22.6 C
Athens
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Ήξερες ότι η Άννα Παναγιωτοπούλου…

Η Άννα Παναγιωτοπούλου ήταν Ελληνίδα ηθοποιός και...

Ποια ηθοποιός κάνει τις υψηλότερες τηλεθεάσεις με τις ταινίες της

Ο Χρήστος Κωνσταντίνου αποκαλύπτει ποια ηθοποιός της...

Ελένη Προκοπίου: Ο επίγειος παράδεισος της στο Ξυλόκαστρο

Στο πανέμορφο Ξυλόκαστρο και κυριολεκτικά πάνω στο...
Κατηγορία:

Ισοβίτες 2008-2009

Πληροφορίες ταινίας

Έτος: 2008
Κυκλοφορία: 22 Νοεμβρίου 2008
Διάρκεια: 107' Λεπτά
Είδος: Κωμωδία
Σκηνοθεσία: Θόδωρος Μαραγκός
Σενάριο: Θόδωρος Μαραγκός
Συγγραφέας: Θόδωρος Μαραγκός
Φωτογραφία: Πάνος Θεοφανόπουλος
Μουσική συνθεση: Στάθης Μαραγκός
Εταιρία παραγωγης: Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, Φάσμα
Παραγωγός: Άλκη Δίτσα
Τραγούδι: ***
Χορευτές: ***

Ηθοποιοί: Βαγγέλης Μουρίκης (Πάνος), Τάκης Σπυριδάκης (λοχαγός), Κατερίνα Δασκαλάκη (Μέλπω), Στέφανος Ρίσκας (κουρέας), Κωνσταντίνα Γκόρου (Άννα), Κώστας Καφάσης (φύλαρχος), Θοδωρής Προκοπίου (Λεωνίδας), Μενέλαος Ντάφλος (Αλέκος), Νίκος Παπουτσάκης (Νικολάκης), Κυριακή Μαθέ (Θεοδώρα), Δημήτρης Χαβρές (φίλος του λοχαγού), Ράνια Μπριλάκη (Μαρία), Κωνσταντίνος Ανταλόπουλος (1ος φρουρός φυλακής), Ανδρέας Μαρνέζος (άνθρωπος του αρχιδεσμοφύλακα), Κρίτων Ζαχαριάδης (μαστουρωμένος κυνηγός), Γιώτα Γιάννα (μητέρα του Πάνου), Ευαγγελία Μουμούρη (Στέλλα), Τόνια Μυλωνά, Γιάννης Γιούλης (Θανάσης), Άλκη Δίτσα, Θανάσης Αγάδης, Αργυρώ Τσιρίτα (καλόγρια), Λάμπρος Βασιλειάδης, Ειρήνη Κυριακού, Χρήστος Γλυκός (αστυνομικός), Πέννυ Μηλιά, Εύη Γαβριηλίδη, Νίκος Αλατζάς (1ος πρόεδρος του δικαστηρίου), Δημήτρης Κατσιμάνης (2ος πρόεδρος του δικαστηρίου), Κώστας Καπετάνιος, Δημήτρης Στρατάκης, Μάγδα Δήμου, Αλέξανδρος Τρανουλίδης, Στέλιος Κουπετώρης, Πέτρος Βήχος, Νίκος Πιτσάκης, Παναγιώτης Μαξούρας, Χρίστος Κωνσταντινίδης, Παναγιώτης Σπανός, Γιάννης Οικονομίδης (αρχιδεσμοφύλακας)

Η ταινία, “Ισοβίτες” προβλήθηκε τη σαιζόν 2008-2009. Η ταινία έκανε πρεμιέρα στο “Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης“. Πανελλαδικά έκανε πρεμιέρα στις 5 Μαρτίου του 2009.

Ισοβίτες 2008-2009
Σκηνή από την ταινία, “Ισοβίτες”.

Σημείωμα σκηνοθέτη

Το χιούμορ χωρίζει την Ελλάδα στα δύο. Σε αυτούς που έχουν χιούμορ και σε αυτούς που δεν έχουν. Η εξουσία, η κυβέρνηση, οι πολιτικοί, η εκκλησία, οι παπάδες, οι παντός είδους δογματικοί, η αστυνομία, τα ματ, δεν έχουν ίχνος χιούμορ. Αγέλαστοι, με βλοσυρό ύφος, αντιμετωπίζουν με βία και καταστολή την εξεγερμένη νεολαία που αγωνίζεται για τα οράματά της, για τον πολιτισμό, για μια καλλίτερη ζωή.

Τα νέα παιδιά, η άλλη πλευρά, διαδηλώνουν με τραγούδια, γελάνε, φωνάζουν εμπνευσμένα χιουμοριστικά συνθήματα, σατιρίζουν τους αγέλαστους και δίνουν τριαντάφυλλα στους αστυνομικούς που κοιτάζουν αυτά τα παιδιά, με φονικό μίσος, πριν τα ψεκάσουν με χημικά και τα χτυπήσουν αδίστακτα.

Για μένα το χιούμορ είναι ό,τι πιο υγιές και επαναστατικό υπάρχει σήμερα, σε αυτήν την άθλια χώρα που ζούμε. Γελοιοποιεί την εξουσία, γι αυτό και είναι υπό διωγμόν.

Όλες μου τις ταινίες τις διαπερνάει το χιούμορ. Σ αυτήν την ταινία μου, τους Ισοβίτες, το χιούμορ δεν αποτελεί μόνο στοιχείο διασκέδασης, αλλά είναι η ουσία και το νόημα του έργου. Στην ταινία αυτή καταπιάνομαι με την ελευθερία του ανθρώπου και την προσωπική ευθύνη του καθενός μας, απέναντι σε όσα συμβαίνουν γύρω μας. Το χιούμορ εδώ είναι άρρηκτα δεμένο με το περιεχόμενο της ελευθερίας που αναζητούν οι ήρωές μου.

Περίληψη της ταινίας, “Ισοβίτες”

Υπάρχει ένας άνθρωπος στην κοινωνία που ζούμε, ο οποίος έχει αγανακτήσει για το χάλι της και δεν αντέχει άλλο. Αποφασίζει να κλειστεί στις φυλακές ως εθελοντής ισοβίτης για να αποδείξει ότι είναι καλύτερα εκεί μέσα παρά έξω. Υπάρχει όμως κι ένας άλλος, ο οποίος δεν μπορεί να μείνει ούτε ένα δευτερόλεπτο φυλακισμένος κι επιχειρεί να δραπετεύσει. Αλλά για να μπορέσει να βγει έξω, πρέπει πρώτα να αποδείξει γιατί αξίζει η ελευθερία του.

Στην ίδια κατηγορια

Ο Ηλίας του 16ου 1958-1959

Η ταινία, "Ο Ηλίας του 16ου" προβλήθηκε τη σαιζόν 1958-1959 και έκοψε 77.118 εισιτήρια....

Ερωτικά παιχνίδια 1960-1961

Η ταινία, "Ερωτικά παιχνίδια" προβλήθηκε τη σαιζόν 1960-1961.-Πρώτη κινηματογραφική εμφάνιση της Μίρκας Καλατζοπούλου και...

Όταν λείπη η γάτα 1962-1963

Η ταινία, "Όταν λείπη η γάτα" προβλήθηκε τη σαιζόν 1962-1963 και έκοψε 31.133 εισιτήρια....

Ο κούκλος 1967-1968

Η ταινία, "Ο κούκλος" προβλήθηκε τη σαιζόν 1967-1968 και έκοψε 4.312 εισιτήρια. Ήρθε στην...

Περισσότερα απο αυτη την κατηγορία