20.8 C
Athens
Τρίτη, 3 Οκτωβρίου, 2023

Δημήτρης Παπαμιχαήλ: Δείτε δύο σπάνιες φωτογραφίες του

Η χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου αλλά...

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Δύο σπάνιες φωτογραφίες από το 1963 και το 1976

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη συνεχίζει να ζει μέσα...
ΑρχικήHθοποιοίΑλέκος Δεληγιάννης 1915-1980

Σχετικές αναρτήσεις

Αλέκος Δεληγιάννης 1915-1980

Ο Αλέκος Δεληγιάννης γεννήθηκε στη Σμύρνη το 1915 και έφυγε από τη ζωή στις 17 Ιουνίου του 1980.

Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού θεάτρου όπου πρωτοεμφανίστηκε το 1937 και στο οποίο παρέμεινε σε όλη την καλλιτεχνική του πορεία, υπηρετώντας το ως ζεν-πρεμιέ και ως πρωταγωνιστής σε αμέτρητους ρόλους αρχαίας τραγωδίας, σύγχρονου δράματος αλλά και κλασσικής κωμωδίας, στη διάρκεια των σχεδόν 40 ετών καλλιτεχνικής προσφοράς του, πέραν από ένα μικρό διάλειμμα που το Εθνικό Θέατρο περιέργως δεν του ανανέωσε τη συνεργασία.

Αλέκος Δεληγιάννης: Φιλμογραφία

Μια ζωή ξαναρχίζει (1947)
Ορκίστηκα εκδίκηση (1952)[Μάριος Βατράς]
Δούκισσα της Πλακεντίας (1956) [Ηλίας Κατσάκος Μαυρομιχάλης]
Τα χέρια (1962)
Άκρως απόρρητον – Υπόθεσις Ερμής (1967)
Τα χρώματα της Ίριδος (1974) [Κος Λέφας]

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Είσαι στην ΕΟΚ πάθε για την ΕΟΚ 1980-1981

Η ταινία, "Είσαι στην ΕΟΚ πάθε για την ΕΟΚ" προβλήθηκε τη σαιζόν 1980-1981 και έκοψε 102.671 εισιτήρια. Ήρθε στην 13η θέση σε 25 ταινίες....

Θανάσης Τσαλταμπάσης 1981-

Ο Θανάσης Τσαλταμπάσης είναι Έλληνας ηθοποιός του θεάτρου, της τηλεόρασης, του κινηματογράφου και σκηνοθέτης κινηματογραφικών έργων. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 15 Δεκεμβρίου του 1981...

Πρόδρομος Μεραβίδης 1912-1981

Ο Πρόδρομος Μεραβίδης, γιος του οπερατέρ των βωβών ταινιών Δημήτρη Μεραβίδη, γεννήθηκε μέσα στον κινηματογράφο.Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1912 και ήταν πρωτοπόρος του ελληνικού...

Τελευταίες αναρτήσεις