Προηγούμενο άρθροΠαΐζη Αλέκα
Επόμενο άρθροΠαναγιώτου Χάρης

Παναγιώτου Κάκια

Η Κάκια (Αικατερίνη) Παναγιώτου του Ιωάννου είναι Ελληνίδα ηθοποιός που γεννήθηκε το 1923 στην Αθήνα.
Παντρεύτηκε τον Κωνσταντίνο Σάπαρη με τον οποίο και απέκτησε έναν γιο.

Όταν τελείωσε τις γυμνασιακές της σπουδές στην αρχή φοίτησε στη Γερμανική Ακαδημία και στη συνέχεια στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου από την οποία εξήλθε με άριστα.

Πρωτοεμφανίσθηκε στη θεατρική σκηνή το 1945 στο θίασο “Αυλαία” και το 1948 προσλήφθηκε στο Εθνικό Θέατρο ως πρώτη στο χορό αρχαίου δράματος. Στη παράσταση της “Ορέστειας” του Αισχύλου διακρίθηκε ιδιαίτερα υποδυόμενη τη Κασσάνδρα. Στη συνέχεια ανέλαβε πρωτεύοντες ρόλους σε νεώτερες παραστάσεις έργων.

Περιόδευσε με το θίασο της Μαρίκας Κοτοπούλη στην Αίγυπτο και Κύπρο. Από το 1953 ήταν μόνιμο στέλεχος του Εθνικού Θεάτρου. Στη δεκαετία του 1960 ασχολήθηκε έντονα με το ελληνικό κινηματογράφο όπου και συμμετείχε σε αρκετές ταινίες όπως “Στεφανία”, “Αγάπη για πάντα”, “Μαντώ Μαυρογένους”, “Υπολοχαγός Νατάσσα”, “Πολίτικη κουζίνα” (2003).

Τη περιοδο 2007 – 2008 έπαιξε το ρόλο της αφηγήτριας στη σειρά “Δεληγιάννειον Παρθεναγωγείον”. Πέθανε σε ηλικία 90 ετών στις 6 Απριλίου 2013 και κηδεύτηκε στο Νεκροταφείο Χαλανδρίου.
Φιλμογραφία

Έτος Τίτλος
1954 Θανασάκης ο πολιτευόμενος
1958 Μηδέν πέντε
1960 Ραντεβού στην Βενετία
1962 ΗλέκτραΤα χέρια
1963 ΤερέζαΑμαρτίες γονέων

Ανάμεσα σε δυο αγάπες

1965 ΒάναΤου χωρισμού ο πόνος

Στην θύελλα του πάθους

1967 ΛάουραΗ Στεφανία

Ουδείς αναμάρτητος

1969 Το νυφοπάζαροΑγάπη για πάντα
1970 Αγάπη για πάνταΥπολοχαγός Νατάσσα

Ένας τρελός γλεντζές

Οι γενναίοι του Βορρά

Κατηγορώ τους δυνατούς

Μια γυναίκα στην αντίσταση

Ο δασκαλάκος ήταν λεβεντιά

Αυτοί που μίλησαν με τον θάνατο

1971 Τα χρόνια της οργήςΜαντώ Μαυρογένους
1982 Άγρια νιάτα
1984 Η πόλη ποτέ δεν κοιμάται
2003 Πολίτικη κουζίνα

πηγή

Τυχαία Αρθρα

Ποιος ηθοποιός των 80ς γύρισε τις πιο πολλές βιντεοταινίες

Στάθης Ψάλτης: 6Αν και πολλοί πιστευουν πως ο Στάθης Ψάλτης γύρισε πάρα πολλές βιντεοταινίες κάνουν λάθος καθώς ο αγαπημένος αυτός ηθοποιός γύρισε μόνο έξι....

Ο άνθρωπος που δημιούργησε τον Ελληνικό κινηματογράφο

Φιλοποίμην Φίνος Το όνομα του έχει γραφτεί με χρυσά γράμματα στην ιστορία της 7ης τέχνης στην Ελλάδα καθώς εν μέσω Γερμανικής Κατοχής κατάφερε να δημιουργήσει...

Από τους Aphrodite’s child στους Mental Grayce

Όταν οι Aphrodite's child έκαναν την εμφάνιση τους το 1967 όλοι μιλούσαν γι' αυτό το δυνατό συγκρότημα που ξεσήκωνε τον κόσμο με τις εμφανίσεις...

Αγάπη για πάντα

Η ταινία, "Αγάπη για πάντα" προβλήθηκε τη σαιζόν 1969-1970 και έκοψε 266.826 εισιτήρια. Ήρθε στην 23η θέση σε 99 ταινίες. Μετά από 9 χρόνια συνεργασίας...

Παρόμοια άρθρα

Ελληνικός Κινηματογράφος Παναγιώτου Κάκια
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!

Αρθρα

Αγάπη για πάντα

Η ταινία, "Αγάπη για πάντα" προβλήθηκε τη σαιζόν 1969-1970 και έκοψε 266.826 εισιτήρια. Ήρθε στην 23η θέση σε 99 ταινίες. Μετά από 9 χρόνια συνεργασίας...

Παζλ του Ελληνικού Κινηματογράφου 633ο

Ενώστε το παζλ, πείτε μας τον χρόνο που κάνατε και σχολιάστε την φωτογραφία!!!Για περισσότερα παζλ πατήστε ΕΔΩ. Παζλ του Ελληνικού Κινηματογράφου 633ο

Ο άνθρωπος που δημιούργησε τον Ελληνικό κινηματογράφο

Φιλοποίμην Φίνος Το όνομα του έχει γραφτεί με χρυσά γράμματα στην ιστορία της 7ης τέχνης στην Ελλάδα καθώς εν μέσω Γερμανικής Κατοχής κατάφερε να δημιουργήσει...