Μαυρομάτης Βασίλης

on

Ο Βασίλης Μαυρομάτης γεννήθηκε στον Πειραιά στις 15 Απριλίου 1935 και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Ελληνικού Ωδείου, από όπου αποφοίτησε το 1957. Ίδρυσε και διηύθυνε τις μπουάτ “Παράγκα” και “Αυλαία”. Ιδρυτής και Πρόεδρος του Σωματείου Εκφωνητών. Δημιούργησε δικό του studio ηχογράφησης, το Studio Sting. Ανιψιός του ηθοποιού Πέτρου Γιαννακού (Κοκοβιού) και πατέρας της ηθοποιού Ηλιάννας Μαυρομάτη.
Στον κινηματογράφο ενσάρκωσε κυρίως ρόλους ζεν πρεμιέ. Επίσης «δάνεισε» τη φωνή του σε πολλές διαφημίσεις στην τηλεόραση. Παντρεύτηκε 4 φορές. Η δεύτερη σύζυγός του ήταν η τραγουδίστρια Κάιτη Χωματά (απέκτησαν μαζί δυο κόρες) και η τρίτη, η ηθοποιός Λίλα Καφαντάρη (απέκτησαν μια κόρη). Πέθανε στις 1 Νοεμβρίου 2017.
Διαβάστε επίσης: Βασίλης Λογοθετίδης: Ο Αποτυχημένος Γάμος Που Τον Πλήγωσε!!!
Φιλμογραφία
Το πέταγμα του κύκνου (2010)
Καβάφης (1996)
Χριστίνα (1985)
Ελληνική υπόθεση (1976)
Σκιές στην άμμο (1970)
Αγάπησα έναν προδότη (1969)
Σ’ έχω πάντα στην καρδιά μου (1967)
Η παραστρατημένη (1966)[Κοσμάς]
Ο μπαμπάς μου ο τεντυμπόυς (1966) [Ντίνος Φωτεινός]
Ούτε μιλάει ούτε λαλάει (1966)
Το ρομάντζο μιας καμαριέρας (1965)[Chris Paras / Χρήστος Παρασκευόπουλος]
Ιστορία μιας ζωής (1965) [Πέτρος]
Η μοίρα μιας ορφανής (1965)
Του χωρισμού ο πόνος (1965)
Καημοί στη φτωχογειτονιά (1965)[Ανδρέας Μερκάτης]
Το φτωχόπαιδο (1965) [Δημήτρης Χρυσοβέργης]
Άλλος… για το εκατομμύριο! (1964) [Τζιμ]
Δίψα για ζωή (1964)
Ο Αριστείδης και τα κορίτσια του (1964) [Δημήτρης Βεργής (Ευτέρπη Αργυροπούλου)]
Ο εμίρης και ο κακομοίρης (1964) [υποπλοίαρχος Ανδρέας Βασιλόπουλος]
Με λύγισε η φτώχεια (1964)[Εμίλ]
Χωρίς γονείς κι αδέλφια (1964)
Οι δυο αλεπούδες (1963)
Η Λίζα και η άλλη (1961)
Είμαι αθώος (1960) [υπολοχαγός Λοτ]
Η δούκισσα της Πλακεντίας (1956)
Κυνηγώντας τον έρωτα (1956)

www.ellinikoskinimatografos.gr
Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

Προηγούμενο άρθροΜαυρέας Κυριάκος
Επόμενο άρθροΜελίντα Λουίζα
Ελληνικός Κινηματογράφος Μαυρομάτης Βασίλης
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
57,678ΥποστηρικτέςΚάντε Like
8,895ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
2,081ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δείτε και αυτα

Φούντας Γιώργος Μαυρομάτης Βασίλης

Φούντας Γιώργος

Γεννήθηκε το 1924 στο Μαυρολιθάρι Παρνασσίδας Φωκίδας, χωριό της μητέρας του. Στην Καστριώτισσα Φωκίδας, το διπλανό χωριό, είναι το πατρικό του σπίτι. Επειδή στην Καστριώτισσα...
Κυριακός Πέτρος Μαυρομάτης Βασίλης

Κυριακός Πέτρος

Παπαδόπουλος Σπύρος Μαυρομάτης Βασίλης

Παπαδόπουλος Σπύρος