Ταξίδι στα Κύθηρα

Παραγωγής: Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση (ΕΡΤ)
Πρεμιέρα: 21 Απριλίου 1984
Παραγωγός: Γιώργης Σαμιώτης
Φωτογραφία: Γιώργος Αρβανίτης
Συγγραφέας: Θόδωρος Αγγελόπουλος
Σεναρίο: Θόδωρος Αγγελόπουλος

Δραματική
1984

Ηθοποιοί: Μάνος Κατράκης (Σπύρος), Μαίρη Χρονοπούλου (Βούλα), Διονύσης Παπαγιαννόπουλος (Αντώνης), Γιώργος Νέζος (Παναγιώτης), Αθηνόδωρος Προύσαλης (αρχηγός της αστυνομίας), Ντόρα Βολανάκη (Κατερίνα), Δέσποινα Γερουλάνου (γυναίκα του Αλέξανδρου), Μιχάλης Γιαννάτος (λιμενάρχης), Βασίλης Τσάγκλος (πρόεδρος λιμενεργατών), Τάσος Σαρίδης, Χριστόφορος Νέζερ (Παναγιώτης), Ειρήνη Κουμαριανού, Γιάννης Φύριος, Αχιλλέας Αμπαζής, Άκης Καρέγλης (Σπύρος), Γιώργος Νταλάρας (τραγούδι), Giulio Brogi (Αλέξανδρος)

Περίληψη: Ένας πολιτικός πρόσφυγας, ο Σπύρος (Μάνος Κατράκης), επιστρέφει γέρος πια στην πατρίδα του μετά από πολλά χρόνια εξορίας. Η επιστροφή είναι δύσκολη, αφού ακόμα και η γυναίκα του (Ντόρα Βολανάκη) μοιάζει ξένη. Για την επίσημη πολιτεία, ο Σπύρος δεν ανήκει σε αυτόν τον τόπο, είναι ένας άντρας χωρίς εθνικότητα, με τη μνήμη του στραμμένη στο παρελθόν, ένας Οδυσσέας που γυρίζει σε ένα σπίτι που δεν υπάρχει. Όμως, ένας σκηνοθέτης, που θέλει να σκηνοθετήσει μια ταινία για τους πολιτικούς πρόσφυγες, θα ακολουθήσει τον Σπύρο σ’ αυτό το τελευταίο του ταξίδι.
Παρασκήνιο: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1984-1985 και έκοψε 115.955 εισιτήρια. Ήρθε στην 8η θέση σε 38 ταινίες.

Ελληνικός Κινηματογράφος Ταξίδι στα Κύθηρα
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
Προηγούμενο άρθροΤης τύχης τα γραμμένα
Επόμενο άρθροΠως περνούν οι παντρεμένοι

Similar Articles

Comments