32.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024

Νίκος Σταυρίδης: Το μεγάλο του παράπονο

Ο Νίκος Σταυρίδης ήταν ένας σπουδαίος κωμικός...

Το ανθρωπάκι: Αχ βρε Κική τι με κάμεις

"Το ανθρωπάκι" είναι μία από τις αγαπημένες...
ΑρχικήHθοποιοίΑλέκος Δεληγιάννης 1915-1980

Σχετικές αναρτήσεις

Αλέκος Δεληγιάννης 1915-1980

- Advertisement -

Ο Αλέκος Δεληγιάννης γεννήθηκε στη Σμύρνη το 1915 και έφυγε από τη ζωή στις 17 Ιουνίου του 1980.

Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού θεάτρου όπου πρωτοεμφανίστηκε το 1937 και στο οποίο παρέμεινε σε όλη την καλλιτεχνική του πορεία, υπηρετώντας το ως ζεν-πρεμιέ και ως πρωταγωνιστής σε αμέτρητους ρόλους αρχαίας τραγωδίας, σύγχρονου δράματος αλλά και κλασσικής κωμωδίας, στη διάρκεια των σχεδόν 40 ετών καλλιτεχνικής προσφοράς του, πέραν από ένα μικρό διάλειμμα που το Εθνικό Θέατρο περιέργως δεν του ανανέωσε τη συνεργασία.

Αλέκος Δεληγιάννης: Φιλμογραφία

Μια ζωή ξαναρχίζει (1947)
Ορκίστηκα εκδίκηση (1952)[Μάριος Βατράς]
Δούκισσα της Πλακεντίας (1956) [Ηλίας Κατσάκος Μαυρομιχάλης]
Τα χέρια (1962)
Άκρως απόρρητον – Υπόθεσις Ερμής (1967)
Τα χρώματα της Ίριδος (1974) [Κος Λέφας]

- Advertisement -

Σχετικές αναρτήσεις

Κλέαρχος Κονιτσιώτης 1926-1989

Ο Κλέαρχος Κονιτσιώτης γεννήθηκε στα Ιωάννινα το 1926 αλλά μεγάλωσε στην Ξάνθη. Καταγόταν από τους Ασπραγγέλους Ζαγορίου και ήταν ο πρώτος Έλληνας παραγωγός ταινιών...

Θηλυκό θηριοτροφείο 1984-1985

Η ταινία, "Θηλυκό θηριοτροφείο" προβλήθηκε τη σαιζόν 1984-1985 και έκοψε 90.404 εισιτήρια. Ήρθε στην 11η θέση σε 38 ταινίες.Περίληψη της ταινίας, "Θηλυκό θηριοτροφείο"Σε ένα...

Γιώργος Ζαχαριάδης 1940-2015

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης ήταν ηθοποιός και τραγουδιστής γεννημένος το 1940.Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη το 1964.Έγινε γνωστός από τη συμμετοχή του...

Τελευταίες αναρτήσεις