Οργή

Παραγωγής: Αφοί Ρουσσόπουλοι-Γ. Λαζαρίδης-Δ. Σαρρής-Κ. Ψαρράς Ε.Π.Ε.
Πρεμιέρα: 01 Ιανουαρίου 1962
Παραγωγός:
Φωτογραφία: Νίκος Γαρδέλης
Συγγραφέας: Νίκος Φώσκολος
Σεναρίο: Νίκος Φώσκολος

Δραματική
1962

Ηθοποιοί: Άννα Φόνσου (Λίλη), Νίκος Κούρκουλος (Παύλος), Βιβέτα Τσιούνη (Τερέζα), Γιώργος Πάντζας, Τζαβαλάς Καρούσος, Ίλυα Λιβυκού, Νάντια Χωραφά, Λυκούργος Καλλέργης, Μίρκα Καλατζοπούλου, Αθηνά Μιχαηλίδου, Γκίκας Μπινιάρης, Γιάννης Μαλούχος, Χριστόφορος Νέζερ , Γιάννης Κωστής, Χριστίνα Μακρή, Δήμητρα Κατερινάκη, Κάρλο Στόπα, Βασίλης Ανδρεόπουλος, Νάντια Μακρίδου, Πόπη Χέλιου, Ανδρέας Λαμπράκης, Μάγια Μπάκα (μικρή Μάγια), Βαγγέλης Σειληνός, Νίκος Γαλανός (σύντομο πέρασμα)

Περίληψη: Η Λιλή, μια πλούσια κοπέλα, βρίσκεται σε μια παρέα νέων, που αντιδρούν με βιαιότητα στο κατεστημένο. Το μίσος την οδηγεί στην προσπάθεια να ξελογιάσει τον άντρα της αδελφής της. Όμως η ενέργεια αυτή έχει σαν αποτέλεσμα η αδελφή της να πέσει θύμα δυστυχήματος και να μείνει ανάπηρη…
Παρασκήνιο: Πρώτη εμφάνιση για την Βιβέτα Τσιούνη. Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1962-1963 και έκοψε 132.102 εισιτήρια. Ήρθε στην 3η θέση σε 82 ταινίες.

Ελληνικός Κινηματογράφος Οργή
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!

Similar Articles

Comments