Οι εραστές του ονείρου

Παραγωγής: Φίνος Φιλμ
Πρεμιέρα: 30 Δεκεμβρίου 1974
Παραγωγός:
Φωτογραφία: Νίκος Γαρδέλης
Συγγραφέας: Γιάννης Δαλιανίδης
Σεναρίο: Γιάννης Δαλιανίδης

Αισθηματική
1974

Ηθοποιοί: Ζωή Λάσκαρη, Δημήτρης Παπαμιχαήλ (Δημήτρης), Τιτίκα Στασινοπούλου, Λευτέρης Βουρνάς, Νίκος Δαδινόπουλος, Λυδία Λένωση, Καίτη Ιμπροχώρη, Ίλυα Λιβυκού, Τάσος Μασμανίδης, Χρήστος Κρητικός, Μάνια Κολιανδρή, Μαρί Καραβία, Δημήτρης Μιχαηλίδης, Στέλλα Νέρη, Δήμητρα Νομικού (αδερφή Δημήτρη), Γιώργος Δενδρινός (χορευτής), Νικηφόρος Γκίκας (χορευτής), Δημήτρης Ζηνέλης (χορευτής), Βαγγέλης Σιδέρης (χορευτής), Μαλαίνα Χριστοπούλου (χορεύτρια), Χαράλαμπος Καράμπελας (χορευτής), Ντίνος Ψαρέλης (χορευτής), Ελ. Λυρίτη (χορεύτρια), Ν. Μαγκέα (χορεύτρια), Χρ. Μαυρουδής (χορευτής), Θ. Μπαλτατζής (χορευτής), Γιάννης Μπαρμπαρέσος (χορευτής), Αλέκα Γεωργίου (χορεύτρια), Νίκος Καλημέρης (χορευτής), Γιάννης Μουρατίδης (χορευτής), Μ. Γλυνού (χορεύτρια), Μπέττυ Χαριμαδοπούλου (χορεύτρια), Ε. Λυκρίτη (χορεύτρια), Χρήστος Μαρούγκας (χορευτής), Ν. Καράφογλου (χορευτής), Α. Βελονάκης (χορευτής), Γιώργος Χριστοδουλάκης (χορευτής), Δημήτρης Μπαϊλής (χορευτής), Π. Κατσαμπρίας (χορευτής), Α. Χρυσάφη (χορεύτρια), Αθανασία Βαρωνάκη (χορεύτρια), Μ. Κουτσογιάννη (χορεύτρια)

Περίληψη: Ένα λαϊκό και τίμιο παλικάρι, ο Δημήτρης, εργάζεται στα ναυπηγεία του Περάματος και τα βράδια τραγουδά σε μια ταβέρνα της περιοχής. Μια μέρα, του προτείνει ο αδελφός του να διαρρήξουν μια βίλα κι αυτός, για να του αποδείξει ότι αυτά τα πράγματα δεν χρειάζονται ιδιαίτερη ικανότητα, αποδέχεται την πρόκληση. Ο θόρυβος που κάνουν, όμως, ξυπνάει την κόρη του ιδιοκτήτη, τη Ζωίτσα. Οι δύο εισβολείς αιφνιδιάζονται. Η Ζωίτσα καταλαβαίνει ότι ο Δημήτρης δεν είναι κακοποιός, και παρακαλεί τους γονείς της να μην τον παραδώσουν στην αστυνομία. Οι δύο νέοι ξαναβρίσκονται και η αμοιβαία έλξη γίνεται φλογερός έρωτας, αλλά η παρέμβαση συγγενών και φίλων δεν επιτρέπει σε αυτόν τον έρωτα να προκόψει, γιατ ην ώρα.

Παρασκήνιο: Η ταινία, “Οι εραστές του ονείρου” προβλήθηκε τη σαιζόν 1974-1975 και έκοψε 70.456 εισιτήρια. Ήρθε στην 5η θέση σε 47 ταινίες.
-Η ταινία στηρίζεται στο ομώνυμο θεατρικό έργο του Γιάννη Δαλιανίδη, το οποίο παιζόταν για δύο συνεχόμενα χρόνια από το θίασο Λάσκαρη-Βοσκόπουλος.
-Πρόκειται για το τελευταίο μιούζικαλ του Γιάννη Δαλιανίδη στην Φίνος Φιλμ, αλλά και την τελευταία ταινία της Ζωής Λάσκαρη, του Δημήτρη Παπαμιχαήλ και της Ίλυας Λιβυκού στην εταιρία.

Οι εραστές του ονείρου

Ελληνικός Κινηματογράφος Οι εραστές του ονείρου
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
Προηγούμενο άρθροΗ βίλλα με τα νούφαρα
Επόμενο άρθροΟ κατήφορος

Similar Articles

Comments