16.9 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΣτέλιος Καππάτος 1938-1987

Σχετικές αναρτήσεις

Στέλιος Καππάτος 1938-1987

Ο Στέλιος Καππάτος γεννήθηκε το 1938 και μεγάλωσε στην Ηλιούπολη της Αθήνας, με καταγωγή από τα Δηλινάτα της Κεφαλονιάς.
Υπήρξε για μεγάλο χρονικό διάστημα, βασικό και μόνιμο στέλεχος του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.
Μεγάλη ήταν η παρουσία του στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος το οποίο υπηρέτησε από το 1971 έως το θάνατο του ερμηνεύοντας πλήθος κλασσικών ρόλων σε περισσότερα από 40 έργα.

Το 1964 έκανε την πρώτη επαγγελματική του εμφάνιση στο θέατρο με τον θίασο της Έλλης Λαμπέτη. Πιο σημαντικές, “Λεωφορείον ο Πόθος” (1965), “Νεφέλες” [1978] με τους Θύμιο Καρακατσάνη (Στρεψιάδης), και τον ίδιο, στον ρόλο του Ξανθία.

Το 1980-1981 πρωταγωνίστησε με τον Διονύση Παγουλάτο στο έργο, «Ο Αφορεσμένος» του Λασκαράτου. Επίσης στην Τραγωδία «Ελένη», του ΚΘΒΕ με σκηνοθέτη τον Ανδρέα Βουτσινά, όπου ο Στέλιος Καπάτος, ερμήνευσε έναν Αιγύπτιο Αγγελιαφόρο.
Ο Στέλιος Καππάτος απεβίωσε στην Θεσσαλονίκη, στις 3 Νοεμβρίου 1987 σε ηλικία μόλις 49 ετών.

Στέλιος Καππάτος: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1965Πικρή ζωή
1969Πληγωμένα νειάτα
1974Δι’ ασήμαντον αφορμήν
1976Μάης
1987Δοξόμπους
ΈτοςΤίτλος σειράςΚανάλι
1974|1974Μεθοριακός ΣταθμόςΥΕΝΕΔ
1980|1980Πορεία 090ΥΕΝΕΔ
1981|1981Η μάχη των πελαργώνΥΕΝΕΔ
1984|1984Η γυναίκα στη μονόπρακτη κωμωδίαΕΡΤ2
1984|1984Η γυναίκα στη μονόπρακτη κωμωδία: Ο αναπαραδιάρηςΕΡΤ2

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Οι επικίνδυνοι 1983-1984

Η ταινία, "Οι επικίνδυνοι" προβλήθηκε τη σαιζόν 1983-1984 και έκοψε 84.556 εισιτήρια. Ήρθε στην 14η θέση σε 33 ταινίες. -Για να γυρίσει η Καίτη Φίνου...

Φώτης Αρμένης 1952-

Ο Φώτης Αρμένης γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1952.Σπούδασε θέατρο στη Δραματική Σχολή Πέλου Κατσέλη, απ’ όπου αποφοίτησε το 1977.Δίδαξε Θέατρο σε σχολεία Πρωτοβάθμιας και...

Λευκή Βεντουράτου 1934-2009

Η Λευκή Βεντουράτου - Φιλιπποπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1934 και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Κωστή Μιχαηλίδη. Ήταν μόνιμο στέλεχος του Εθνικού Θεάτρου από το...

Τελευταίες αναρτήσεις