Ο τετραπέρατος

Παραγωγής: Φοίνιξ Φιλμ
Πρεμιέρα: 01 Ιανουαρίου 1966
Παραγωγός:
Φωτογραφία: Νίκος Μήλας
Συγγραφέας: Γιώργος Ασημακόπουλος
Σεναρίο: Γιώργος Ασημακόπουλος

Κωμωδία
1966

Ηθοποιοί: Κώστας Χατζηχρήστος, Γιάννης Γκιωνάκης, Νίκος Ρίζος, Νίκος Φέρμας, Άννα Παϊτατζή, Γιώτα Σοϊμοίρη, Γοργώ Χρέλια, Αντώνης Παπαδόπουλος , Τάκης Χριστοφορίδης, Νίκος Πασχαλίδης, Βάσω Βενιέρη, Φώτης Παπαλάμπρος, Γιώργος Κυριακίδης, Μιράντα Μόραλη, Θόδωρος Ντόβας, Νικόλ Κοκκίνου, Δώρα Μόραλη, Γιάννης Πουλόπουλος (τραγούδι), Νίτσα Κλάδη (τραγούδι)

Περίληψη: Ένας επαρχιώτης ιδιοκτήτης καφενείου (Κώστας Χατζηχρήστος) προσπαθεί και ελπίζει να κατακτήσει μια κοπέλα του χωριού. Μια περίεργη συγκυρία θα τον κάνει να μεγαλοπιαστεί σαν επιχειρηματίας σε εταιρεία πετρελαίων. Η μικρο απάτη του όμως θα έχει σαν αποτέλεσμα την πραγματική ανακάλυψη πετρελαίου. Έτσι θα αποκτήσει μια αμύθητη περιουσία, θα γίνει βουλευτής και θα παντρευτεί την κοπέλα των ονείρων του.
Παρασκήνιο: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1966-1967 και έκοψε 134.922 εισιτήρια. Ήρθε στην 49η θέση σε 117 ταινίες.

Ελληνικός Κινηματογράφος Ο τετραπέρατος
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
Προηγούμενο άρθροΔιχασμός
Επόμενο άρθροΦουκαράδες και λεφτάδες

Similar Articles

Comments