου Σακελλάριου, του οποίου υπήρξε σύζυγος για δέκα...

Τελευταίες αναρτήσεις