Νεκρή πολιτεία

Παραγωγής: Φίνος Φιλμ
Πρεμιέρα: 03 Δεκεμβρίου 1951
Παραγωγός:
Φωτογραφία: Αριστείδης Καρύδης-Φουκς
Συγγραφέας: Φρίξος Ηλιάδης
Σεναρίο: Φρίξος Ηλιάδης

Δραματική
1951

Ηθοποιοί: Ειρήνη Παππά, Νίκος Τζόγιας, Ελένη Ζαφειρίου, Γιάννης Αργύρης, Χριστίνα Καλογερίκου, Λάκης Σκέλλας, Ανθή Μηλιάδη, Γιώργος Φούντας, Άννα Παπαγεωργίου

Περίληψη: Ένας νεαρός ζωγράφος επιστρέφει στη γενέτειρά του, τον Μυστρά, όπου η μητέρα του τον προτρέπει να συνεχίσει μία παλιά οικογενειακή βεντέτα. Αυτός όχι μόνο δεν το κάνει, αλλά ερωτεύεται την κόρη της αντίπαλης οικογένειας! Ο πατέρας της κοπέλας όμως τη σκοτώνει κατά λάθος, νομίζοντας πως είναι άντρας, όταν εκείνη είχε μεταμφιεσθεί, για να σώσει τον αγαπημένο της.


Παρασκήνιο: Η ταινία, “Νεκρή πολιτεία” προβλήθηκε τη σαιζόν 1951-1952 και έκοψε 77.973 εισιτήρια. Ήρθε στην 4η θέση σε 15 ταινίες.
-Πρόκειται για την αφετηρία της συνεργασίας του συνθέτη Μάνου Χατζιδάκι με την Φίνος Φιλμ.
-Με αυτή την ταινία, καθιερώνεται η μοναδική Ειρήνη Παππά, ενώ εμφανίζεται για πρώτη φορά στον κινηματογράφο, ο ηθοποιός Γιώργος Φούντας.
-Με ιδιαίτερα καλλιτεχνικά χαρακτηριστικά, τόσο σε σκηνοθεσία όσο και σε φωτογραφία, η ταινία κατάφερε να αντιπροσωπεύσει την Ελλάδα στο Φεστιβάλ των Καννών.

Νεκρή πολιτεία 1951-1952

Ελληνικός Κινηματογράφος Νεκρή πολιτεία
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
Προηγούμενο άρθροΝαι μεν, αλλά
Επόμενο άρθροΝόμος 4000

Similar Articles

Comments