Ο φίλος μου ο Λευτεράκης

Παραγωγής: Φίνος Φιλμ
Πρεμιέρα: 25 Φεβρουαρίου 1963
Παραγωγός:
Φωτογραφία: Νίκος Δημόπουλος
Συγγραφέας: Αλέκος Σακελλάριος
Σεναρίο: Αλέκος Σακελλάριος

Κωμωδία
1963

Ηθοποιοί: Ντίνος Ηλιόπουλος, Κώστας Βουτσάς, Μάρω Κοντού, Γιώργος Κωνσταντίνου , Χρήστος Τσαγανέας, Καίτη Πάνου, Μαργαρίτα Αθανασίου, Κατερίνα Γιουλάκη, Νικήτας Πλατής, Τζένη Κυριακού, Άρτεμις Θεοδωρακοπούλου, Μπέτυ Δακοπούλου, Θόδωρος Συριώτης, Σωτήρης Δεληκατερίνης, Μαίρη Λίντα (τραγούδι), Μανώλης Χιώτης (τραγούδι), Έρρικα Μπρόγερ (τραγούδι), Μαργαρίτα Μπρόγερ (τραγούδι)

Περίληψη: Ο Θόδωρος, για να μπορεί να καλύπτει στη σύζυγό του τις ερωτοδουλειές του, έχει επινοήσει έναν φανταστικό φίλο απο την Πάτρα, τον Λευτεράκη. Μέχρι που εμφανίζεται μια μέρα στην πόρτα του με σάρκα και οστά! Ο Λευτεράκης γνωρίζει τα πάντα για τον Θόδωρο, ενώ ακόμα και μια οικογενειακή φίλη αναγνωρίζει τον Λευτεράκη και τον χαιρετάει εγκάρδια. Ο Θόδωρος στην αρχή τρελαίνεται, αλλά στο τέλος ανακαλύπτει ότι όλα αυτά αποτελούν μια φάρσα της γυναίκας του, για να τον πληρώσει με το ίδιο νόμισμα!

Παρασκήνιο: Η ταινία, “Ο φίλος μου ο Λευτεράκης” προβλήθηκε τη σαιζόν 1962-1963 και έκοψε 61.734 εισιτήρια. Ήρθε στην 10η θέση σε 82 ταινίες.
-Η ταινία αποτελεί κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου θεατρικού έργου του Αλέκου Σακελλάριου, που παρουσίασε το 1955 ο θίασος Ντίνου Ηλιόπουλου-Μίμη Φωτόπουλου.Φίνος Φιλμ
-Πρόκειται για μια από τις λίγες ταινίες της Φίνος Φιλμ που πρωταγωνιστεί η Μάρω Κοντού.

Αντώνης Μοσχοβάκης, Εφημερίδα Η Νίκη, Φεβρουάριος 1963

Το θεατρικό έργο του Σακελλάριου είναι γραμμένο με κέφι και περιέχει σπαρταριστά απρόοπτα. Η μεταφορά στην οθόνη τα διατηρεί ολ΄αυτά μαζί μ΄όλους τους διαλόγους και τα νόστιμα ή παγερά καλαμπούρια του. Παρά την πιστότητα στο θεατρικό πρωτότυπο, το σφιχτοδεμένο μοντάζ δίνει έναν ζωηρό ρυθμό στο έργο, που ζωντανεύουν επίσης το απαράμιλλο μπρίο του Ηλιόπουλου και του Βουτσά, και το ποικίλλουν μερικά αξιόλογα μουσικά νούμερα.

Ο φίλος μου ο Λευτεράκης

Ελληνικός Κινηματογράφος Ο φίλος μου ο Λευτεράκης
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
Προηγούμενο άρθροΟι αμαρτωλοί
Επόμενο άρθροΟ φαντασμένος

Similar Articles

Comments