12.7 C
Athens
Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου, 2023

Υπάρχει και φιλότιμο: Το σκηνοθετικό λάθος στην ταινία

Aθάνατος ελληνικός κινηματογράφος. Λατρεμένος Λάμπρος Κωνσταντάρας. Κάποιοι...

Τα πανάκριβα αυτοκίνητα που οδηγούσαν οι σταρ στις ελληνικές ταινίες (βίντεο)

Ο παλιός ελληνικός κινηματογράφος, ήταν το φυτώριο...

Υπολοχαγός Νατάσσα: Η εκκλησία που γυρίστηκε η σκηνή με τα πολυβόλα

Η ταινία, "Υπολοχαγός Νατάσσα" προβάλλεται κάθε χρόνο...
Κατηγορία:

Ο Θύμιος τάκανε θάλασσα 1959-1960

Πληροφορίες ταινίας

Έτος: 1959
Κυκλοφορία: 01 Ιανουαρίου 1959
Διάρκεια: 80' Λεπτά
Είδος: Κωμωδία
Σκηνοθεσία: Αλέκος Σακελλάριος
Σενάριο: Αλέκος Σακελλάριος
Συγγραφέας: Αλέκος Σακελλάριος
Φωτογραφία: Αριστείδης Καρύδης-Φουκς
Μουσική συνθεση: Τάκης Μωράκης
Εταιρία παραγωγης: Καραγιάννης-Καρατζόπουλος
Παραγωγός: Γιάννης Καρατζόπουλος
Τραγούδι: ***
Χορευτές: ***

Ηθοποιοί: Κώστας Χατζηχρήστος, Ανδρέας Μπάρκουλης, Βούλα Χαριλάου, Νίτσα Τσαγανέα, Αλέκα Στρατηγού, Νίκη Λινάρδου, Ρούλα Χρυσοπούλου, Νίκος Φέρμας, Κία Μπόζου, Βαγγέλης Πλοιός, Ράλλης Αγγελίδης, Ορέστης Μακρής

Η ταινία, “Ο Θύμιος τάκανε θάλασσα” προβλήθηκε τη σαιζόν 1959-1960 και έκοψε 70.549 εισιτήρια. Ήρθε στην 8η θέση σε 52 ταινίες.

-Δεύτερη κατά σειρά μεταφορά στον κινηματογράφο της θεατρικής κωμωδίας των Αλέκου Σακελλάριου και Χρήστου Γιαννακόπουλου “Η Λίζα Τα Θαλάσσωσε”. Είχε προηγηθεί η ταινία του Αλέκου Σακελλάριου “Παπούτσι Από Τον Τόπο Σου” το 1946 και θα ακολουθήσει η ταινία “Γαμπρός Από Το Λονδίνο” το 1967 του Γιάννη Δαλιανίδη.

Ο Θύμιος τάκανε θάλασσα 1959-1960
Σκηνή από την ταινία, “Ο Θύμιος τάκανε θάλασσα”.

Περίληψη της ταινίας, “Ο Θύμιος τάκανε θάλασσα”

Ο Θύμιος Μπούκουρας, ένας επαρχιώτης, αφήνει το χωριό του, τη Βλαχοκερασιά, και την οικογένειά του, και με δυο καλάθια και δυο κότες υπό μάλης, ετοιμάζεται να πάει στην Αθήνα για κάποιες δουλειές. Στον σταθμό τρένου, όμως, θα έχει μια αναπάντεχη συνάντηση με μια κοπέλα, τη Λίζα, η οποία θα του αλλάξει ολοκληρωτικά τα σχέδια.

Η Λίζα, κόρη ενός αυστηρού στρατιωτικού, του Βρασίδα Μοράλη, έχει σταλεί από τον ίδιο για διακοπές, επειδή είχε αναπτύξει σχέσεις με τον αρραβωνιαστικό της πριν το γάμο. Η Λίζα, «μιας και κορίτσι, άμυαλο όπως όλα τα άλλα, βλέπετε» πείθεται από τα λόγια ενός ιατρού Μπελίρη να πάνε για βαρκάδα, ωστόσο αυτά τα μαθαίνει ο Λάκης, ο αρραβωνιαστικός της και της στέλνει ένα γράμμα που της «κόβει τα πόδια». Διαβάζοντας, λοιπόν, αυτό το γράμμα κι ενώ είναι έτοιμη να αυτοκτονήσει, συναντά, για καλή της τύχη, στο σταθμό, τον Θύμιο.

Αφού εξιστορεί τα γεγονότα στον Θύμιο, αυτός προσπαθεί να κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να σώσει την κοπέλα. Εντωμεταξύ η Λίζα στέλνει γράμμα στην οικογένειά της πώς φτάνει Αθήνα με τον ιατρό Μπελίρη, όπου στο γράμμα αναφέρει πως τελέσαν και μυστήριο. Πράγμα, που δεν έγινε ποτέ, γιατί ο ιατρός, που δεν ήταν ιατρός, αλλά έμπορος, την είχε αφήσει πριν γίνει το μυστήριο, ενώ ήδη αυτή είχε στείλει το γράμμα.

Εν τέλει η Λίζα πείθει τον Θύμιο να παραστήσει τον ιατρό στους δικούς της, προσπαθώντας να τη σώσει από την αυτοκτονία ο Θύμιος, δέχεται. Ο Θύμιος θα βρεθεί σε πολύ άσχημες καταστάσεις και παρεξηγήσεις με τον πατέρα και την οικογένεια. Τελικά, όμως, όλα θα καταλήξουν καλώς και ο Λάκης με τη Λίζα θα τα βρουν. Ο Θύμιος επιστρέφει στο χωριό του, βοηθώντας αυτούς τους δυο νέους να τα βρουν και, χάνοντας μια κότα, την Παρδάλω, αφού του ψόφησε από την πείνα και τη δίψα.

Στην ίδια κατηγορια

Έλα στο θείο 1950-1951

Η ταινία, "Έλα στο θείο" προβλήθηκε τη σαιζόν 1950-1951 και έκοψε 124.740 εισιτήρια. Ήρθε...

Παπαδίστικη κομπανία 1983-1984

Η ταινία, "Παπαδίστικη κομπανία" προβλήθηκε τη σαιζόν 1983-1984 και έκοψε 92.758 εισιτήρια. Ήρθε στην...

Το γέλιο βγήκε απ’ τον Παράδεισο

Περίληψη: Ο επιχειρηματίας Ξενοφών Καρύδης πασχίζει να παντρέψει τη ναζιάρα κόρη του Λίζα, που...

Διακοπές στο Βιετνάμ 1970-1971

Η ταινία, "Διακοπές στο Βιετνάμ" προβλήθηκε τη σαιζόν 1970-1971 και έκοψε 276.348 εισιτήρια. Ήρθε...

Περισσότερα απο αυτη την κατηγορία