32 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΛιάνα Ορφανού 1932

Σχετικές αναρτήσεις

Λιάνα Ορφανού 1932

Η Λιάνα Ορφανού γεννήθηκε το 1932 στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε στη δραματική σχολή Ελληνικού και Εθνικού ωδείου (Μιχάλη Κουνελάκι και Θάνου Τράγκα, αντίστοιχα).

Το 1952 πραγματοποίησε το θεατρικό της ντεμπούτο στην επιθεώρηση, “Σταρ Ελλάς“. Εν συνεχεία έπαιξε σε πολλές επιθεωρήσεις: “Το τραγούδι της Αθήνας”, “Γαρίφαλο στ’ αυτί”, “Κόκα κόλα” κ.α. Το 1955 συμμετείχε στα καλλιστεία και στις 18 Ιουνίου του 1956 γράφτηκε στο Σ.Ε.Η.

liana orfanou
Ο Μπαμπης Μουτσάτσος με την ηθοποιό Λιάνα Ορφανού και τον συνοδό της, ζεν πρεμιέ Γιώργο Πάντζα.

Τη δεκαετία του ’60 συνεργάστηκε με πολλούς θιάσους: Κώστα Μανιατάκη – Μαίρης Βασιλάκη, Κώστα Χατζηχρήστου, Κατερίνας Ανδρεάδη, Χρήστου ΕυθυμίουΡένας Βλαχόπουλου, Λαμπρού Ζούνη κ.α. Από το 1966 δημιούργησε και δικούς της θιάσους, ενώ περιόδευσε και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Λιάνα Ορφανού έπαιξε σε 11 ταινίες: “Προ παντός ψυχραιμία”, “Το στραβόξυλο”, “Γκόλφω“, “Θέλω να ζήσεις μανούλα”, “Το παιδί της πιάτσας”, “Η κυρία του κυρίου“, “Ο δήμος απ’ τα Τρίκαλα“, “Γαμπρός για κλάματα“, “Στο πεζοδρόμιο”, “Ο ταυρομάχος προχωρεί!” και “Τα παιδιά της Μανταλένας”.

Έχει φύγει από τη ζωή εδώ και πολλά χρονιά (δεν γνωρίζουμε ακριβές ημερομηνία).

Λιάνα Ορφανού: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1951Προ παντός ψυχραιμία 
1952Το στραβόξυλο 
1955Γκόλφω 
1957Μανούλα θέλω να ζήσεις 
1961Παιδί της πιάτσας 
1962Γαμπρός για κλάματα 
1962Η κυρία του κυρίου 
1962Ο Δήμος από τα Τρίκαλα 
1962Πεζοδρόμιο 
1963Ο ταυρομάχος προχωρεί 
1963Τα παιδιά της Μανταλένας 
ΈτοςΤίτλος παράστασης
195330 το δολάριο
1953Κοντή φούστα 
1953Χρυσά κουτάλια 
1954Το τραγούδι της Αθήνας 
Προηγούμενο άρθροΑνδρέας Τσάκωνας 1942-2015
Επόμενο άρθροΝότα Παρούση

Σχετικές αναρτήσεις

Βέρα Βασδέκη 1918-2003

Η Βέρα Βασδέκη γεννήθηκε το 1918 στην Αίγυπτο. Ξεκίνησε πολύ νέα ως εξαιρετικό ταλέντο από τη "Μάντρα" του Αττίκ, που υπήρξε φυτώριο πολλών επιφανών...

Νίνα Βαρβέρη 1910-1984

Η Νίνα Βαρβέρη γεννήθηκε στη Βουλγαρία το 1910 και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Σύζυγος του ηθοποιού Δήμου Σταρένιου με τον οποίο...

Ζωζώ Σαπουντζάκη 1933-

Η Ζωζώ Σαπουντζάκη δεν ήταν ηθοποιός, δεν ήταν τραγουδίστρια, δεν ήταν χορεύτρια. Στην πραγματικότητα δεν μπορούσε να την κατατάξει κανείς σε ένα είδος, γιατί...

Τελευταίες αναρτήσεις