Δυο χιλιάδες ναύτες και ένα κορίτσι

Παραγωγής:
Πρεμιέρα: 01 Ιανουαρίου 1960
Παραγωγός: Γιάννης Καρατζόπουλος
Φωτογραφία: Γιάννης Πουλής
Συγγραφέας: Άκης Φαράς
Σεναρίο: Άκης Φαράς

Κωμωδία
1960

Ηθοποιοί: Ξένια Καλογεροπούλου, Νίκος Κούρκουλος, Γιάννης Γκιωνάκης, Τάκης Χριστοφορίδης, Νίκος Σταυρίδης , Κώστας Στράντζαλης, Κώστας Ντίνος, Χρήστος Δακτυλίδης, Κλαίρη Δεληγιάννη, Αντώνης Λεοντίδης, Δημήτρης Κατσούλης, Μαξ Ρόμαν, Νάντια Κωνσταντοπούλου (τραγούδι), Λίντα Άλμα (χορεύτρια), Γιάννης Φλερύ (χορευτής)

Περίληψη: Ο ναύτης Ρένος «τρώει» εικοσαήμερη φυλάκιση επειδή επέστρεψε καθυστερημένος στη μονάδα του. Βρισκόταν σε ένα ραντεβού με μια μπαλαρίνα, τη Μπέττυ. Η Μπέττυ απελπισμένη και μην αντέχοντας άλλο μακριά από τον αγαπημένο της, μπαίνει στο ναύσταθμο χωμένη σ’ ένα κιβώτιο με στολές του διοικητού. Η είσοδός της γίνεται αντιληπτή κι ο οπλονόμος σημαίνει συναγερμό, αλλά αυτή δεν βρίσκεται πουθενά. Είναι πάνω στο πλοίο του Ρένου, κρυμμένη στο σάκο του. Ακολουθεί καινούργια αναστάτωση, τελικά όμως η κοπέλα καταφέρνει να βγει στη στεριά, ντυμένη αμερικανός ναύτης, και να επιστρέψει τρέχοντας στο θέατρό της.
Παρασκήνιο: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1960-1961 και έκοψε 36.723 εισιτήρια. Ήρθε στην 14η θέση σε 58 ταινίες.

Ελληνικός Κινηματογράφος Δυο χιλιάδες ναύτες και ένα κορίτσι
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
Προηγούμενο άρθροΟργή
Επόμενο άρθροΣυντρίμμια της ζωής

Similar Articles

Comments