Ένας άφραγκος Ωνάσης

Παραγωγής: Καραγιάννης-Καρατζόπουλος
Πρεμιέρα: 01 Ιανουαρίου 1969
Παραγωγός:
Φωτογραφία: Βασίλης Βασιλειάδης
Συγγραφέας: Γιώργος Λαζαρίδης
Σεναρίο: Γιώργος Λαζαρίδης

Κωμωδία
1969

Ηθοποιοί: Κώστας Βουτσάς (Αγησίλαος Ωνάσης), Μέμα Σταθοπούλου (Βάνα), Αιμιλία Υψηλάντη (Χριστίνα), Θόδωρος Κατσαδράμης (Θανάσης), Γιώργος Μοσχίδης (Σταύρος Βαρβαράκης), Μαρίκα Νέζερ (Μιρέλλα), Χρήστος Δοξαράς (Ευγένιος), Ανδρέας Μπάρκουλης (Ιάσων Ζούμπερης), Ραφαήλ Ντενόγιας (γιατρός), Ζαννίνο (Γερμανός), Μάκης Δεμίρης, Γιώργος Γρηγορίου, Νίτσα Μόλλυ, Γιώργος Φατούρος, Γιάννης Νικολάου , Νίκος Κυριακίδης , Μάκης Πειθής, Άρης Τσιούνης, Ανθή Γούναρη, Λίτσα Μαύρου, Πετράκης Μπερέτας, Νικηφόρος Αργυριάδης, Χάρης Τρύφωνας, Γιώργος Παμπούκος, Ντάνος Λυγίζος (κρουπιέρης), Γιάννης Καλατζής (τραγούδι), Σπύρος Γουριώτης (παίκτης καζίνο)

Περίληψη: Ο Αγησίλαος Ωνάσης έχει ίδιο όνομα με το διάσημο δισεκατομμυριούχο, όμως ο ίδιος δεν έχει λεφτά. Εργάζεται σε μια επιχείρηση ξενοδοχείων και καταπιέζεται από το διευθυντή του Βαρβαράκη. Οι τρομεροί πονοκέφαλοι που νιώθει πολύ συχνά τον τελευταίο καιρό, θα τον οδηγήσουν σ’ ένα γνωστό γιατρό. Από λάθος στις ακτινογραφίες, θα του ανακοινωθεί ότι είναι ετοιμοθάνατος. Θα απαρνηθεί την αγαπημένη του συνάδελφο Χριστίνα και θα αποδεχτεί την πρόταση μιας ομάδας εργαζομένων σε ξενοδοχείο της Κέρκυρας, ώστε ν’ αναλάβει τη ματαίωση των σχεδίων πώλησης του ξενοδοχείου από τον ιδιοκτήτη Ιάσονα Ζουμπέρη. Ο Αγησίλαος παίρνει όλες τις οικονομίες του και αποφασίζει παράλληλα με την εκτέλεση του σχεδίου ματαίωσης της πώλησης, να περάσει τις τελευταίες μέρες της ζωής του σαν πραγματικός Ωνάσης…
Παρασκήνιο: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1969-1970 και έκοψε 351.266 εισιτήρια. Ήρθε στην 14η θέση σε 99 ταινίες.

Ελληνικός Κινηματογράφος Ένας άφραγκος Ωνάσης
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
Προηγούμενο άρθροΕίμαστε διεστραμμένοι
Επόμενο άρθροΤο θύμα

Similar Articles

Comments