27.9 C
Athens
Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Ήξερες ότι η Άννα Παναγιωτοπούλου…

Η Άννα Παναγιωτοπούλου ήταν Ελληνίδα ηθοποιός και...

Ποια ηθοποιός κάνει τις υψηλότερες τηλεθεάσεις με τις ταινίες της

Ο Χρήστος Κωνσταντίνου αποκαλύπτει ποια ηθοποιός της...

Ελένη Προκοπίου: Ο επίγειος παράδεισος της στο Ξυλόκαστρο

Στο πανέμορφο Ξυλόκαστρο και κυριολεκτικά πάνω στο...
ΑρχικήHθοποιοίΓκιζέλα Ντάλι 1937-2010

Σχετικές αναρτήσεις

Γκιζέλα Ντάλι 1937-2010

- Advertisement -

Η Γκιζέλα Ντάλι ήταν Ελληνίδα ηθοποιός, που διακρίθηκε σε ρόλους μοιραίας και σέξι γυναίκας.

Η Αδαμαντία Μαυροειδή, όπως ήταν το πραγματικό της όνομα, γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23 Αυγούστου του 1937. Σπούδασε χορό στη σχολή Ανωμερίτη και υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Σχολείου.

Γκιζέλα Ντάλι

Στον Ελληνικό Κινηματογράφο εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1960 στην κωμωδία «Ραντεβού στη Βενετία» του μετέπειτα συζύγου της Ντίμη Δαδήρα. Στη συνέχεια διακρίθηκε, κυρίως, για τις συμμετοχές της σε ερωτικές ταινίες («Αμαρτωλές», «Μιρέλα, η σάρκα της ηδονής» κ.ά.) και αναδείχθηκε σε σύμβολο του σεξ τις δεκαετίες του ‘60 και του ‘70. Ο φακός αποτύπωσε το τέλειο σώμα της σε πολλές αποκαλυπτικές σκηνές που έκοβαν την ανάσα στον ανδρικό πληθυσμό της εποχής. Στο θέατρο εμφανίστηκε, κυρίως, σε παραστάσεις επιθεώρησης.

Μετά το χωρισμό της με τον σκηνοθέτη Ντίμη Δαδήρα, εγκατέλειψε τη σόου-μπιζ κι εγκαταστάθηκε στη Νάξο, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Το 2004 εμφανίστηκε για τελευταία φορά στη μεγάλη οθόνη, παίζοντας ένα χαρακτηριστικό ρόλο στην ταινία του Γιώργου Πανουσόπουλου «Τεστοστερόνη».

Η Γκιζέλα Ντάλι έφυγε από τη ζωή στις 10 Σεπτεμβρίου 2010, σε ηλικία 73 ετών.

Φιλμογραφία

Ραντεβού στη Βενετία (1960)
Η Μπέττυ παντρεύεται (1961)
Αμαρτωλές (1962)
Η Ελληνίδα και ο έρωτας (1962)
Μη βαράτε όλοι μαζί (1962)
Οι τρεις σωματοφύλακες (1962)
Το καρπουζάκι (1962)
Του Κουτρούλη ο γάμος (1962)
Διεστραμμένοι (1963)
Ένας βλάκας με πατέντα (1963)
Πολυτεχνίτης και ερημοσπίτης (1963)
Σκάνδαλα στο νησί του έρωτα (1963)
Το γέλιο βγήκε απ’ τον Παράδεισο (1963)
Τον βρήκαμε τον Παναή (1963)
Οι επικίνδυνοι (1964)
Νυχτοπερπατήματα (1964)
Όταν η μοίρα προστάζει (1964)
Τρία κορίτσια από την Αμέρικα (1964)
Φτωχός εκατομμυριούχος (1965)
Ου κλέψεις (1965)
Παίξε μπουζούκι μου γλυκό (1965)
Ο παρθένος (1966)
Δάφνης και Χλόη: Οι μικροί ερασταί (1969)
Καυτή εκδίκηση (1969)
Ένας Βέγγος για όλες τις δουλειές (1970)
Έρωτας δίχως σύνορα (1970)
Όσο υπάρχει έρωτας (1970)
Ο λιποτάκτης (1970)
Ο κύκλος της ανωμαλίας (1971)
Κυνηγημένοι εραστές (1972)
Δαίμονες της βίας και του σεξ (1973)
Μιρέλλα, η σάρκα της ηδονής (1973)
Αιμιλία, η διεστραμμένη (1974)
Η σπηλιά της αμαρτίας (1976)
Τεστοστερόνη (2004)

- Advertisement -
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Αλέκος Γιαννάκης 1958-2016

Ο Αλέκος Γιαννάκης συμμετείχε σε αρκετές κινηματογραφικές ταινίες αλλά και βιντεοταινίες από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 ως το 1990 περίπου.Οι πρώτες του...

Γιώργος Βασιλείου 1950 – 2016

Ο Γιώργος Βασιλείου γεννήθηκε στις 21 Ιουνίου 1950 στη Λαμία και ήταν ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης.Οι γονείς του χώρισαν και...

Τάκης Βουλαλάς 1935-2012

Ο Τάκης Βουλαλάς γεννήθηκε το 1935 στην Αθήνα και αποφοίτησε το 1963 από τη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου.Πρώτος του σημαντικός ρόλος την επόμενη χρονιά...

Τελευταίες αναρτήσεις