Είμαστε διεστραμμένοι

Παραγωγής:
Πρεμιέρα: 01 Ιανουαρίου 1963
Παραγωγός: Κώστας Στράντζαλης
Φωτογραφία: Γιώργος Τσακίρης
Συγγραφέας: Νίκος Φώσκολος
Σεναρίο: Νίκος Φώσκολος

Κοινωνική
1963

Ηθοποιοί: Κώστας Κακκαβάς (Τάσος Λιώσης), Γκιζέλα Ντάλι (Τέρη), Μίλτος Κοντέας (Μιχάλης Λιώσης), Θόδωρος Μορίδης (Δημήτρης Λιώσης), Ζαννίνο, Άγγελος Θεοδωρόπουλος, Δημήτρης Ιωάννου , Γιώργος Οικονόμου , Παναγιώτης Παναγιωτίδης, Θόδωρος Έξαρχος (Αλέκος Ιωαννίδης, γιατρός), Διονυσία Ρώη (γυναίκα Δημήτρη Λιώση & μητέρα Τέρης), Κική Χατζηδάκη, Πίτσα Κοραή, Σιμόνη Κυριακίδου, Νίκος Τσαχιρίδης

Περίληψη: Ένας αγνός και συνετός νέος από την επαρχία, ο Τάσος Λιώσης, έρχεται στην Αθήνα μετά το θάνατο της μητέρας του, με σκοπό να φτιάξει τη ζωή του. Στο δρόμο διαπληκτίζεται με τον ατίθασο ξάδελφό του Μιχάλη καθώς και με την ετεροθαλή αδελφή του Τέρη, χωρίς όμως να γνωρίζει ποιοι ακριβώς είναι. Ο θείος του, ο Δημήτρης Λιώσης, του προσφέρει στέγη και δουλειά στο εργοστάσιό του, το οποίο όμως διευθύνει ο Μιχάλης. Ο τελευταίος με την επικουρία του επιστάτη, του κάνουν τη ζωή δύσκολη. Αντεπεξέρχεται με θάρρος τα καψώνια, αλλά πέφτει στα δίχτυα της Τέρης, η οποία του πουλάει φρούδους έρωτες. Η άσωτη ζωή του Μιχάλη οδηγεί το εργοστάσιο στη χρεοκοπία και τον πατέρα του στον τάφο. Ο Τάσος πιάνει δουλειά σαν κηπουρός στο σπίτι του Αλέκου Ιωαννίδη, γιατρού του θείου του. Προσπαθεί να ξεχάσει την Τέρη, αλλά μαθαίνει ότι αυτή είναι έγκυος. Της προτείνει να γίνει γυναίκα του. Η Τέρη, που τώρα έχει πιάσει στα δίχτυα της τον Ιωαννίδη, επιχειρεί να σκοτώσει τον Τάσο, αλλά θα βρει η ίδια το θάνατο αντ’ αυτού.
Παρασκήνιο: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1963-1964 και έκοψε 58.337 εισιτήρια. Ήρθε στην 59η θέση σε 92 ταινίες.

Ελληνικός Κινηματογράφος Είμαστε διεστραμμένοι
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
Προηγούμενο άρθροΟ γόης
Επόμενο άρθροΈνας άφραγκος Ωνάσης

Similar Articles

Comments