23.8 C
Athens
Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Άγνωστες πτυχές της ταινίας, Ο μπαμπάς εκπαιδεύεται

Η ταινία, "Ο μπαμπάς εκπαιδεύεται" προβλήθηκε τη...

Ήξερες ότι η Άννα Παναγιωτοπούλου…

Η Άννα Παναγιωτοπούλου ήταν Ελληνίδα ηθοποιός και...

Ποια ηθοποιός κάνει τις υψηλότερες τηλεθεάσεις με τις ταινίες της

Ο Χρήστος Κωνσταντίνου αποκαλύπτει ποια ηθοποιός της...
Κατηγορία:

Ο Θύμιος τάκανε θάλασσα 1959-1960

Πληροφορίες ταινίας

Έτος: 1959
Κυκλοφορία: 01 Ιανουαρίου 1959
Διάρκεια: 80' Λεπτά
Είδος: Κωμωδία
Σκηνοθεσία: Αλέκος Σακελλάριος
Σενάριο: Αλέκος Σακελλάριος
Συγγραφέας: Αλέκος Σακελλάριος
Φωτογραφία: Αριστείδης Καρύδης-Φουκς
Μουσική συνθεση: Τάκης Μωράκης
Εταιρία παραγωγης: Καραγιάννης-Καρατζόπουλος
Παραγωγός: Γιάννης Καρατζόπουλος
Τραγούδι: ***
Χορευτές: ***

Ηθοποιοί: Κώστας Χατζηχρήστος, Ανδρέας Μπάρκουλης, Βούλα Χαριλάου, Νίτσα Τσαγανέα, Αλέκα Στρατηγού, Νίκη Λινάρδου, Ρούλα Χρυσοπούλου, Νίκος Φέρμας, Κία Μπόζου, Βαγγέλης Πλοιός, Ράλλης Αγγελίδης, Ορέστης Μακρής

Η ταινία, “Ο Θύμιος τάκανε θάλασσα” προβλήθηκε τη σαιζόν 1959-1960 και έκοψε 70.549 εισιτήρια. Ήρθε στην 8η θέση σε 52 ταινίες.

-Δεύτερη κατά σειρά μεταφορά στον κινηματογράφο της θεατρικής κωμωδίας των Αλέκου Σακελλάριου και Χρήστου Γιαννακόπουλου “Η Λίζα Τα Θαλάσσωσε”. Είχε προηγηθεί η ταινία του Αλέκου Σακελλάριου “Παπούτσι Από Τον Τόπο Σου” το 1946 και θα ακολουθήσει η ταινία “Γαμπρός Από Το Λονδίνο” το 1967 του Γιάννη Δαλιανίδη.

Ο Θύμιος τάκανε θάλασσα 1959-1960
Σκηνή από την ταινία, “Ο Θύμιος τάκανε θάλασσα”.

Περίληψη της ταινίας, “Ο Θύμιος τάκανε θάλασσα”

Ο Θύμιος Μπούκουρας, ένας επαρχιώτης, αφήνει το χωριό του, τη Βλαχοκερασιά, και την οικογένειά του, και με δυο καλάθια και δυο κότες υπό μάλης, ετοιμάζεται να πάει στην Αθήνα για κάποιες δουλειές. Στον σταθμό τρένου, όμως, θα έχει μια αναπάντεχη συνάντηση με μια κοπέλα, τη Λίζα, η οποία θα του αλλάξει ολοκληρωτικά τα σχέδια.

Η Λίζα, κόρη ενός αυστηρού στρατιωτικού, του Βρασίδα Μοράλη, έχει σταλεί από τον ίδιο για διακοπές, επειδή είχε αναπτύξει σχέσεις με τον αρραβωνιαστικό της πριν το γάμο. Η Λίζα, «μιας και κορίτσι, άμυαλο όπως όλα τα άλλα, βλέπετε» πείθεται από τα λόγια ενός ιατρού Μπελίρη να πάνε για βαρκάδα, ωστόσο αυτά τα μαθαίνει ο Λάκης, ο αρραβωνιαστικός της και της στέλνει ένα γράμμα που της «κόβει τα πόδια». Διαβάζοντας, λοιπόν, αυτό το γράμμα κι ενώ είναι έτοιμη να αυτοκτονήσει, συναντά, για καλή της τύχη, στο σταθμό, τον Θύμιο.

Αφού εξιστορεί τα γεγονότα στον Θύμιο, αυτός προσπαθεί να κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να σώσει την κοπέλα. Εντωμεταξύ η Λίζα στέλνει γράμμα στην οικογένειά της πώς φτάνει Αθήνα με τον ιατρό Μπελίρη, όπου στο γράμμα αναφέρει πως τελέσαν και μυστήριο. Πράγμα, που δεν έγινε ποτέ, γιατί ο ιατρός, που δεν ήταν ιατρός, αλλά έμπορος, την είχε αφήσει πριν γίνει το μυστήριο, ενώ ήδη αυτή είχε στείλει το γράμμα.

Εν τέλει η Λίζα πείθει τον Θύμιο να παραστήσει τον ιατρό στους δικούς της, προσπαθώντας να τη σώσει από την αυτοκτονία ο Θύμιος, δέχεται. Ο Θύμιος θα βρεθεί σε πολύ άσχημες καταστάσεις και παρεξηγήσεις με τον πατέρα και την οικογένεια. Τελικά, όμως, όλα θα καταλήξουν καλώς και ο Λάκης με τη Λίζα θα τα βρουν. Ο Θύμιος επιστρέφει στο χωριό του, βοηθώντας αυτούς τους δυο νέους να τα βρουν και, χάνοντας μια κότα, την Παρδάλω, αφού του ψόφησε από την πείνα και τη δίψα.

Στην ίδια κατηγορια

Τον αράπη κι αν τον πλένεις το σαπούνι σου χαλάς 1973-1974

Η ταινία, "Τον αράπη κι αν τον πλένεις το σαπούνι σου χαλάς" προβλήθηκε τη...

Πανικός 1969-1970

Η ταινία, "Πανικός" προβλήθηκε τη σαιζόν 1969-1970 και έκοψε 260.627 εισιτήρια. Ήρθε στην 25η...

Ο άνθρωπος ρολόϊ 1972-1973

Η ταινία, "Ο άνθρωπος ρολόϊ" προβλήθηκε τη σαιζόν 1972-1973 και έκοψε 53.545 εισιτήρια. Ήρθε...

Πως περνούν οι παντρεμένοι 1959-1960

Η ταινία, "Πως περνούν οι παντρεμένοι" προβλήθηκε τη σαιζόν 1959-1960 και έκοψε 9.843 εισιτήρια....

Περισσότερα απο αυτη την κατηγορία