9.5 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΝτάλι Γκιζέλα

Σχετικές αναρτήσεις

Ντάλι Γκιζέλα

Ελληνίδα ηθοποιός, που διακρίθηκε σε ρόλους μοιραίας και σέξι γυναίκας.

Η Αδαμαντία Μαυροειδή, όπως ήταν το πραγματικό της όνομα, γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23 Αυγούστου του 1937. Σπούδασε χορό στη σχολή Ανωμερίτη και υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Σχολείου.

Ντάλι Γκιζέλα

Στον Ελληνικό Κινηματογράφο εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1960 στην κωμωδία «Ραντεβού στη Βενετία» του μετέπειτα συζύγου της Ντίμη Δαδήρα. Στη συνέχεια διακρίθηκε, κυρίως, για τις συμμετοχές της σε ερωτικές ταινίες («Αμαρτωλές», «Μιρέλα, η σάρκα της ηδονής» κ.ά.) και αναδείχθηκε σε σύμβολο του σεξ τις δεκαετίες του ‘60 και του ‘70. Ο φακός αποτύπωσε το τέλειο σώμα της σε πολλές αποκαλυπτικές σκηνές που έκοβαν την ανάσα στον ανδρικό πληθυσμό της εποχής. Στο θέατρο εμφανίστηκε, κυρίως, σε παραστάσεις επιθεώρησης.

Μετά το χωρισμό της με τον σκηνοθέτη Ντίμη Δαδήρα, εγκατέλειψε τη σόου-μπιζ κι εγκαταστάθηκε στη Νάξο, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Το 2004 εμφανίστηκε για τελευταία φορά στη μεγάλη οθόνη, παίζοντας ένα χαρακτηριστικό ρόλο στην ταινία του Γιώργου Πανουσόπουλου «Τεστοστερόνη».

Έφυγε από τη ζωή στις 10 Σεπτεμβρίου 2010, σε ηλικία 73 ετών.

Φιλμογραφία

Ραντεβού στη Βενετία (1960)
Η Μπέττυ παντρεύεται (1961)
Αμαρτωλές (1962)
Η Ελληνίδα και ο έρωτας (1962)
Μη βαράτε όλοι μαζί (1962)
Οι τρεις σωματοφύλακες (1962)
Το καρπουζάκι (1962)
Του Κουτρούλη ο γάμος (1962)
Διεστραμμένοι (1963)
Ένας βλάκας με πατέντα (1963)
Πολυτεχνίτης και ερημοσπίτης (1963)
Σκάνδαλα στο νησί του έρωτα (1963)
Το γέλιο βγήκε απ’ τον Παράδεισο (1963)
Τον βρήκαμε τον Παναή (1963)
Οι επικίνδυνοι (1964)
Νυχτοπερπατήματα (1964)
Όταν η μοίρα προστάζει (1964)
Τρία κορίτσια από την Αμέρικα (1964)
Φτωχός εκατομμυριούχος (1965)
Ου κλέψεις (1965)
Παίξε μπουζούκι μου γλυκό (1965)
Ο παρθένος (1966)
Δάφνης και Χλόη: Οι μικροί ερασταί (1969)
Καυτή εκδίκηση (1969)
Ένας Βέγγος για όλες τις δουλειές (1970)
Έρωτας δίχως σύνορα (1970)
Όσο υπάρχει έρωτας (1970)
Ο λιποτάκτης (1970)
Ο κύκλος της ανωμαλίας (1971)
Κυνηγημένοι εραστές (1972)
Δαίμονες της βίας και του σεξ (1973)
Μιρέλλα, η σάρκα της ηδονής (1973)
Αιμιλία, η διεστραμμένη (1974)
Η σπηλιά της αμαρτίας (1976)
Τεστοστερόνη (2004)

Προηγούμενο άρθροΛάζου Πόπη
Επόμενο άρθροΣωτήρης Μουστάκας 1940-2007

Σχετικές αναρτήσεις

Γιαμαρέλου Πόπη

Η Πόπη Γιαμαρέλου (Γιαμαρέλλου) ήταν πολυτάλαντη και πανέμορφη σουμπρέτα του Μουσικού Θεάτρου. Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 10 Οκτωβρίου 1948-πιθανότατα. Το 1963 που ξεκίνησε τη...

Ντορ Ρένα

Η Ρένα Ντορ (πραγματικό όνομα: Ειρήνη Γιαννάτου, 1917 - 5 Μαρτίου 2000) ήταν Ελληνίδα ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου.Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1917...

Φόνσου Άννα

Η  Άννα Φόνσου είναι Ελληνίδα ηθοποιός.Γεννήθηκε στην Καισαριανή στις 6 Ιουλίου του 1939. Μεγάλωσε στην Τήνο, από όπου είναι και η καταγωγή της.Σπούδασε στη...

Τελευταίες αναρτήσεις