Ο τζίτζικας και ο μέρμηγκας

Παραγωγής: Κρόνος Φιλμ
Πρεμιέρα: 01 Ιανουαρίου 1958
Παραγωγός:
Φωτογραφία: Ανδρέας Αναστασάτος
Συγγραφέας: Νίκος Τσιφόρος
Σεναρίο: Νίκος Τσιφόρος

Κωμωδία
1958

Ηθοποιοί: Βασίλης Αυλωνίτης (Ευδαίμων), Νίκος Ρίζος (Λούλης), Ρένα Ντορ (Πίτσα), Θόδωρος Μορίδης (Βρασίδας), Αγγέλικα Καπελλαρή (Λουκία), Καίτη Μπελίντα (Κλαίρη), Γιάννης Φέρμης, Κώστας Μεντής, Γιάννης Βογιατζής , Καίτη Χειλά, Ευτυχία Παρθενιάδου, Τάσος Δαρίος, Γιώργος Λουκάκης, Φιλήμων Μεθυμάκης, Ταϋγέτη (πελάτισσα ανθοπωλείου), Κώστας Λούσιας, Γιώργος Ζαμπέτας (τραγούδι)

Περίληψη: Δύο φίλοι και συνιδιοκτήτες ανθοπωλείου, ο Ευδαίμων και ο Λούλης (Βασίλης Αυλωνίτης και Νίκος Ρίζος) ζουν με εντελώς αντίθετες αρχές. Ο ένας γλεντάει και χαίρεται ανέμελα την κάθε στιγμή, ο άλλος εργάζεται σκληρά και φροντίζει για το μέλλον. Όταν ο Τζίτζικας γλυκοκοιτάζει την αγαθή σπιτονοικοκυρά του, αποβλέποντας στα ελαιόδεντρά της, ο Μέρμηγκας προσπαθεί να τον συνεφέρει. Όμως η κοπέλα (Καίτη Μπελίντα), την οποία ο Μέρμηγκας σχεδιάζει να γνωρίσει στον Τζίτζικα, τελικά θα μαγέψει τον ίδιο. Ο Ευδαίμων θα παντρευτεί τη σπιτονοικοκυρά του, θα διαπιστώσει όμως ότι δεν υπάρχουν ελαιόδεντρα και θα επανέλθει στα ξέφρενα γλέντια του.
Παρασκήνιο: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1958-1959 και έκοψε 14.608 εισιτήρια. Ήρθε στην 26η θέση σε 51 ταινίες.

Ελληνικός Κινηματογράφος Ο τζίτζικας και ο μέρμηγκας
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
Προηγούμενο άρθροΤο παιδί του δρόμου
Επόμενο άρθροΤης τύχης τα γραμμένα

Similar Articles

Comments