Όταν η Τασσώ Καββαδία έγινε κακιά πεθερά με τριπλάσια αμοιβή

photo2 f66cdcaeef93f2b3fe6e9f2398f15de1 L
photo2 f66cdcaeef93f2b3fe6e9f2398f15de1 L
Advertisement

Το 1971 ο Γιάννης Δαλιανίδης και ο Φίνος αποφασίζουν να γυρίσουν μια ταινία εμπνευσμένη από την μόδα της εποχής που ήταν τα καλλιστεία, αλλά και από τον «μύθο» των Ελλήνων εφοπλιστών που ήταν στη μεγάλη τους ακμή. Τίτλος της «Η αμαρτία της ομορφιάς».

Advertisement

Ήταν η χρονιά που ο Φίνος ανακάλυψε μια νέα ηθοποιό, την Μπέτυ Λιβανού, στην οποία εμπιστεύθηκε τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Η όμορφη ηθοποιός μάλιστα, έμεινε στην Φίνος Φιλμ μέχρι το τέλος της ζωής του Φίνου, το 1977. Μαζί της στην ταινία ο Νίκος Γαλανός, ζεν πρεμιέ της εποχής, αλλά και η σπουδαία Τασσώ Καββαδία, σε έναν ακόμα ρόλο κακιάς, που αυτή τη φορά όμως ξεπερνούσε κάθε προηγούμενο.

Η αμαρτία της ομορφιάς

Όπως λένε τα στοιχεία της Φίνος Φιλμ, η Τασσώ Καββαδία, αν και είχε αποφασίσει να μην ξαναπαίξει το ρόλο της κακιάς που συνήθιζε να ερμηνεύει μέχρι τότε, δέχτηκε να γίνει κακιά πεθερά εισπράττοντας την τριπλάσια αμοιβή από αυτή που συνήθως έπαιρνε.

Στην «Αμαρτία της ομορφιάς» πρωταγωνιστούσαν ακόμα οι, Νίκος Δαδινόπουλος, Λευτέρης Βουρνάς, Λουίζα Ποδηματά, Γιάννης Κανδήλας, Περικλής Χριστοφορίδης, Κώστας Τσιάνος, Ελπίδα Μπραουδάκη, Μάνος Βενιέρης, Βάσω Βενιέρη, Κόκκα Στυλιανού, Θόδωρος Ντόβας, Γιώργος Αρμαδώρος, Κώστας Δάρρας, Γιώργος Μαραμένος, Γιώργος Σκούρας. Όσον αφορά στην υπόθεση, μια κοπέλα που έχει εκλεγεί Σταρ Ελλάς (Μπέτυ Λιβανού) παντρεύεται έναν νεαρό εφοπλιστή (Νίκος Γαλανός), αλλά συναντά την εχθρική αντίδραση της αυταρχικής μητέρας του (Τασσώ Καββαδία).

Η αντιμετώπιση της μητέρας αλλάζει όταν η κοπέλα μένει έγκυος, αλλά ξαναγίνεται εχθρική όταν αυτή αποβάλλει. Στο μεταξύ η μητέρα βρίσκεται μπλεγμένη σε ατύχημα που έχει προκαλέσει η ίδια σε κάποιο πλοίο της με σκοπό να εισπράξει την ασφάλεια και στο οποίο υπάρχουν πολλά θύματα.

Όμως στο πλοίο ταξιδεύει κι ο αδελφός της κοπέλας (Νίκος Δαδινόπουλος), η σκευωρία αποκαλύπτεται και η μητέρα τρελαίνεται μπροστά στον κίνδυνο να δικαστεί. Μέσα στην τρέλα της όμως, «βγάζει» μια απίστευτη αγάπη για την νύφη της, την οποία μέχρι πρότινος δεν ήθελε ούτε να βλέπει.

Η ταινία στην πρώτη της προβολή, στις 11 Δεκεμβρίου του 1972, έκοψε 126.930 εισιτήρια και ήλθε 13η σε 64 ταινίες της περιόδου.

Το σενάριο και η σκηνοθεσία ήταν του Γιάννη Δαλιανίδη και η μουσική του Μίμη Πλέσσα.

Όταν η Τασσώ Καββαδία έγινε κακιά πεθερά με τριπλάσια αμοιβή

Προηγούμενο άρθροΤι δεν γνωρίζει ο κόσμος για την ταινία Οι κυρίες της αυλής
Επόμενο άρθροΤο πρώτο ελληνικό remake στον ελληνικό κινηματογράφο