30.1 C
Athens
Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024
Κατηγορία:

Γλέντι λεφτά κι αγάπη 1955-1956

Πληροφορίες ταινίας

Έτος: 1955
Κυκλοφορία: 14 Νοεμβρίου 1955
Διάρκεια: 84' Λεπτά
Είδος: Κωμωδία
Σκηνοθεσία: Νίκος Τσιφόρος
Σενάριο: Νίκος Τσιφόρος
Συγγραφέας: Νίκος Τσιφόρος
Φωτογραφία: Γιώργος Τσαούλης
Μουσική συνθεση: Μιχάλης Σουγιούλ
Εταιρία παραγωγης: Ανζερβός
Παραγωγός: ***
Τραγούδι: Πόπη Κυριακίδου
Χορευτές: Χρυσούλα Ζώκα, Μανώλης Καστρινός

Ηθοποιοί: Βασίλης Αυλωνίτης, Σμαρούλα Γιούλη, Σπεράντζα Βρανά, Νίκος Ρίζος, Γιώργος Καμπανέλλης, Ντίνος Ηλιόπουλος, Θάνος Τζενεράλης, Λαυρέντης Διανέλλος, Σταύρος Ξενίδης, Ράλλης Αγγελίδης, Ανδρέας Μυτάκης, Χρυσάνθη Λιάπη, Μαίρη Θοκταρίδου, Χάρις Λουκέα, Αρτέμης Μάτσας, Γιώργος Τζιφός

Η ταινία, “Γλέντι λεφτά κι αγάπη” προβλήθηκε τη σαιζόν 1955-1956 και έκοψε 66.636 εισιτήρια. Ήρθε στην 5η θέση σε 24 ταινίες.

Περίληψη της ταινίας, “Γλέντι λεφτά κι αγάπη”

Ο Δαμιανός (Ντίνος Ηλιόπουλος) και ο Σαράντης (Νίκος Ρίζος) είναι δύο φτωχοί επαρχιώτες που βρίσκονται στην Αθήνα και προσπαθούν να επιβιώσουν. Χωρίς να έχουν χρήματα, μπαίνουν σε ένα εστιατόριο να φάνε, ο σερβιτόρος, όμως, αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει και αρχίζει να τους κυνηγά. Μετά από μερικά κωμικά περιστατικά, αποφασίζουν να ζητήσουν τη βοήθεια ενός συμπατριώτη τους, του Άγγελου (Γιώργος Καμπανέλλης), ο οποίος σπουδάζει νομικά, αλλά αν και ο ίδιος φτωχός, είναι σε λίγο καλύτερη μοίρα από αυτούς.

Ο Άγγελος σχετίζεται με μια συμφεροντολόγα, εγωίστρια και αδίστακτη θεατρίνα, τη Γιουγιού (Σπεράντζα Βρανά), η οποία τον βοηθά οικονομικά γιατί ξέρει ότι ο Άγγελος θα κληρονομήσει έναν πλούσιο θείο του από το χωριό, το Λαυρέντη (Βασίλης Αυλωνίτης). Πράγματι, ο θείος Λαυρέντης ενημερώνει τον Άγγελο ότι έρχεται στην Αθήνα για λόγους υγείας. Ο Άγγελος και οι φίλοι του αναλαμβάνουν να τον πάνε στους γιατρούς, οι οποίοι συνιστούν ανάπαυση και φαρμακευτική αγωγή.

Αλλά, η Γιουγιού επιβάλλει τη δική της άποψη. Να κάνουν τα εντελώς αντίθετα, ώστε να πεθάνει. Ακούγοντας, λοιπόν θέλοντας και μη, τη γνώμη της Γιουγιούς, αρχίζουν τα ξενύχτια, τα ποτά και κάθετι σχετικό, αλλά παραδόξως ο Λαυρέντης ξανανιώνει και γίνεται καλά σε αντίθεση με τον Άγγελο, το Δαμιανό και το Σαράντη που αρρωσταίνουν από τη συνεχή ταλαιπωρία.

Μετά από αυτό, η Γιουγιού, σκεπτόμενη την περιουσία του Λαυρέντη και τα οφέλη που μπορεί να έχει, αρχίζει να του κάνει τα γλυκά μάτια και τελικά αρραβωνιάζονται. Παράλληλα, ο Άγγελος γνωρίζει τη Μυρτώ (Σμαρούλα Γιούλη) και ερωτεύονται. Ο πατέρας της Μυρτώς, ο Μετοχόπουλος (Θάνος Τζενεράλης), είναι χρηματιστής και παλιός φίλος του Λαυρέντη, διαχειρίζεται την περιουσία του και από κοινού κανονίζουν το συνοικέσιο της Μυρτώς και του Άγγελου.

Όλα αυτά, τα αγνοεί ο Άγγελος καθώς και την πραγματική ταυτότητα της Μυρτώς. Και από τη μια είναι αναστατωμένος που πρέπει να γνωρίσει και να παντρευτεί μια άλλη κοπέλα, από την άλλη ενθουσιάζεται και ανακουφίζεται που η κοπέλα αυτή είναι η Μυρτώ. Ταυτόχρονα, ο Μετοχόπουλος αντιλαμβάνεται ότι η Γιουγιού πλησίασε το Λαυρέντη για τα λεφτά του και όχι μόνο τον προειδοποιεί, αλλά για να του το αποδείξει, του προτείνει να κάνει τον πεθαμένο.

Το σχέδιο δεν το γνωρίζει κανείς άλλος και όλοι νομίζουν ότι ο Λαυρέντης πέθανε, γι αυτό και δείχνουν τον πραγματικό εαυτό τους. Το σχέδιο πετυχαίνει και η Γιουγιού αποκαλύπτεται. Η ταινία τελειώνει με το Λαυρέντη, τον Άγγελο, τη Μυρτώ, το Δαμιανό και το Σαράντη να προχωρούν χαρούμενοι στο δρόμο, μέχρι που ο Δαμιανός και ο Σαράντης αρχίζουν να τρέχουν για να γλιτώσουν από το σερβιτόρο που είχαν ξεγελάσει.

Στην ίδια κατηγορια

Η κόρη μου η σοσιαλίστρια 1966-1967

Η ταινία, "Η κόρη μου η σοσιαλίστρια" προβλήθηκε τη σαιζόν 1966-1967 και έκοψε 659.671...

Ο σπαγγοραμμένος 1967-1968

Η ταινία, "Ο σπαγγοραμμένος" προβλήθηκε τη σαιζόν 1967-1968 και έκοψε 378.925 εισιτήρια. Ήρθε στην...

Ραντεβού στην Κέρκυρα 1959-1960

Η ταινία, "Ραντεβού στην Κέρκυρα" προβλήθηκε τη σαιζόν 1959-1960 και έκοψε 95.664 εισιτήρια. Ήρθε...

Πίσω μου σ’ έχω σατανά

Πλοκή: Ο Παύλος, διευθυντής ασφαλιστικής εταιρείας και γλεντζές (Λάμπρος Κωνσταντάρας), προσλαμβάνει ως δακτυλογράφο την...

Περισσότερα απο αυτη την κατηγορία

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο