Δέσποινα Στυλιανοπούλου: Ήταν Πειραιώτης και δεν σήκωνε πολλά πολλά

Δέσποινα Στυλιανοπούλου
Advertisement

Στην Espresso και στον Νίκο Νικόλιζα είχε παραχωρήσει συνέντευξη η Δέσποινα Στυλιανοπούλου και μίλησε για τις συγκρούσεις που είχε ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ με την Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Advertisement

«Μέσα σε αυτό το κεφάλαιο της Αλίκης γράφω και για την πρώτη μας γνωριμία που έγινε στην ταινία, “Η Αλίκη στο Ναυτικό”. Μετά γράφω για ένα πολύ ωραίο περιστατικό όταν είχαμε πάει με την Αλίκη στον Ζαμπέτα. Ο Δημήτρης είχε σηκωθεί και χόρευε ένα πολύ ωραίο ζεϊμπέκικο.

aliki dimitris

Η Αλίκη, λοιπόν, που ήταν τρελά ερωτευμένη μαζί του, σηκώθηκε και άνοιξε δεκάδες σαμπάνιες για πάρτη του. Και ο κόσμος ζητωκραύγαζε. Μπορεί να έλεγαν την Αλίκη σκληρή, ήταν όμως ψυχούλα και δυναμικός χαρακτήρας. Και αν μου έλεγες μεταξύ Αλίκης και Δημήτρη, εγώ θα σου έλεγα Αλίκη. Όχι γιατί ο Δημήτρης ήταν σκληρός άνθρωπος, αντιθέτως μάλιστα. Απλά η Αλίκη ήταν πειραχτήρι και ο Δημήτρης δεν σήκωνε πολλά πολλά και δεν αντιλαμβανόταν εύκολα το χιούμορ της Αλίκης», είπε αρχικά η Δέσποινα Στυλιανοπούλου.

«Ξέρεις πόσες φορές η Αλίκη τον πείραζε στο θέατρο ΡΕΞ και εκείνος θυμωμένος έφευγε από τις πρόβες ή την επίσημη πρεμιέρα και καθόταν έξω στα σκαλιά; Ήταν βλέπεις Πειραιώτης και δεν σήκωνε πολλά πολλά. Και η Αλίκη μού έλεγε: “πήγαινε, ρε ψιψίνα, και καλμάρισέ τον”. Πήγαινα, μιλούσαμε, και ο Δημήτρης γύριζε πίσω. Γι’ αυτά τα χρόνια νοσταλγώ και κλαίω», πρόσθεσε επίσης η Δέσποινα Στυλιανοπούλου.

Πηγή άρθρου: newsit.gr

Προηγούμενο άρθροΑπ’ τ’ αλώνια στα σαλόνια 1971-1972
Επόμενο άρθροΒίβα Ρένα 1967-1968