Ευαγγέλου Μαίρη

on

Η Μαίρη (Μαιρούλα) Ευαγγέλου είναι Ελληνίδα ηθοποιός και γεννήθηκε στην Αθήνα στις 4 Δεκεμβρίου 1953.
Ήταν κόρη του Αποστόλη Ευαγγέλου και της Ανθούλας Νικολοπούλου.

Σε μικρή ηλικία εμφανίστηκε σε διάφορες κινηματογραφικές ταινίες έχοντας το ρόλο του παιδιού.

Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή Αθηνών του Γιώργου Θεοδοσιάδη, το 1974.

Την περίοδο 1974-1981 έπαιξε στην τηλεοπτική σειρά Λούνα Παρκ του Μίνου Αργυράκη.

Παντρεύτηκε τον επίσης ηθοποίο Νίκο Δαδινόπουλο, με τον οποίο είχε συνεργαστεί στο Λούνα Παρκ.

Έχει ένα γιο, τον Άλκη, ο οποίος είναι σκηνοθέτης.

Φιλμογραφία

Ζούσα μοναχός χωρίς αγάπη (1971) [Άννα Αποστόλου]
Το θαύμα της Μεγαλόχαρης (1965) [Λίζα Μερκάτη]
Ένα παιδί χωρίς όνομα (1964)
Χωρίς γονείς και αδέλφια (1964) [Αννούλα]
Αγάπησα και πόνεσα (1963) [(μικρή)]
Έτσι ήταν η ζωή μου (1963) [(μικρή)]
Μάνα γιατί με γέννησες (1963) [Τασία]
Πληγωμένες καρδιές (1963) [Μαιρούλα]
Αγνή κι ατιμασμένη (1962)
Η Ελληνίδα και ο Έρωτας (1962)
Κλάψε φτωχή μου καρδιά (1962)
Όταν ξυπνά το παρελθόν (1962)
Μάνα μου, παραστράτησα (1961) [Αννούλα]


Προηγούμενο άρθροΕυαγγελάτος Γρηγόρης
Επόμενο άρθροΕυθυμίου Νίκος
Ελληνικός Κινηματογράφος Ευαγγέλου Μαίρη
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
59,078ΥποστηρικτέςΚάντε Like
9,474ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
2,081ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δείτε και αυτα

Διόγου Κική (Αγγελική) Ευαγγέλου Μαίρη

Διόγου Κική (Αγγελική)

Η Κική (Αγγελική) Διόγου γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου.Από το 1970 άρχισε να εργάζεται και ως τραγουδίστρια, αρχικά...
Τσώνη Μαίρη Ευαγγέλου Μαίρη

Τσώνη Μαίρη

Γκίνη Νέλλη Ευαγγέλου Μαίρη

Γκίνη Νέλλη

Νάνα Παπαδάκη Ευαγγέλου Μαίρη

Νάνα Παπαδάκη