13.2 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΤάσος Κωστής 1951-

Σχετικές αναρτήσεις

Τάσος Κωστής 1951-

Ο Τάσος Κωστής γεννήθηκε στις 14 Ιανουαρίου 1951 και είναι Έλληνας ηθοποιός. Έχει συμμετάσχει σε πολλές θεατρικές αλλά και τηλεοπτικές παραγωγές, συγκεκριμένα σε 42 σήριαλ και σε 78 θεατρικά έργα.

Τάσος Κωστής
Τάσος Κωστής και Έλντα Πανοπούλου στη σειρά, “Το ρετιρέ”.

Στην τηλεόραση, τέσσερις από τους ρόλους που τον έκαναν γνωστό ήταν το 1987 και το 1988 που συμπρωταγωνίστησε με τον Κώστα Τσάκωνα στα “Κλασσική περίπτωση βλάβης” και “Η μεγάλη απόφραξη“, όπου υποδύονταν τους υδραυλικούς, στη σειρά του Mega, “Το Ρετιρέ”, όπου υποδυόταν τον καφετζή Φοίβο αλλά και στη σειρά, “Εκείνες κι εγώ” του ANT1 με τον Γιάννη Μπέζο, όπου υποδυόταν τον Δημήτρη Μαρίκο, φίλο του Ζάχου Δόγκανου.

Ο Τάσος Κωστής έγινε ηθοποιός κατά τύχη όταν πήγε στην σχολή για έναν φίλο του. Προσελήφθη για πρώτη φορά στο θέατρο, λέγοντας τον εθνικό ύμνο. Έχει επίσης ασχοληθεί πολύ με την μεταγλώττιση κινουμένων σχεδίων και αποκάλυψε πως ήταν δική του ιδέα να έχει ο Αστυνόμος Σαΐνης αυτή την χροιά στην φωνή, αλλά και πως εκείνος τον βάφτισε “Σαΐνη”, έχοντας πάρει και διάκριση από την Disney για την συνολική δουλειά του.

Ο Τάσος Κωστής είναι παντρεμένος από το 1978. Με τη σύζυγο του μένουν στον Πειραιά, έχουν αποκτήσει ένα γιο και δύο εγγόνια.

Τάσος Κωστής: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
2007A simple love story 
2007Πρώτη Φορά Νονός 
2007Ψυχραιμία 
2008Ο Ηλίας του 16ου
2010Ζητείται ψεύτης 
2012Λάρισα Εμπιστευτικό 
2014Στα καλά καθούμενα 
ΈτοςΤίτλος ταινίας
1980Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο 
1985Η Πολιτεία κατηγορεί 
1986Καρέ του έρωτα 
1986Ο γυφτοαριστοκράτης 
1986Η μεγάλη απεργία: Τα Λαυρεωτικά 
1987Ο κλοιός 
1987Η κυρά της φάμπρικας 
1987Κλασσική περίπτωση βλάβης 
1987Μια νύχτα στο τμήμα ηθών 
1987Ο κρεββατοκυνηγός 
1987Παλικάρι στα θρανία 
1987Προεδρίνα και κομπίνα 
1987Σ’ αγαπάω στο τιμόνι που κρατάω 
1988Ο καβαλάρης των F.M. stereo 
1988Ένας λαθρεπιβάτης στην καρδιά μου 
1988Αλτ… ψηλά τα πόδια 
1988Διακοπές του κερατά 
1988Εραστής με ανταλλακτικό 
1988Ερωτικές διπλοπενιές 
1988Η μεγάλη απόφραξη 
1988Κίμων ο νεόπλουτος 
1988Μια κυρία στον υπόκοσμο 
1988Ο Πεταλούδας πάει στον Παράδεισο 
1988Ταμτάκος ο Μαραντόνα της Αγίας Βαρβάρας 
1989Ταραχή μες τη ζωή μου 
1989Άρπαξε να φας… κλέψε νά χεις 
1989Για μια χούφτα τούβλα 
1989Η Μαρινέλλα από την Καστέλλα 
1989Η εκδίκηση του πατέρα 
1989Η φεμινίστρια 
1989Ο αλήτης και ο μπάτσος 
1989Ο καπετάνιος και η χορεύτρια 
1989Ο σκανταλιάρης 
1989Ο σύντροφος και ο μπάτσος 
1990Άγαμοι & Θύτες 
1990Ο χαρτοπαίχτης 

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Δήμος Αβδελιώδης 1952-

Ο Δήμος Αβδελιώδης (Αριστόδημος Αβδελιώδης) γεννήθηκε στην Χίο την 1 Ιανουαρίου του 1952 και είναι Έλληνας σκηνοθέτης, σεναριογράφος, ηθοποιός και παραγωγός. Σπούδασε στη Φιλοσοφική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών...

Σωτήρης Δεληκατερίνης

Ο Σωτήρης Δεληκατερίνης γεννήθηκε το 1908. Πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο το 1936 με τον θίασο του Τζαβαλά Καρούσου.Συνέχισε με πολλούς θιάσους, όπως των Κοκκίνη -...

Σάντα Τσικίτα

Περίληψη: Ένας φτωχός υπάλληλος, που είναι πολλά χρόνια αρραβωνιασμένος, προκειμένου να βρει χρήματα για την εγχείρηση της μητέρας του, αναγκάζεται να δεχτεί την πρόταση...

Τελευταίες αναρτήσεις