28.7 C
Athens
Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Άγνωστες πτυχές της ταινίας, Ο μπαμπάς εκπαιδεύεται

Η ταινία, "Ο μπαμπάς εκπαιδεύεται" προβλήθηκε τη...

Ήξερες ότι η Άννα Παναγιωτοπούλου…

Η Άννα Παναγιωτοπούλου ήταν Ελληνίδα ηθοποιός και...

Ποια ηθοποιός κάνει τις υψηλότερες τηλεθεάσεις με τις ταινίες της

Ο Χρήστος Κωνσταντίνου αποκαλύπτει ποια ηθοποιός της...
ΑρχικήHθοποιοίΜαυρομάτης Βασίλης

Σχετικές αναρτήσεις

Μαυρομάτης Βασίλης

- Advertisement -

Ο Βασίλης Μαυρομάτης γεννήθηκε στον Πειραιά στις 15 Απριλίου 1935 και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Ελληνικού Ωδείου, από όπου αποφοίτησε το 1957. Ίδρυσε και διηύθυνε τις μπουάτ “Παράγκα” και “Αυλαία”. Ιδρυτής και Πρόεδρος του Σωματείου Εκφωνητών. Δημιούργησε δικό του studio ηχογράφησης, το Studio Sting. Ανιψιός του ηθοποιού Πέτρου Γιαννακού (Κοκοβιού) και πατέρας της ηθοποιού Ηλιάννας Μαυρομάτη.
Στον κινηματογράφο ενσάρκωσε κυρίως ρόλους ζεν πρεμιέ. Επίσης «δάνεισε» τη φωνή του σε πολλές διαφημίσεις στην τηλεόραση. Παντρεύτηκε 4 φορές. Η δεύτερη σύζυγός του ήταν η τραγουδίστρια Κάιτη Χωματά (απέκτησαν μαζί δυο κόρες) και η τρίτη, η ηθοποιός Λίλα Καφαντάρη (απέκτησαν μια κόρη). Πέθανε στις 1 Νοεμβρίου 2017.
Διαβάστε επίσης: Βασίλης Λογοθετίδης: Ο Αποτυχημένος Γάμος Που Τον Πλήγωσε!!!
Φιλμογραφία
Το πέταγμα του κύκνου (2010)
Καβάφης (1996)
Χριστίνα (1985)
Ελληνική υπόθεση (1976)
Σκιές στην άμμο (1970)
Αγάπησα έναν προδότη (1969)
Σ’ έχω πάντα στην καρδιά μου (1967)
Η παραστρατημένη (1966)[Κοσμάς]
Ο μπαμπάς μου ο τεντυμπόυς (1966) [Ντίνος Φωτεινός]
Ούτε μιλάει ούτε λαλάει (1966)
Το ρομάντζο μιας καμαριέρας (1965)[Chris Paras / Χρήστος Παρασκευόπουλος]
Ιστορία μιας ζωής (1965) [Πέτρος]
Η μοίρα μιας ορφανής (1965)
Του χωρισμού ο πόνος (1965)
Καημοί στη φτωχογειτονιά (1965)[Ανδρέας Μερκάτης]
Το φτωχόπαιδο (1965) [Δημήτρης Χρυσοβέργης]
Άλλος… για το εκατομμύριο! (1964) [Τζιμ]
Δίψα για ζωή (1964)
Ο Αριστείδης και τα κορίτσια του (1964) [Δημήτρης Βεργής (Ευτέρπη Αργυροπούλου)]
Ο εμίρης και ο κακομοίρης (1964) [υποπλοίαρχος Ανδρέας Βασιλόπουλος]
Με λύγισε η φτώχεια (1964)[Εμίλ]
Χωρίς γονείς κι αδέλφια (1964)
Οι δυο αλεπούδες (1963)
Η Λίζα και η άλλη (1961)
Είμαι αθώος (1960) [υπολοχαγός Λοτ]
Η δούκισσα της Πλακεντίας (1956)
Κυνηγώντας τον έρωτα (1956)

www.ellinikoskinimatografos.gr
Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

- Advertisement -

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Γυμνοί στο δρόμο 1968-1969

Η ταινία, "Γυμνοί στο δρόμο" προβλήθηκε τη σαιζόν 1968-1969 και έκοψε 335.054 εισιτήρια. Ήρθε στην 17η θέση σε 108 ταινίες.-Η ταινία αποτελεί κινηματογραφική μεταφορά...

Γιώργος Πάντζας 1937-

Ο Γιώργος Πάντζας γεννήθηκε στις 22 Φεβρουαρίου 1937 στην Αθήνα (Παγκράτι) και μεγάλωσε με τον θείο του στην Καισαριανή, εξαιτίας των πολιτικών διώξεων του...

Τώνης Γιακωβάκης 1931-2004

Ο Τώνης Γιακωβάκης γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη στις 3 Ιουλίου του 1931 και ήταν Έλληνας ηθοποιός.Ξεκίνησε το θέατρο σε μικρή ηλικία με τον ερασιτεχνικό θίασο των Ελλήνων στη συνοικία Ταταύλα της...

Τελευταίες αναρτήσεις