Δεληγιάννης Αλέκος

on

Αλέκος Δεληγιάννης

Ο Αλέκος Δεληγιάννης γεννήθηκε στη Σμύρνη το 1915.

Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού θεάτρου όπου πρωτοεμφανίστηκε το 1937 και στο οποίο παρέμεινε σε όλη την καλλιτεχνική του πορεία,

υπηρετώντας το ως ζεν-πρεμιέ και ως πρωταγωνιστής σε αμέτρητους ρόλους αρχαίας τραγωδίας, σύγχρονου δράματος αλλά και κλασσικής κωμωδίας,

στη διάρκεια των σχεδόν 40 ετών καλλιτεχνικής προσφοράς του,

πέραν από ένα μικρό διάλειμμα που το Εθνικό Θέατρο περιέργως δεν του ανανέωσε τη συνεργασία.
Φιλμογραφία
Μια ζωή ξαναρχίζει (1947)
Ορκίστηκα εκδίκηση (1952)[Μάριος Βατράς]
Δούκισσα της Πλακεντίας (1956) [Ηλίας Κατσάκος Μαυρομιχάλης]
Τα χέρια (1962)
Άκρως απόρρητον – Υπόθεσις Ερμής (1967)
Τα χρώματα της Ίριδος (1974) [Κος Λέφας]

Προηγούμενο άρθροΔεκαβάλας Γιώργος
Επόμενο άρθροΔεληκατερίνης Σωτήρης
Ελληνικός Κινηματογράφος Δεληγιάννης Αλέκος
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
57,861ΥποστηρικτέςΚάντε Like
8,916ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
2,081ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δείτε και αυτα

Καστούρα Σάσα Δεληγιάννης Αλέκος

Καστούρα Σάσα

Η Αναστασία (Σάσα) Καστούρα γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη, στις  8 Οκτωβρίου του 1940 και ήταν Ελληνίδα ηθοποιός του θεάτρου (όπου πρωτοεμφανίσθηκε το 1962), του κινηματογράφου και της τηλεόρασης.Ιδιαίτερα γνωστή στο ευρύ...
Ληναίος Στέφανος Δεληγιάννης Αλέκος

Ληναίος Στέφανος

Κανάκης Βασίλης Δεληγιάννης Αλέκος

Κανάκης Βασίλης