Μιχάλης Μεταξάς

Ο Μιχάλης Μεταξάς είναι σπουδαίος και πολύ όμορφος χορευτής και χορογράφος. 
Ξεκίνησε ως αθλητής της πυγμαχίας.

Μιχάλης Μεταξάς
Ο Μιχάλης Μεταξάς.

Σπούδασε κλασσικό χορό στη μεγάλη δασκάλα Ελβετίδα Myriam Swayze και παράλληλα έπαιρνε μαθήματα εκφραστικού χορού στη σχολή της Ραλλού Μάνου στο Ελληνικό χορόδραμα.

Για δύο χρόνια συνέχισε τον κλασικό χορό στη σχολή της Έλλης Ζουρούδη και 4 χρόνια στη σχολή του Ερρίκου Γαλάνη.

Επίσης παρακολούθησε μαθήματα τζαζ, μοντέρνου χορού με τον αμερικανό χορευτή και χορογράφο Τζορτζ Sharp.

Πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο στα μπαλέτα της Αθήνας και στη συνέχεια δούλεψε στο μουσικό στο θέατρο Ακροπόλ με χορογράφο τον Γιάννη Φλερύ. Συνεργάστηκε με τους χορογράφους Μανώλη Καστρινό, Τάκη Βαρλάμο, Φώτη Μεταξόπουλο, στα μεγάλα θέατρα της Αθήνας ”Εθνικού Κήπου”, ”Βέμπο”,”Μετροπόλιταν”,”Rex” και άλλα.

Εμφανίστηκε σε δεκάδες κινηματογραφικές ταινίες και στην τηλεόραση σε πάρα πολλές εκπομπές της ΥΕΝΕΔ και σε διάφορα video clip. 

Εμφανίστηκε επίσης σε μεγάλα κοσμικά κέντρα στο ”Διογένη”,”Φαντασία”, ”Νεράιδα”,  ”Δειλινά”,  ”Παλιά Αθήνα”, ”Μοστρού”.”Κάστρο”, ”Πλακιώτικο Σαλόνι” και άλλα.

Ένας υπέροχος χορευτής που ξεχώρισε στο θέατρο για το ταλέντο και το ήθος του!!!

Μιχάλης Μεταξάς: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1959Λαός και Κολωνάκι
1963Το τεμπελόσκυλο
1963Η ψεύτρα
1964Κάτι να καίη
1964Το δόλωμα
1964Δεσποινίς διευθυντής
1964Ο εμίρης και ο κακομοίρης
1964Έκλαψα πικρά για σένα
1964Ο Αριστείδης και τα κορίτσια του
1965Είναι ένας τρελός τρελός Βέγγος
1966Διπλοπενιές
1967Οι θαλασσιές οι χάντρες
1967Ο μόδιστρος
1967Πειραιάς ώρα 7.30
1967Πάρε κόσμε
1968Η καρδιά ενός αλήτη
1968Μείνε κοντά μου αγαπημένε
1968Ο πεθερόπληκτος
1968Πολύ αργά για δάκρυα
1968Μια κυρία στα μπουζούκια
1968Ταπεινός και καταφρονεμένος
1969Η αρχόντισσα της κουζίνας
1969Η μεγάλη Ανάσταση
1969Το θύμα
1969Το αφεντικό μου ήταν κορόιδο
1970Γιακουμής μια ρωμέικη καρδιά
1970Νά΄τανε το 13 νά’ πεφτε σε μας
1971Σέργιος και Αννα
1972Μια Μάνα Κατηγορείται
1972Πιο Τρελλοί και απ` τους Τρελλούς
1981Γκαρσονιέρα για δέκα

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr  για τις πληροφορίες.