30.4 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Νίκος Σταυρίδης: Το μεγάλο του παράπονο

Ο Νίκος Σταυρίδης ήταν ένας σπουδαίος κωμικός...

Το ανθρωπάκι: Αχ βρε Κική τι με κάμεις

"Το ανθρωπάκι" είναι μία από τις αγαπημένες...
ΑρχικήHθοποιοίΤατιάνα Παπαμόσχου 1964-

Σχετικές αναρτήσεις

Τατιάνα Παπαμόσχου 1964-

- Advertisement -

Η Τατιάνα Παπαμόσχου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964 και είναι Ελληνίδα ηθοποιός της τηλεόρασης, του κινηματογράφου και του θεάτρου.
Είναι περισσότερο γνωστή για τον ρόλο της ως Ιφιγένεια, στην ομώνυμη ταινία, του Μιχάλη Κακογιάννη, του 1977, ρόλος που της χάρισε βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, το 1977.

Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου ενώ παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα πιάνου στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών.

Σε ηλικία μόλις 13 ετών έκανε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο στην ταινία του Μιχάλη Κακογιάννη, Ιφιγένεια, ρόλος που της χάρισε και το Βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το 1977.

Ενώ και η ταινία βραβεύθηκε με το βραβείο Α’ Καλύτερης Ταινίας. Στα χρόνια που ακολούθησαν συμμετείχε σε μερικές ακόμα μεγάλου μήκους ταινίες: Γενέθλια πόλη, Γαλάζια εξορία και Τεστοστερόνη κ.ά. Επίσης, συμμετείχε και σε μικρού μήκους ταινίες, αλλά και σε τηλεταινίες. Η ταινία “Γενέθλια πόλη” της χάρισε κι ένα κρατικό βραβείο Β’ γυναικείου ρόλου.

papamosxou

Η ενασχόληση της με το θέατρο ξεκινά από το 1986, όπου συμμετείχε στο Θέατρο της οδού Κυκλάδων, στην παράσταση Συμφορά από το πολύ μυαλό, αργότερα στην παράσταση Εκάβη σε συνεργασία με το Προσκήνιο του Αλέξη Σολομού.
Έχει συνεργαστεί και με το Θεσσαλικό Θέατρο, αρχής γενομένης από το 1991, συνεργασία που συνεχίστηκε για αρκετά χρόνια.

Ενώ, από το 1992 έως το 1995 συνεργάστηκε και με το Εθνικό Θέατρο. Aπό το 2000 έως το 2008 είχε το δικό της θεατρικό εργαστήρι και συνεργαζόταν με το 2ο δημοτικό σχολείου Βούλας, σκηνοθετώντας κιόλας και τέσσερις παραστάσεις έως τώρα.

Τέλος, από το 2009, είχε για έναν χρόνο εργαστήρι ενηλίκων στον Μικρό Χώρο Τέχνης στη Γλυφάδα.

Περί το 1987, άρχισε να ασχολείται και με την τηλεόραση, συμμετέχοντας στη σειρά Μπουρίνι, της ΕΡΤ2. Μεταξύ αρκετών τηλεοπτικών της συμμετοχών, συμμετείχε σε σειρές όπως Το σπίτι της θείας, Η παρέλαση, Οι Φρουροί της Αχαΐας, Ανατομία ενός εγκλήματος, Κρυφά μονοπάτια, Η αίθουσα του θρόνου, Γιούνγκερμαν κ.ά.

Τατιάνα Παπαμόσχου: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1977Ιφιγένεια 
1986Γλυκιά πατρίδα 
1987Γενέθλια πόλη 
1989Σκοτεινές πλευρές του έρωτα 
1997Το άρωμα του χρόνου 
2004Τεστοστερόνη 
2012Dogs, cats and rats 
- Advertisement -
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Χατζηαργύρη Σάννυ

Η Σάννυ Χατζηαργύρη γεννήθηκε στις 16 Μαΐου του 1975 στη Φλόριντα των ΗΠΑ και είναι Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός & τραγουδίστρια, γνωστή κυρίως για τον ρόλο της ως...

Άννα Βενέτη 1937-2014

Η Άννα Βενέτη ήταν ηθοποιός και σκηνοθέτης. Γεννήθηκε το 1937. Ήταν βοηθός σκηνοθέτη σε 10 παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου από το 1985 έως και...

Ο χαζομπαμπάς 1967-1968

Η ταινία, "Ο χαζομπαμπάς" προβλήθηκε τη σαιζόν 1967-1968 και έκοψε 214.619 εισιτήρια. Ήρθε στην 32η θέση σε 99 ταινίεςΠερίληψη της ταινίας, "Ο χαζομπαμπάς"Ένα ζευγάρι...

Τελευταίες αναρτήσεις