Ο Θύμιος τάκανε θάλασσα

Παραγωγής:
Πρεμιέρα: 01 Ιανουαρίου 1959
Παραγωγός: Γιάννης Καρατζόπουλος
Φωτογραφία: Αριστείδης Καρύδης-Φουκς
Συγγραφέας: Αλέκος Σακελλάριος
Σεναρίο: Αλέκος Σακελλάριος

Κωμωδία
1959

Ηθοποιοί: Κώστας Χατζηχρήστος, Ανδρέας Μπάρκουλης, Βούλα Χαριλάου, Νίτσα Τσαγανέα, Αλέκα Στρατηγού, Νίκη Λινάρδου, Ρούλα Χρυσοπούλου, Νίκος Φέρμας, Κία Μπόζου, Βαγγέλης Πλοιός, Ράλλης Αγγελίδης, Ορέστης Μακρής

Περίληψη: Ο Θύμιος Μπούκουρας, με δυο καλάθια και δυο κότες υπό μάλης, αφήνει το χωριό του, τη Βλαχοκερασιά, τη γυναίκα του και τα δυο παιδιά του και κατεβαίνει στην Αθήνα για κάποια δουλειά. Στο σταθμό του τρένου συναντά τη Λίζα που θέλει να αυτοκτονήσει επειδή την εγκατέλειψε ο μνηστήρας της. Η κοπέλα είναι κόρη του αυστηρού Ταξίαρχου Βρασίδα και ο Θύμιος της σώζει τη ζωή. Εκείνη τον παρακαλεί να πάρει τη θέση του απωλεσμένου μνηστήρα της, του γιατρού Μπελίρη, και ο Θύμιος δέχεται να παρουσιαστεί στο σπίτι του Βρασίδα, σαν άντρας της. Στη συνέχεια βρίσκεται μπροστά σε μια αναστάτωση άνευ προηγουμένου, καθώς ο πρώην αρραβωνιαστικός της Λίζας, ο Λάκης Βρανάς, από τον οποίο την είχε απομακρύνει ο πατέρας της με αποτέλεσμα να τη ρίξει στην αγκαλιά του παντρεμένου κυρίου Βεργόπουλου, που παρίστανε τον γιατρό Μπελίρη, επανακάμπτει και όλα τακτοποιούνται. Έτσι, ο Θύμιος παίρνει το τρένο της επιστροφής για το χωριό του, έχοντας βοηθήσει δύο νέους να ευτυχήσουν.
Παρασκήνιο: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1959-1960 και έκοψε 70.549 εισιτήρια. Ήρθε στην 8η θέση σε 52 ταινίες. Δεύτερη κατά σειρά μεταφορά στον κινηματογράφο της θεατρικής κωμωδίας των Αλέκου Σακελλάριου και Χρήστου Γιαννακόπουλου “Η Λίζα Τα Θαλάσσωσε”. Είχε προηγηθεί η ταινία του Αλέκου Σακελλάριου “Παπούτσι Από Τον Τόπο Σου” το 1946 και θα ακολουθήσει η ταινία “Γαμπρός Από Το Λονδίνο” το 1967 του Γιάννη Δαλιανίδη.

Ελληνικός Κινηματογράφος Ο Θύμιος τάκανε θάλασσα
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
Προηγούμενο άρθροΌχι, κύριε Τζόνσον
Επόμενο άρθροΕκείνο το καλοκαίρι

Similar Articles

Comments