Το θύμα

Παραγωγής: Φίνος Φιλμ
Πρεμιέρα: 24 Φεβρουαρίου 1969
Παραγωγός:
Φωτογραφία: Νίκος Δημόπουλος
Συγγραφέας: Λάκης Μιχαηλίδης
Σεναρίο: Λάκης Μιχαηλίδης

Κωμωδία
1969

Ηθοποιοί: Κώστας Βουτσάς (Μιχάλης Κουτσοπέταλος), Ζωζώ Σαπουντζάκη (Ευλαμπία, "Μπέλα Μπούλα"), Αλέκος Τζανετάκος (Δημήτρης, "Τοτός", αδελφός Μιχάλη), Σπύρος Καλογήρου (Στρατής, αδελφός Ευλαμπίας), Αθηνόδωρος Προύσαλης (Μπάμπης Μπαγλάμης), Νίκος Τσούκας (Μήτσος Τόνος), Θόδωρος Ντόβας (Παντέλας, μπουζουξής), Νικήτας Πλατής (Ανέστης Καλούμπας), Θάνος Παπαδόπουλος (Ντίνος), Μαίρη Κυβέλου, Βάσω Βουλγαράκη (Ρίτα), Νίκος Πασχαλίδης (κυρ Σωτήρης), Κόκκα Στυλιανού (Παρθενόπη), Γκόλφω Μπίνη (θεία Μαριγω), Ελένη Δακορώνια (Σοφούλα), Κώστας Παπαχρήστος (γιατρός), Νίκος Μπίνας, Νίκος Πότσης, Βιολέττα Σούλη (μητέρα Στρατή και Ευλαμπίας), Χρήστος Στύπας (Βαγγέλας, μπουζουξής), Θάνος Γραμμένος, Μιχάλης Γιαννάτος (Στέλλας, μπουζουξής), Γιάννης Κοντούλης (Διαμαντής)

Περίληψη: Ένας ευκατάστατος νέος από την επαρχία, αποφασίζει να πάει στην Αθήνα για να νουθετήσει τον ανεπρόκοπο αδελφό του, που υποτίθεται ότι σπουδάζει αλλά στην πραγματικότητα γλεντάει κάθε νύχτα. Ο αυστηρός αδελφός θα πέσει θύμα της γοητευτικής πρωτεύουσας και θα ερωτευτεί μια σαγηνευτική και φιλόδοξη τραγουδίστρια, η οποία επιδιώκει να του φάει όλα τα χρήματα για να γυρίσει δίσκους. Έτσι έρχεται η σειρά του μικρότερου αδελφού να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και να σώσει τον μεγάλο του αδελφό απο τα νύχια της τραγουδίστριας.
Παρασκήνιο: Η ταινία έκοψε 415.319 εισιτήρια. Ήρθε στην 8η θέση σε 108 ταινίες.
-Ο σεναριογράφος Λάκης Μιχαηλίδης είχε γυρίσει, ένα χρόνο πριν, το ίδιο σενάριο για την ταινία “Πατέρα Κάτσε Φρόνιμα” στην εταιρεία Καραγιάννης-Καρατζόπουλος, με πρωταγωνιστή τον Λάμπρο Κωνσταντάρα. Πρόκειται για τις σπάνιες φορές στην ιστορία του παλιού ελληνικού κινηματογράφου που συμβαίνει ένα τέτοιο γεγονός.
-Στην ταινία αυτή ο Λάκης Μιχαηλίδης προσθέτει ένα κομμάτι αιχμηρής σάτιρας για τις μικρές δισκογραφικές εταιρείες και τον τρόπο που διακινούσαν τότε το λαϊκό τραγούδι.
-Ο Μιχάλης Γιαννάτος και ο Γιάννης Κοντούλης δεν αναγράφονται στους τίτλους της ταινίας.

Ελληνικός Κινηματογράφος Το θύμα
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
Προηγούμενο άρθροΈνας άφραγκος Ωνάσης
Επόμενο άρθροΟ άνθρωπος της καρπαζιάς

Similar Articles

Comments