42.8 C
Athens
Κατηγορία:

Μπίνη Γκόλφω

Μπίνη Γκόλφω
Η Γκόλφω Μπίνη σε νεαρή ηλικία.

Η Γκόλφω Μπίνη γεννήθηκε το 1904 και ήταν Ελληνίδα ηθοποιός, κόρη των ηθοποιών Σωτήρη και Ασπασίας Μπίνη και δεύτερη σύζυγος του Νικήτα Πλατή.

Μαζί απέκτησαν ένα γιο, τον Σωτήρη ο οποίος πέθανε αλλά και δύο εγγόνια, τον Δημήτρη και την Ιωάννα.

Δυο χαρακτηριστικοί ρόλοι της ήταν στην ταινία, “Η Αλίκη Δικτάτωρ” στο ρόλο της ηλικιωμένης υπηρέτριας του τρελονονού της Αλίκης Βουγιουκλάκη και στην “Αρχόντισσα κι ο αλήτης” στο ρόλο της ηλικιωμένης που φιλοξενεί την Αλίκη στο σπίτι της.

Πάντα έπαιζε δεύτερους ρόλους στον κινηματογράφο.

Με τη Φίνος Φιλμ γύρισε 19 ταινίες.

Έφυγε από τη ζωή στις 8 Δεκεμβρίου του 1989.

Φιλμογραφία

  • 1980 Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο
  • 1972 Η Αλίκη δικτάτωρ
  • 1972 Ο Ιπποκράτης και η δημοκρατία
  • 1972 Ο εχθρός του λαού
  • 1972 Οργισμένη γενιά
  • 1972 Το κρυφό σπίτι της Αγγέλας
  • 1971 Θύμιος εναντίον Τσίτσιου
  • 1970 Αυτοί που μίλησαν με τον θάνατο
  • 1970 Το παιδί της μαμάς
  • 1970 Ζητούνται γαμπροί με προίκα
  • 1969 Η γενιά των ηρώων
  • 1969 Ο Αγιος Νεκτάριος
  • 1969 Πανικός
  • 1969 Το θύμα
  • 1968 Η αρχόντισα κι ο αλήτης
  • 1968 Η ώρα της οργής
  • 1968 Ο φιγουρατζής
  • 1968 Πολύ αργά για δάκρυα
  • 1968 Το παρελθόν μιας γυναίκας
  • 1967 Μανωλάκης ο τέντυ μπόυ
  • 1966 Η Στεφανία
  • 1966 Οι θαλασσιές οι χάντρες
  • 1965 Ιστορία μιας ζωής
  • 1965 Κατηγορώ τους ανθρώπους
  • 1965 Οι εχθροί
  • 1965 Οι καταφρονεμένοι
  • 1965 Ου κλέψεις
  • 1964 Η βίλα των οργίων
  • 1962 Ο ατσίδας
  • 1962 Ο γαμπρός μου ο δικηγόρος
  • 1961 Μυρτιά
  • 1961 Ο ατσίδας
  • 1961 Το παιδί του μεθύστακα
  • 1961 Κατήφορος
  • 1961 Ο σκληρός άντρας
  • 1960 Αντίο ζωή
  • 1956 Οι τρακαδόροι της Αθήνας

Ευχαριστούμε θερμά το  greekactor.blogspot.gr  για τις πληροφορίες.

Προηγούμενο άρθροΜπελίντα Καίτη
Επόμενο άρθροΜπόγρης Δημήτρης

Περισσότερα άρθρα

Τελευταία άρθρα