1.8 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΔεληγιάννης Αλέκος

Σχετικές αναρτήσεις

Δεληγιάννης Αλέκος

Αλέκος Δεληγιάννης

Ο Αλέκος Δεληγιάννης γεννήθηκε στη Σμύρνη το 1915.

Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού θεάτρου όπου πρωτοεμφανίστηκε το 1937 και στο οποίο παρέμεινε σε όλη την καλλιτεχνική του πορεία,

υπηρετώντας το ως ζεν-πρεμιέ και ως πρωταγωνιστής σε αμέτρητους ρόλους αρχαίας τραγωδίας, σύγχρονου δράματος αλλά και κλασσικής κωμωδίας,

στη διάρκεια των σχεδόν 40 ετών καλλιτεχνικής προσφοράς του,

πέραν από ένα μικρό διάλειμμα που το Εθνικό Θέατρο περιέργως δεν του ανανέωσε τη συνεργασία.
Φιλμογραφία
Μια ζωή ξαναρχίζει (1947)
Ορκίστηκα εκδίκηση (1952)[Μάριος Βατράς]
Δούκισσα της Πλακεντίας (1956) [Ηλίας Κατσάκος Μαυρομιχάλης]
Τα χέρια (1962)
Άκρως απόρρητον – Υπόθεσις Ερμής (1967)
Τα χρώματα της Ίριδος (1974) [Κος Λέφας]

Προηγούμενο άρθροΔεκαβάλας Γιώργος
Επόμενο άρθροΔεληκατερίνης Σωτήρης

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Μιμίκος και η Μαίρη

Η ταινία, "Ο Μιμίκος και η Μαίρη" προβλήθηκε τη σαιζόν 1958-1959 και έκοψε 130.209 εισιτήρια. Ήρθε στην 2η θέση σε 51 ταινίες.Τα γυρίσματα της...

Τσώνη Μαίρη

Μαίρη Τσώνη Η Μαίρη Τσώνη γεννήθηκε στη Λιβαδειά, αποφοίτησε από την Κρατική Σχολή Ορχηστρικής Τέχνης και τη σχολή Μusical Τheater Dance Attic του Λονδίνου...

Τα νησιά του Ελληνικού Κινηματογράφου Μέρος 20ο

Το Δόλωμα Όσο και να ψάξεις, θα βρεις δύσκολα μια ταινία πιο κοντινή σε χολιγουντιανή ρομαντική κομεντί στο ελληνικό σινεμά των 60s.Σκηνοθετημένο με φινέτσα από...

Τελευταίες αναρτήσεις