8.2 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΑλέκος Δεληγιάννης 1915-1980

Σχετικές αναρτήσεις

Αλέκος Δεληγιάννης 1915-1980

Ο Αλέκος Δεληγιάννης γεννήθηκε στη Σμύρνη το 1915 και έφυγε από τη ζωή στις 17 Ιουνίου του 1980.

Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού θεάτρου όπου πρωτοεμφανίστηκε το 1937 και στο οποίο παρέμεινε σε όλη την καλλιτεχνική του πορεία, υπηρετώντας το ως ζεν-πρεμιέ και ως πρωταγωνιστής σε αμέτρητους ρόλους αρχαίας τραγωδίας, σύγχρονου δράματος αλλά και κλασσικής κωμωδίας, στη διάρκεια των σχεδόν 40 ετών καλλιτεχνικής προσφοράς του, πέραν από ένα μικρό διάλειμμα που το Εθνικό Θέατρο περιέργως δεν του ανανέωσε τη συνεργασία.

Αλέκος Δεληγιάννης: Φιλμογραφία

Μια ζωή ξαναρχίζει (1947)
Ορκίστηκα εκδίκηση (1952)[Μάριος Βατράς]
Δούκισσα της Πλακεντίας (1956) [Ηλίας Κατσάκος Μαυρομιχάλης]
Τα χέρια (1962)
Άκρως απόρρητον – Υπόθεσις Ερμής (1967)
Τα χρώματα της Ίριδος (1974) [Κος Λέφας]

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Γιώργος Τζιφός 1918-1986

Ο Γιώργος Τζιφός (αναφέρεται και ως Γιώργος Τσιφός , γεννήθηκε το 1918 και ήταν ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου. Γιος του ηθοποιού Σπύρου...

Γιάννης Αχείμαστος

Το όνομα Γιάννης Αχείμαστος δίνεται με επιφύλαξη. Στην ταινία ''Ο άνθρωπος που έσπαγε πλάκα'', τα ονόματα που περισσεύουν, είναι Γιάννης Αχείμαστος και Γιώργος Σφακιανάκης.Επίσης...

Λευτέρης Γυφτόπουλος 1934-

Ο Λευτέρης Γυφτόπουλος γεννήθηκε στον Πειραιά στις 8 Ιουλίου 1934. Πατέρας του ηθοποιού Άγη Γυφτόπουλου. Μένει μόνιμα στην Καλλιθέα. Στην κινηματογραφική ταινία "Καυτές Διακοπές"...

Τελευταίες αναρτήσεις