Καππάτος Στέλλιος

on

Ο Στέλιος Καππάτος γεννήθηκε το 1938 και μεγάλωσε στην Ηλιούπολη της Αθήνας, με καταγωγή από τα Δηλινάτα της Κεφαλονιάς.
Υπήρξε για μεγάλο χρονικό διάστημα, βασικό και μόνιμο στέλεχος του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.
Άπειρες οι Θεατρικές παραστάσεις στις οποίες είχε εκφράσει το πηγαίο ταλέντο του.
Πιο σημαντικές, Λεωφορείον ο Πόθος (1965), ΝΕΦΕΛΕΣ [1978] με τους Θύμιο Καρακατσάνη (Στρεψιάδης), και τον ίδιο, στον ρόλο του Ξανθία.
Το 1980-1981 πρωταγωνίστησε με τον Διονύση Παγουλάτο στο έργο «Ο Αφορεσμένος» του Λασκαράτου. Επίσης στην Τραγωδία «ΕΛΕΝΗ», του ΚΘΒΕ με σκηνοθέτη τον Ανδρέα Βουτσινά, όπου ο Στέλιος Καπάτος, ερμήνευσε έναν Αιγύπτιο Αγγελιαφόρο.
Ο Στέλιος Καππάτος απεβίωσε στην Θεσσαλονίκη, στις 3 Νοεμβρίου 1987.
Φιλμογραφία
Δοξόμπους (1987)
Μάης (1976)
Δι`Ασήμαντον Αφορμήν (1974) [Μήτσος]
Πληγωμένα Νιάτα (1969)
Πικρή Ζωή (1965) [φίλος του Ρόμπι]

Προηγούμενο άρθροΚαπιτσινέα Πίτσα
Επόμενο άρθροΚαραγιώργης Κώστας
Ελληνικός Κινηματογράφος Καππάτος Στέλλιος
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
58,201ΥποστηρικτέςΚάντε Like
8,950ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
2,081ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δείτε και αυτα

Αφεντάκης Βασίλης Καππάτος Στέλλιος

Αφεντάκης Βασίλης

Ο Βασίλης Αφεντάκης συνεργάστηκε κατά καιρούς με την «Ελληνική Οπερέτα» του Ι. Παπαϊωάννου. Το 1911 πήρε μέρος στην οπερέτα του Άισλερ «Έρως πριγκίπων» (με τον...
Θειακός Γιάννης Καππάτος Στέλλιος

Θειακός Γιάννης

Ιατρίδου Σωτηρία Καππάτος Στέλλιος

Ιατρίδου Σωτηρία