Θέμα συνειδήσεως

Παραγωγής: Φίνος Φιλμ
Πρεμιέρα: 12 Μαρτίου 1973
Παραγωγός:
Φωτογραφία: Γιώργος Αρβανίτης
Συγγραφέας: Διονύσης Φωκάς
Σεναρίο: Διονύσης Φωκάς

Κοινωνική
1973

Ηθοποιοί: Νίκος Κούρκουλος, Μπέτυ Αρβανίτη, Ζώρας Τσάπελης, Βασίλης Ανδρεόπουλος, Χρήστος Δακτυλίδης, Γιώργος Νέζος, Μηνάς Χρηστίδης, Λουίζα Ποδηματά, Στέλιος Λιονάκης, Τάκης Χριστοφορίδης, Λάζος Τερζάς, Νικήτας Τσακίρογλου, Περικλής Χριστοφορίδης, Στράτος Παχής, Τίμος Περλέγκας, Γρηγόρης Βαφιάς, Διονύσης Φωκάς, Νίκος Πασχαλίδης, Γιάννης Χειμωνίδης, Γιώργος Γρηγορίου, Κώστας Τσιάνος, Λίνα Κρασσά, Νίκος Κικίλιας, Γιώργος Ζαϊφίδης, Κώστας Ρήγας, Αντώνης Καλογιάννης (τραγούδι)

Περίληψη: Ένας εξαιρετικά φιλότιμος νευροχειρούργος, ο Γεραλής, αφοσιωμένος στην επιστήμη του και στο παιδί του, καλείται επειγόντως να χειρουργήσει κάποιον με όγκο στον εγκέφαλο. Μετά την επιτυχή επέμβαση, ο ασθενής εξαφανίζεται. Ο Γεραλής παίρνει το θέμα προσωπικά και αρχίζει να ερευνά την υπόθεση, ανακαλύπτοντας ότι ο ασθενής είναι ο πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Πετρελαίων, που έχει πέσει θύμα του αμείλικτου ανταγωνισμού των πολυεθνικών, έχοντας άθελά του γίνει πιόνι τους. Αμέσως αντιλαμβάνεται ότι και ο ίδιος έχει πέσει σε βαθιά νερά, αλλά με την συμπαράσταση του εισαγγελέα και του ανακριτή, αγωνίζεται να φτάσει στο τέρμα, παρά τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει σε όλα τα επίπεδα.
Παρασκήνιο: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1972-1973 και έκοψε 132.930 εισιτήρια. Ήρθε στην 11η θέση σε 64 ταινίες.
-Ο σεναριογράφος Σταύρος Τσιώλης – που γεννήθηκε κινηματογραφικά μέσα στη Φίνος Φιλμ – υπογράφει το σενάριο της ταινίας με το ψευδώνυμο Αντώνης Φωκάς.

-Ο Πέτρος Λύκας, βασικός μοντέρ της εταιρίας επί χρόνια, δοκιμάζει τις σκηνοθετικές του ικανότητες με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

-Η μουσική του Μίμη Πλέσσα εντείνει την αγωνία του σεναρίου, με αποκορύφωμα την ερμηνεία του Αντώνη Καλογιάννη στο τραγούδι “Το Ποτάμι”.

Ελληνικός Κινηματογράφος Θέμα συνειδήσεως
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
Προηγούμενο άρθροΊλιγγος
Επόμενο άρθροΗ ωραία των Αθηνών

Similar Articles

Comments