32.4 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΣτέλιος Καππάτος 1938-1987

Σχετικές αναρτήσεις

Στέλιος Καππάτος 1938-1987

Ο Στέλιος Καππάτος γεννήθηκε το 1938 και μεγάλωσε στην Ηλιούπολη της Αθήνας, με καταγωγή από τα Δηλινάτα της Κεφαλονιάς.
Υπήρξε για μεγάλο χρονικό διάστημα, βασικό και μόνιμο στέλεχος του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.
Μεγάλη ήταν η παρουσία του στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος το οποίο υπηρέτησε από το 1971 έως το θάνατο του ερμηνεύοντας πλήθος κλασσικών ρόλων σε περισσότερα από 40 έργα.

Το 1964 έκανε την πρώτη επαγγελματική του εμφάνιση στο θέατρο με τον θίασο της Έλλης Λαμπέτη. Πιο σημαντικές, “Λεωφορείον ο Πόθος” (1965), “Νεφέλες” [1978] με τους Θύμιο Καρακατσάνη (Στρεψιάδης), και τον ίδιο, στον ρόλο του Ξανθία.

Το 1980-1981 πρωταγωνίστησε με τον Διονύση Παγουλάτο στο έργο, «Ο Αφορεσμένος» του Λασκαράτου. Επίσης στην Τραγωδία «Ελένη», του ΚΘΒΕ με σκηνοθέτη τον Ανδρέα Βουτσινά, όπου ο Στέλιος Καπάτος, ερμήνευσε έναν Αιγύπτιο Αγγελιαφόρο.
Ο Στέλιος Καππάτος απεβίωσε στην Θεσσαλονίκη, στις 3 Νοεμβρίου 1987 σε ηλικία μόλις 49 ετών.

Στέλιος Καππάτος: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1965Πικρή ζωή
1969Πληγωμένα νειάτα
1974Δι’ ασήμαντον αφορμήν
1976Μάης
1987Δοξόμπους
ΈτοςΤίτλος σειράςΚανάλι
1974|1974Μεθοριακός ΣταθμόςΥΕΝΕΔ
1980|1980Πορεία 090ΥΕΝΕΔ
1981|1981Η μάχη των πελαργώνΥΕΝΕΔ
1984|1984Η γυναίκα στη μονόπρακτη κωμωδίαΕΡΤ2
1984|1984Η γυναίκα στη μονόπρακτη κωμωδία: Ο αναπαραδιάρηςΕΡΤ2

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

Προηγούμενο άρθροΠίτσα Καπιτσινέα 1938-2018
Επόμενο άρθροΚαραγιώργης Κώστας

Σχετικές αναρτήσεις

Πέτρος Φυσσούν 1933-2016

O Πέτρος Φυσσούν γεννήθηκε στις 05 Οκτωβρίου του 1933 στο Αγρίνιο από πατέρα πρόσφυγα από τη Ρωσία, που εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα μετά την Οκτωβριανή...

Νικολακόπουλος Πάνος

Ο Πάνος Νικολακόπουλος γεννήθηκε 1933 στους Χράνους Αρκαδίας και σπούδασε στη Δραματική Σχολή Άγγελου Γιαννούλη, από όπου αποφοίτησε το 1962. Σύμφωνα με πληροφορία στο...

Ανδρονίδης Βασίλης

Σημαντικός καλλιτέχνης, παθιασμένος με την υποκριτική τέχνη, αλλά και ευγενικός άνθρωπος με αριστοκρατικό παρουσιαστικό, ο Βάσος Ανδρονίδης διέπρεψε, για σαράντα και πλέον χρόνια, στο...

Τελευταίες αναρτήσεις