29.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024

Νίκος Σταυρίδης: Το μεγάλο του παράπονο

Ο Νίκος Σταυρίδης ήταν ένας σπουδαίος κωμικός...

Το ανθρωπάκι: Αχ βρε Κική τι με κάμεις

"Το ανθρωπάκι" είναι μία από τις αγαπημένες...
ΑρχικήHθοποιοίΜαίρη Ευαγγέλου 1953-

Σχετικές αναρτήσεις

Μαίρη Ευαγγέλου 1953-

- Advertisement -

Η Μαίρη Ευαγγέλου είναι Ελληνίδα ηθοποιός και γεννήθηκε στην Αθήνα στις 04 Δεκεμβρίου 1953. Ήταν κόρη του Αποστόλη Ευαγγέλου και της Ανθούλας Νικολοπούλου.
Σε μικρή ηλικία εμφανίστηκε σε διάφορες κινηματογραφικές ταινίες έχοντας το ρόλο του παιδιού. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή Αθηνών του Γιώργου Θεοδοσιάδη, το 1974.

Την περίοδο 1974-1981 έπαιξε στην τηλεοπτική σειρά Λούνα Παρκ του Μίνου Αργυράκη. Στην κινηματογραφική ταινία “Το Δράμα Μιας Αμαρτωλής” (’61) εμφανίζεται ως Μαιρούλα Ευαγγέλου.
Παντρεύτηκε τον επίσης ηθοποιό Νίκο Δαδινόπουλο, με τον οποίο είχε συνεργαστεί στο Λούνα Παρκ. Έχει ένα γιο, τον Άλκη, ο οποίος είναι σκηνοθέτης.

Μαίρη Ευαγγέλου: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1961Μάνα μου, παραστράτησα 
1961Το δράμα μιας αμαρτωλής 
1962Όταν ξυπνά το παρελθόν 
1962Αγνή και Ατιμασμένη 
1962Η Ελληνίδα και ο Έρωτας 
1962Κλάψε φτωχή μου καρδιά 
1963Αγάπησα και πόνεσα 
1963Μάνα γιατί με γέννησες 
1963Πληγωμένες Καρδιές 
1964Ένα παιδί χωρίς όνομα 
1964Χωρίς γονείς κι αδέλφια 
1965Το θαύμα της Μεγαλόχαρης 
1971Ζούσα μοναχός χωρίς αγάπη 
1988Τρυφερές σχέσεις 
1989Εραστής από χαρτόνι 
2017Τζαμάικα 
ΈτοςΤίτλος σειράςΚανάλι
1972|1972Οι θησαυροί της Βέρμαχτ ΥΕΝΕΔ 
1974|1974Λούνα Παρκ ΕΙΡΤ
1983|1983Απέναντι όχθη ΕΡΤ

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

- Advertisement -
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Ρένα Παγκράτη 1949-1998

Η Ρένα Παγκράτη ήταν ηθοποιός και τραγουδίστρια, αρκετά δημοφιλής τις δεκαετίες του ‘70 και του ‘80 μέσα από την τηλεόραση και τις βιντεοταινίες. Η...

Αμαλία Γκιζά

Η Αμαλία Γκιζά γεννήθηκε στα Γιάννινα και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Σύζυγός της ο ηθοποιός Βασίλης Μητσάκης. Μένει μόνιμα στο Βόλο.Αμαλία...

Τέτα Κωνσταντά

Η Τέτα Κωνσταντά, κατά κόσμον Ελισσάβετ Κωνσταντοπούλου, γεννήθηκε στην Αθήνα. Η μητέρα της εργαζόταν ως ταξιθέτρια σε θέατρα, όπου εμφανίζονταν σπουδαίοι πρωταγωνιστές.Έτσι, το νεαρό...

Τελευταίες αναρτήσεις