Ο άγνωστος εκείνης της νύχτας

Παραγωγής:
Πρεμιέρα: 01 Ιανουαρίου 1972
Παραγωγός: Νίκος Παπαδόπουλος
Φωτογραφία: Βαγγέλης Καραμανίδης
Συγγραφέας: Γιάννης Τζιώτης
Σεναρίο: Γιάννης Τζιώτης

Αισθηματική
1972

Ηθοποιοί: Τόλης Βοσκόπουλος (Άρης Καίσαρης / Κυριάκος), Νόρα Βαλσάμη (Φωτεινή), Τέλης Ζώτος (Δημήτρης), Λυκούργος Καλλέργης (Καίσαρης), Λαυρέντης Διανέλλος (πατέρας Κυριάκου), Άννα Φόνσου (Ντιάνα), Νίκη Φιλοπούλου, Δημήτρης Κούκης, Φραγκούλης Φραγκούλης, Γιώργος Σκούρας , Λάκης Γκέκας, Σωτήρης Τζεβελέκος, Νίκος Κικίλιας, Κώστας Ρήγας, Όλγα Παππά, Παναγιώτης Τράικος, Βάνα Χανιώτου, Γιώργος Γιώργαινας, Βάσω Βασιλειάδου, Μιχάλης Δεσύλλας, Χάρις Αλεξίου (τραγούδι), Δέσποινα Γλέζου (τραγούδι)

Περίληψη: Ο Άρης, οδηγός σε αγώνες ταχύτητας, συναντά έναν τύπο που του μοιάζει καταπληκτικά. Με έκδηλη περιέργεια προσπαθεί να μάθει, από τον φίλο του Δημήτρη, ποιος είναι αυτός ο πανομοιότυπος «άγνωστος». Μαθαίνει πως λέγεται Κυριάκος και εργάζεται σε συνεργείο αυτοκινήτων. Αλλά και ο Κυριάκος, που συνδέεται με τη Φωτεινή, πληροφορείται αντίστοιχα την ύπαρξη του Άρη, και από τον ίδιο τον πατέρα του μαθαίνει πως είναι ο δίδυμος αδελφός του, που είχε δοθεί για υιοθεσία σε κάποιον ευκατάστατο κύριο, τον Καίσαρη. Ο τελευταίος, όπως μαθαίνει η φίλη του Άρη, Ντιάνα, ήθελε ένα παιδί για να κληρονομήσει μια μεγάλη περιουσία. Η Ντιάνα βοηθά τον Κυριάκο να γίνει τραγουδιστής, ενώ ταυτόχρονα εκβιάζει τον Καίσαρη για το στρατήγημά του. Τα δύο αδέλφια μαθαίνουν τελικά τα πάντα και ο Καίσαρης αναγκάζεται να κάνει δολιοφθορά στο αυτοκίνητο του Κυριάκου, έτσι ώστε να τον βγάλει από τη μέση στην προσεχή κούρσα…
Παρασκήνιο: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1972-1973 και έκοψε 154.286 εισιτήρια. Ήρθε στην 8η θέση σε 64 ταινίες.

Ελληνικός Κινηματογράφος Ο άγνωστος εκείνης της νύχτας
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
Προηγούμενο άρθροΤο κοροϊδάκι της δεσποινίδος
Επόμενο άρθροΜέδουσα

Similar Articles

Comments