Ο δασκαλάκος ήταν λεβεντιά

Παραγωγής: Καραγιάννης-Καρατζόπουλος
Πρεμιέρα: 01 Ιανουαρίου 1970
Παραγωγός:
Φωτογραφία: Βασίλης Βασιλειάδης
Συγγραφέας: Γιώργος Λαζαρίδης
Σεναρίο: Γιώργος Λαζαρίδης

Κωμωδία
1970

Ηθοποιοί: Κώστας Βουτσάς, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Ελένη Ερήμου, Ανδρέας Φιλιππίδης, Άννα Παϊτατζή, Αθηνόδωρος Προύσαλης, Γιώργος Μοσχίδης, Αντώνης Παπαδόπουλος , Νίκος Παπαναστασίου, Βάσια Τριφύλλη, Κάκια Παναγιώτου, Γιάννης Αλεξανδρίδης, Γιώργος Γρηγορίου, Σωτήρης Τζεβελέκος, Κική Πέρση, Μιράντα Μαντά, Βύρων Σεραϊδάρης, Κωνσταντίνος Μιχαήλ, Κώστας Φατούρος, Τίνα Τζιόβα, Γιάννης Αλεξανδράκης, Παναγιώτης Τράικος, Άννα Μεταλλίδου, Δημήτρης Κοντογιάννης , Βασίλης Μπουγιουκλάκης, Charms (τραγούδι), Λίτσα Σακελλαρίου (τραγούδι), Σπύρος Γουριώτης

Περίληψη: Ο δάσκαλος Ευλάμπιος Μαντέκας, γέννημα και θρέμμα του Ριζοχωρίου Πελοποννήσου, έρχεται στην Αθήνα για να ζητήσει από τον βιομήχανο Μπάμπη Χάνο, την εκπλήρωση της υπόσχεσής του για την ανέγερση του σχολείου του χωριού. Τον επισκέπτεται τη στιγμή μιας δεξίωσης που δίνεται προς τιμήν του πλούσιου Ελληνοαμερικανού Τζακ. Ο Χάνος, όντας προληπτικός, τον πείθει να παραμείνει στη δεξίωση παριστάνοντας τον Λάμπη Ελευθερουδάκη, γνωστό εκδότη που εξέδωσε και το ομότιτλο λεξικό. Ο Τζακ εντυπωσιάζεται από τις γνώσεις του Λάμπη και θέλει να παραβρεθεί στην υπογραφή της σχετικής συμφωνίας του με τον Χάνο. Ο δάσκαλος όμως πληροφορείται από την υπηρέτρια ότι η επιχείρηση του Χάνου είναι χρεοκοπημένη. Ο Τζακ, που όπως αποκαλύπτεται είναι ο χαμένος πατέρας του κατά την περίοδο της Γερμανικής Κατοχής, δέχεται να αναλάβει αυτός τα έξοδα ανέγερσης του σχολείου και παράλληλα βοηθάει τον γιο του να κερδίσει την κόρη του Χάνου.
Παρασκήνιο: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1970-1971 και έκοψε 319.543 εισιτήρια. Ήρθε στην 11η θέση σε 87 ταινίες.

Ελληνικός Κινηματογράφος Ο δασκαλάκος ήταν λεβεντιά
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
Προηγούμενο άρθροΌχι, κύριε Τζόνσον
Επόμενο άρθροΕκείνο το καλοκαίρι

Similar Articles

Comments