21 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Ελένη Προκοπίου: Ο επίγειος παράδεισος της στο Ξυλόκαστρο

Στο πανέμορφο Ξυλόκαστρο και κυριολεκτικά πάνω στο...

Ήξερες ότι ο Θόδωρος Κατσαδράμης…

Ο Θόδωρος Κατσαδράμης γεννήθηκε στη Δόξα Αρκαδίας...

Έφυγε από τη ζωή ο Θόδωρος Κατσαδράμης

Δυστυχώς άλλη μία απώλεια για τον καλλιτεχνικό...
ΑρχικήHθοποιοίΤατιάνα Παπαμόσχου 1964-

Σχετικές αναρτήσεις

Τατιάνα Παπαμόσχου 1964-

- Advertisement -

Η Τατιάνα Παπαμόσχου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964 και είναι Ελληνίδα ηθοποιός της τηλεόρασης, του κινηματογράφου και του θεάτρου.
Είναι περισσότερο γνωστή για τον ρόλο της ως Ιφιγένεια, στην ομώνυμη ταινία, του Μιχάλη Κακογιάννη, του 1977, ρόλος που της χάρισε βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, το 1977.

Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου ενώ παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα πιάνου στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών.

Σε ηλικία μόλις 13 ετών έκανε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο στην ταινία του Μιχάλη Κακογιάννη, Ιφιγένεια, ρόλος που της χάρισε και το Βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το 1977.

Ενώ και η ταινία βραβεύθηκε με το βραβείο Α’ Καλύτερης Ταινίας. Στα χρόνια που ακολούθησαν συμμετείχε σε μερικές ακόμα μεγάλου μήκους ταινίες: Γενέθλια πόλη, Γαλάζια εξορία και Τεστοστερόνη κ.ά. Επίσης, συμμετείχε και σε μικρού μήκους ταινίες, αλλά και σε τηλεταινίες. Η ταινία “Γενέθλια πόλη” της χάρισε κι ένα κρατικό βραβείο Β’ γυναικείου ρόλου.

papamosxou

Η ενασχόληση της με το θέατρο ξεκινά από το 1986, όπου συμμετείχε στο Θέατρο της οδού Κυκλάδων, στην παράσταση Συμφορά από το πολύ μυαλό, αργότερα στην παράσταση Εκάβη σε συνεργασία με το Προσκήνιο του Αλέξη Σολομού.
Έχει συνεργαστεί και με το Θεσσαλικό Θέατρο, αρχής γενομένης από το 1991, συνεργασία που συνεχίστηκε για αρκετά χρόνια.

Ενώ, από το 1992 έως το 1995 συνεργάστηκε και με το Εθνικό Θέατρο. Aπό το 2000 έως το 2008 είχε το δικό της θεατρικό εργαστήρι και συνεργαζόταν με το 2ο δημοτικό σχολείου Βούλας, σκηνοθετώντας κιόλας και τέσσερις παραστάσεις έως τώρα.

Τέλος, από το 2009, είχε για έναν χρόνο εργαστήρι ενηλίκων στον Μικρό Χώρο Τέχνης στη Γλυφάδα.

Περί το 1987, άρχισε να ασχολείται και με την τηλεόραση, συμμετέχοντας στη σειρά Μπουρίνι, της ΕΡΤ2. Μεταξύ αρκετών τηλεοπτικών της συμμετοχών, συμμετείχε σε σειρές όπως Το σπίτι της θείας, Η παρέλαση, Οι Φρουροί της Αχαΐας, Ανατομία ενός εγκλήματος, Κρυφά μονοπάτια, Η αίθουσα του θρόνου, Γιούνγκερμαν κ.ά.

Τατιάνα Παπαμόσχου: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1977Ιφιγένεια 
1986Γλυκιά πατρίδα 
1987Γενέθλια πόλη 
1989Σκοτεινές πλευρές του έρωτα 
1997Το άρωμα του χρόνου 
2004Τεστοστερόνη 
2012Dogs, cats and rats 
- Advertisement -

Σχετικές αναρτήσεις

Γκιζέλα Ντάλι 1937-2010

Η Γκιζέλα Ντάλι (Αδαμαντία Μαυροειδή, όπως ήταν το πραγματικό της όνομα) γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23 Αυγούστου του 1937. Σπούδασε χορό στη σχολή Ανωμερίτη...

Παΐζη Αλέκα

Η Αλέκα Παΐζη ήταν Ελληνίδα ηθοποιός. Γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης το 1919 (η μητέρα της είχε καταγωγή από τα Σφακιά) και σπούδασε στη...

Νατάσα Γερασιμίδου 1952-2002

Η Νατάσα Γερασιμίδου γεννήθηκε στις 14 Ιουνίου 1952 στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης σε προσφυγική οικογένεια. Σε ηλικία 7 ετών μπήκε στη σχολή του Νίκου Μπαζάκα,...

Τελευταίες αναρτήσεις