Όχι, κύριε Τζόνσον

Παραγωγής: Άννα Φιλμ
Πρεμιέρα: 09 Σεπτεμβρίου 1965
Παραγωγός: Τζέιμς Πάρις
Φωτογραφία: Αριστείδης Καρύδης-Φουκς
Συγγραφέας: Μιχάλης Γρηγορίου
Σεναρίο: Μιχάλης Γρηγορίου

Κωμωδία
1965

Ηθοποιοί: Πάρις Αλεξάντερ, Βούλα Ζουμπουλάκη, Τίτος Βανδής, Δέσπω Διαμαντίδου, Ελένη Ανουσάκη, Κώστας Βουτσάς, Κώστας Χατζηχρήστος, Νίκος Ρίζος, Ανέστης Βλάχος, Γιώργος Νέζος, Μηνάς Χρηστίδης, Μέλπω Ζαρόκωστα, Γιώργος Οικονόμου , Βέρα Κρούσκα, Γιώργος Δουρβετάκης, Δημήτρης Καρυστινός, Πάνος Νικολακόπουλος, Νάσος Κατακουζηνός, Γιώργος Κεφαλόπουλος, Κώστας Φυσσούν, Νίκος Νεογένης, Μαρία Κωνσταντάρου, Λάκης Σκέλλας, Δούκισσα (τραγούδι)

Περίληψη: Ο Τζον Τζόνσον (Πάρις Αλεξάντερ), αντιπρόσωπος μιας αμερικάνικης εταιρείας που εμπορεύεται φρούτα, προσπαθεί να προωθήσει στην Ελλάδα ένα χυμό ντομάτας με το όνομα “Κόκκινο Άλογο”. Για την διαφήμιση του προϊόντος χρησιμοποιεί μια γνωστή τραγουδίστρια (Βούλα Ζουμπουλάκη) που τυχαίνει να είναι και συγγενής με τον βασικό του συνεργάτη (Νίκος Ρίζος). Ερωτεύεται την τραγουδίστρια και, όταν αποτυγχάνει το εγχείρημά του, επιλέγει να μείνει μόνιμα στην Ελλάδα και να ασχοληθεί με τις εξαγωγές κρασιών στην Αμερική.
Παρασκήνιο: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1965-1966 και έκοψε 91.704 εισιτήρια. Ήρθε στην 56η θέση σε 101 ταινίες. Η ταινία είναι στην Ελληνική και Αγγλική γλώσσα. “Βραβείο Σεναρίου” στο “Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης” του 1965.

Ελληνικός Κινηματογράφος Όχι, κύριε Τζόνσον
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!

Similar Articles

Comments