5.4 C
Athens
Κατηγορία:

Οι εραστές του ονείρου 1974-1975

Πληροφορίες ταινίας

Έτος: 1974
Κυκλοφορία: 30 Δεκεμβρίου 1974
Διάρκεια: 91' Λεπτά
Είδος: Αισθηματική
Σκηνοθεσία: Γιάννης Δαλιανίδης
Σενάριο: Γιάννης Δαλιανίδης
Συγγραφέας: Γιάννης Δαλιανίδης
Φωτογραφία: Νίκος Γαρδέλης
Μουσική συνθεση: Μίμης Πλέσσας
Εταιρία παραγωγης: Φίνος Φιλμ
Παραγωγός: ***
Τραγούδι: Ζωή Λάσκαρη, Δημήτρης Παπαμιχαήλ
Χορευτές: Γιώργος Δενδρινός, Νικηφόρος Γκίκας, Δημήτρης Ζηνέλης, Βαγγέλης Σιδέρης, Μαλαίνα Χριστοπούλου, Χαράλαμπος Καράμπελας, Ντίνος Ψαρέλης, Ελένη Λυρίτη, Νίκη Μαγκέα, Χρήστος Μαυρουδής, Θάνος Μπαλτατζής, Γιάννης Μπαρμπαρέσος, Αλέκα Γεωργίου, Νίκος Καλημέρης, Γιάννης Μουρατίδης, Μαίρη Γλυνού, Μπέττυ Χαριμαδοπούλου, Ελένη Λυκρίτη, Χρήστος Μαρούγκας, Νίκος Καράφογλου, Αλέκος Βελονάκης, Γιώργος Χριστοδουλάκης, Δημήτρης Μπαϊλής, Πάνος Κατσαμπρίας, Αναστασία Χρυσάφη, Αθανασία Βαρωνάκη, Μαίρη Κουτσογιάννη

Ηθοποιοί: Ζωή Λάσκαρη, Δημήτρης Παπαμιχαήλ (Δημήτρης), Τιτίκα Στασινοπούλου, Λευτέρης Βουρνάς, Νίκος Δαδινόπουλος, Λυδία Λένωση, Καίτη Ιμπροχώρη, Ίλυα Λιβυκού, Τάσος Μασμανίδης, Χρήστος Κρητικός, Μάνια Κολιανδρή, Μαρί Καραβία, Δημήτρης Μιχαηλίδης, Στέλλα Νέρη, Δήμητρα Νομικού (αδερφή Δημήτρη),

Η ταινία, “Οι εραστές του ονείρου” προβλήθηκε τη σαιζόν 1974-1975 και έκοψε 70.456 εισιτήρια. Ήρθε στην 5η θέση σε 47 ταινίες.

-Η ταινία στηρίζεται στο ομώνυμο θεατρικό έργο του Γιάννη Δαλιανίδη, το οποίο παιζόταν για δύο συνεχόμενα χρόνια από το θίασο Λάσκαρη-Βοσκόπουλος.

Οι εραστές του ονείρου 1974-1975
Σκηνή από την ταινία, “Οι εραστές του ονείρου”

-Πρόκειται για το τελευταίο μιούζικαλ του Γιάννη Δαλιανίδη στην Φίνος Φιλμ, αλλά και την τελευταία ταινία της Ζωής Λάσκαρη, του Δημήτρη Παπαμιχαήλ και της Ίλυας Λιβυκού στην εταιρία.

Περίληψη της ταινίας, “Οι εραστές του ονείρου”

Ένα λαϊκό παιδί του Πειραιά, ο Δημήτρης Καραθανάσης, εργάζεται το πρωί σε ναυπηγείο του Περάματος και τα βράδια τραγουδά σε μια ταβέρνα της περιοχής, προκειμένου να συντηρεί οικονομικά την οικογένεια μετά το θάνατο τους πατέρα τους, καθώς ο μικρότερος αδερφός του ο Γιώργος θεωρεί ότι μόνο κάνοντας διαρρήξεις θα ανακάμψουν οικονομικά. Ο Δημήτρης προκειμένου να τον συνετίσει, του προτείνει να κάνουν μαζί μια ληστεία για να του αποδείξει ότι είναι εύκολο να γίνει κάποιος πλούσιος κλέβοντας, αλλά δεν είναι τίμιο.

Μπαίνουν λοιπόν σε ένα τυχαίο πλουσιόσπιτο και ο θόρυβος που κάνουν ξυπνάει την κόρη της οικογένειας, τη Ζωή, η οποία καταλαβαίνει αμέσως ότι ο Δημήτρης δεν είναι επαγγελματίας κακοποιός και τον αφήνει να φύγει. Οι δύο νέοι συναντιόνται ξανά τυχαία στα ναυπηγείο που εργάζεται ο Δημήτρης καθώς κατά σύμπτωση ο ιδιοκτήτης του ναυπηγείου είναι ο νεαρός Χρήστος Σωτηρίου, ο μέλλων αρραβωνιαστικός της Ζωής.

Η αμοιβαία έλξη του Δημήτρη και της Ζωής από την πρώτη κιόλας στιγμή της γνωριμίας τους εξελίσσεται σε φλογερό έρωτα, που όμως η παρέμβαση συγγενών και φίλων δεν τους επιτρέπει να προχωρήσουν: από την μια, η οικογένεια της Ζωής -και ιδίως ο αδερφός της ο Λευτέρης- που θέλει να την παντρέψει με τον Σωτηρίου για να σωθούν από την οικονομική καταστροφή, και από την άλλη η οικογένεια του Δημήτρη, που ενώ εκτιμούν την Ζωή σαν άνθρωπο, δεν ξεχνούν ότι ο πατέρας της ο Κυριαζής ήταν υπεύθυνος για τον θάνατο του πατέρα τους.

Έτσι οι δύο νέοι χωρίζουν αναγκαστικά κάτω από τις πιέσεις των καταστάσεων που τους οδηγούν σε αδιέξοδο και ο Δημήτρης -προκειμένου να την ξεχάσει- βρίσκει διέξοδο στο τραγούδι. Με το πέρασμα του καιρού όμως καταφέρνει και γίνεται ένας διάσημος και πλούσιος τραγουδιστής, και φυσικά έρχεται και το πολυπόθητο happy end της ταινίας, αφού όντας πλέον πλούσιος και «με όνομα» παντρεύεται την αγαπημένη του με τις ευλογίες πλέον όλων…

Στην ίδια κατηγορια

Εγώ ρεζίλεψα τον Χίτλερ

Περίληψη: Βρισκόμαστε στην περίοδο της γερμανικής Κατοχής. Σε μια ελληνική κωμόπολη φτάνει, με μυστική...

Πολίτικη κουζίνα 2003-2004

Η ταινία, "Πολίτικη κουζίνα" προβλήθηκε τη σαιζόν 2003-2004 και έκοψε 1.600.000 εισιτήρια πανελλαδικά. Ήρθε...

Τα κίτρινα γάντια (1960-1961)

Η ταινία, "Τα κίτρινα γάντια" προβλήθηκε τη σαιζόν 1960-1961 και έκοψε 27.787 εισιτήρια. Ήρθε...

Έξω οι κλέφτες 1961-1962

Η ταινία, "Έξω οι κλέφτες" προβλήθηκε τη σαιζόν 1961-1962 και έκοψε 36.209 εισιτήρια. Ήρθε...

Περισσότερα απο αυτη την κατηγορία