18 C
Athens
Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024

Άγνωστες πτυχές της ταινίας, Ο μπαμπάς εκπαιδεύεται

Η ταινία, "Ο μπαμπάς εκπαιδεύεται" προβλήθηκε τη...

Ήξερες ότι η Άννα Παναγιωτοπούλου…

Η Άννα Παναγιωτοπούλου ήταν Ελληνίδα ηθοποιός και...

Ποια ηθοποιός κάνει τις υψηλότερες τηλεθεάσεις με τις ταινίες της

Ο Χρήστος Κωνσταντίνου αποκαλύπτει ποια ηθοποιός της...
ΑρχικήHθοποιοίΝίκος Δαδινόπουλος 1944-2012

Σχετικές αναρτήσεις

Νίκος Δαδινόπουλος 1944-2012

- Advertisement -

O Νίκος Δαδινόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 7 Οκτωβρίου του 1944.

Ξεκίνησε την καριέρα του στα μέσα της δεκαετίας του 1960 όταν έλαβε μέρος σε ταινίες ενώ συνέχισε σε πολλά σήριαλ της κρατικής και της ιδιωτικής τηλεόρασης.

Το 1966 έκανε την πρώτη του εμφάνιση στον κινηματογράφο, στην ταινία Η 7η ημέρα της δημιουργίας. Ακολούθησαν πολλές ακόμα, από τις οποίες ξεχωρίζουν: Κατηγορώ τη ζωή, Ο κυρ-Γιώργης εκπαιδεύεται, Εραστές της ζωής, Η αμαρτία της ομορφιάς κ.ά.

Έγινε ευρύτερα γνωστός τη δεκαετία του ’70 χάρις στη συμμετοχή του στη σειρά, “Λούνα Παρκ“.
Στην τηλεόραση ήταν ένας εκ των πρωταγωνιστών της θρυλικής σειράς Λούνα Παρκ, ενώ ξεχώρισε η συμμετοχή του και στο Καλημέρα Ζωή του ΑΝΤ1.

Ήταν παντρεμένος από το 1979 με τη συμπρωταγωνίστριά του, Μαίρη Ευαγγέλου, με την οποία απέκτησε έναν γιο ο οποίος ασχολείται με τη σκηνοθεσία.

Τη δεκαετία του ’80 συμμετείχε σε πολλές βιντεοταινίες, όπως: Όνειρο αγάπης, Κρεββάτι για πέντε, Παντρέψτε με κι ας κλαίω κ.ά.

Τα τελευταία χρόνια της ζωής του συνεργάστηκε με το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης (Δον Καμίλο, Ο κουρέας της Σεβίλλης, Οι Φίγκαρο), γι’ αυτό και διέμενε στο νησί, όπου άφησε την τελευταία του πνοή, νικημένος από τον καρκίνο, στις 10 Μαρτίου του 2012 σε ηλικία 68 ετών.

Νίκος Δαδινόπουλος: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1966Η 7η Ημέρα της Δημιουργίας
1967Ο χαζομπαμπάς 
1967Το κορίτσι της οργής 
1968Ορκίζομαι είμαι αθώα! 
1968Πήρε ο άνεμος τα όνειρά μου 
1968Περιφρονημένη αγάπη 
1969Δάφνης και Χλόη: Οι μικροί ερασταί 
1969Η αρχόντισσα του λιμανιού 
1969Κοντά σου γνώρισα την αγάπη 
ΈτοςΤίτλος ταινίας
1970Αγάπησα μιά άγνωστη 
1970Η αριστοκράτισσα και ο αλήτης 
1971Δάκρυα για έναν αλήτη 
1971Διακοπές στην Κύπρο μας 
1971Η χαραυγή της νίκης 
1972Αιχμάλωτοι του μίσους 
1972Η Αμαρτία της Ομορφιάς 
1972Κατηγορώ τη ζωή 
1972Κλεμμένος έρωτας 
1972Μια μάνα κατηγορείται 
1973Σ’ έχω ανάγκη απόψε πολύ 
1974Οι Εραστές του Ονείρου 
1975Ο τρομοκράτης 
1977Ο Κυρ Γιώργης Εκπαιδεύεται 
ΈτοςΤίτλος ταινίας
1981Ο τελευταίος άντρας 
1986Μάρθα: Το χρονικό ενός βιασμού 
1986Μια γυναίκα στα μέτρα μου 
1987Δυο κοκόρια και κοκότες 
1987Ρουσφέτι και σεξ 
1987Το κορίτσι του μπάτσου 
1988Εσύ εγώ κι η άλλη 
1988Μια τρελή τρελή ζωντοχήρα 
1988Παντρέψτε με κι’ ας κλαίω 
1989Όνειρο αγάπης 
1989Κρεβάτι για πέντε 
1989Λεζεντάνο ο πιλότος της συμφοράς 
1989Μια νύφη στη μπανιέρα μου 
1989Το χρέος του μπάτσου 
1991Το τελευταίο express 
- Advertisement -

Σχετικές αναρτήσεις

Ελπιδοφόρος Γκότσης 1939-

Ο Ελπιδοφόρος Γκότσης είναι ηθοποιός και θεατρικός σκηνοθέτης.Γεννήθηκε 1939 στους Αρμενιούς Κυπαρισσίας και σπούδασε στη δραματική σχολή Κωστή Μιχαηλίδη-Μαίρης Αρώνη.Άρχισε τη σταδιοδρομία του στα...

Βλαδίμηρος Κυριακίδης 1964-

Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης είναι ηθοποιός του κινηματογράφου, της τηλεόρασης και του θεάτρου, καθώς επίσης και σκηνοθέτης.Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη το 1964, Καρκίνος στο ζώδιο και στο...

Δημήτρης Καλλιβωκάς 1930-

Ο Δημήτρης Καλλιβωκάς είναι γνωστός Έλληνας ηθοποιός με αξιοσημείωτη καριέρα στο θέατρο και τον κινηματογράφο.Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 30 Ιουλίου 1930. Ανήκει στη «χρυσή...

Τελευταίες αναρτήσεις