Δαδινόπουλος Νίκος

on

Νίκος Δαδινόπουλος
width= Δαδινόπουλος Νίκος Δαδινόπουλος Νίκος

O Νίκος Δαδινόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 7 Οκτωβρίου του 1944.

Ξεκίνησε την καριέρα του στα μέσα της δεκαετίας του 1960 όταν έλαβε μέρος σε ταινίες ενώ συνέχισε σε πολλά σήριαλ της κρατικής και της ιδιωτικής τηλεόρασης.

Έγινε ευρύτερα γνωστός τη δεκαετία του ’70 χάρις στη συμμετοχή του στη σειρά “Λούνα Παρκ”.

Ήταν παντρεμένος από το 1979 με τη συμπρωταγωνίστριά του, Μαίρη Ευαγγέλου, με την οποία απέκτησε έναν γιο ο οποίος ασχολείται με τη σκηνοθεσία.

Τα τελευταία χρόνια ζούσε στην Κρήτη, συνεργαζόμενος με το τοπικό ΔΗΠΕΘΕ. Πέθανε στα Χανιά το 2012.
Φιλμογραφία

1966 Η 7η ημέρα της δημιουργίας
1967 Ο χαζομπαμπάςΤο κορίτσι της οργής
1968 Ορκίζομαι, είμαι αθώαΠήρε ο άνεμος τα όνειρά μου
1969 Δάφνις και ΧλόηΗ αρχόντισσα του λιμανιού

Κοντά σου γνώρισα την αγάπη

1970 Αγάπησα μια άγνωστηΗ αριστοκράτισσα και ο αλήτης
1971 Η χαραυγή της νίκηςΔάκρυα για έναν αλήτη

Ο κυρ Γιώργης και οι τρέλες του

1972 Κατηγορώ τη ζωήΚλεμμένος έρωτας

Αιχμάλωτη του μίσους

Μια μάνα κατηγορείται

Η αμαρτία της ομορφιάς

1973 Σε έχω ανάγκη απόψε πολύ
1974 Οι εραστές του ονείρου
1975 Ο τρομοκράτης
1977 Ο κυρ Γιώργης εκπαιδεύεται
1981 Ο τελευταίος άντρας
1989 Το χρέος του μπάτσου

Βιντεοταινίες

1986 Μια γυναίκα στα μέτρα μουΜάρθα : το χρονικό ενός βιασμού
1987 Ρουσφέτι και σεξΤο κορίτσι του μπάτσου

Δυο κοκόρια και οι κότες

1988 Εσύ, εγώ και η άλληΠαντρέψτε με κι ας κλαίω

Μια τρελή, τρελή ζωντοχήρα

1989 Όνειρο αγάπηςΚρεβάτι για πέντε

Το χρέος του μπάτσου

Μια νύφη στην μπανιέρα μου

Λεζεντάνο, ο πιλότος της συμφοράς

1991 Το τελευταίο express

Προηγούμενο άρθροΔαδακαρίδης Πυγμαλίων
Επόμενο άρθροΔαμασιώτης Γιώργος
Ελληνικός Κινηματογράφος Δαδινόπουλος Νίκος
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
58,256ΥποστηρικτέςΚάντε Like
8,956ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
2,081ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δείτε και αυτα

Βανίτα Βίκυ Δαδινόπουλος Νίκος

Βανίτα Βίκυ

Η Βίκυ Βανίτα ήταν ελληνίδα ηθοποιός και δημοσιογράφος. Γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης στις 15 Μαΐου 1948 και σπούδασε υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Εθνικού...
Βαγενά Άννα Δαδινόπουλος Νίκος

Βαγενά Άννα

Χαϊκάλης Παύλος Δαδινόπουλος Νίκος

Χαϊκάλης Παύλος

Κυβέλη Θεοχάρη Δαδινόπουλος Νίκος

Κυβέλη Θεοχάρη