14.6 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΚώστας Φυσσούν 1936-2020

Σχετικές αναρτήσεις

Κώστας Φυσσούν 1936-2020

Ο Κώστας Φυσσούν γεννήθηκε το 1936 στην Πάτρα, γιος πρόσφυγα από τη Ρωσία που εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα, μετά τη ρωσική επανάσταση. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Κωστή Μιχαηλίδη. Είχε συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές σειρές, σε κινηματογραφικές ταινίες, ενώ είχε πάρει μέρος και σε γνωστές θεατρικές παραστάσεις.

fissoun kostas 1

Μερικές από τις ταινίες της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου στις οποίες είχε εμφανιστεί ο Κώστας Φυσσούν είναι «Ο θησαυρός του μακαρίτη» (1959), «Το δόλωμα» (1964) και «Ένα έξυπνο έξυπνο μούτρο» (1965). Ο Κώστας Φυσσούν είχε επίσης στο ενεργητικό του εμφανίσεις σε τηλεοπτικές σειρές, όπως η «Λέσχη μυστηρίου» της ΕΡΤ.

O Κώστας Φυσσούν ήταν μικρότερος αδελφός του επίσης γνωστού ηθοποιού, Πέτρου Φυσσούν, ο οποίος πέθανε το 2016. Ανιψιά του η επίσης ηθοποιός, Άνια Φυσσούν.

Στην κινηματογραφική ταινία, “Άντρας είμαι και το κέφι μου θα κάνω” αναγράφεται ως Κώστας Φισσούν, ενώ στην κινηματογραφική ταινία, “Μια Ιταλίδα στην Ελλάδα” εμφανίζεται ως Κωνσταντίνος Φυσσούν, που ήταν και το βαφτιστικό του.

Έφυγε από τη ζωή στις 22 Ιουνίου του 2020 σε ηλικία 84 ετών. Την είδηση έκανε γνωστή μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο ηθοποιός Στέλιος Καλαθάς.

Κώστας Φυσσούν: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1956Τσαρούχι πιστόλι παπιγιόν 
1958Μια Ιταλίδα στην Ελλάδα 
1958Μια λατέρνα μια ζωή 
1959Λαός και Κολωνάκι 
1959Να ζήσουν τα φτωχόπαιδα 
1959Ναυάγια της ζωής 
1959Ο θείος από τον Καναδά 
1959Ο θησαυρός του μακαρίτη 
ΈτοςΤίτλος ταινίας
1960Άντρας είμαι και το κέφι μου θα κάνω 
1960Ο Θύμιος τάχει 400
1962Πρέπει να Ζήσεις Τίμια 
1963Αυτό το κάτι άλλο 
1964Ενωμένοι στη ζωή και στο θάνατο 
1964Το Δόλωμα 
1965Ένα έξυπνο έξυπνο μούτρο 
1965Όχι, κύριε Τζόνσον 
1965Αδίστακτοι 
1965Γλυκειά, γλυκειά μου αγάπη 
1965Η Μοίρα Ενός Αθώου 
1966Τώρα που φεύγω απο τη ζωή 
1967Ο προδότης 
1967Ψωμί για έναν δραπέτη 
1968Εκείνοι που ξέρουν ν’ αγαπούν 
1968Ο Γοργοπόταμος 
1969Αγωνία για τον έρωτα 
ΈτοςΤίτλος ταινίας
1970Εγώ ρεζίλεψα τον Χίτλερ 
1970Ο δοσίλογος 
1970Ο νάνος και οι επτά Χιονάτες 
1971Αγάπησα μια πολυθρόνα 
1971Ο τρελοπενηντάρης 
1977Happy Day 
1980Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο 
1985Η Πολιτεία κατηγορεί 
1985Μια μέρα νωρίτερα 
1985Νύχτες τρόμου 
1985Τα φώτα σβήσαν στις οκτώ 

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Αγγέλου Θανάσης

Ο Θανάσης Αγγέλου γεννήθηκε στις 3 Ιουλίου 1944. Αποφοίτησε από το Σμαράγδειο και σπούδασε θέατρο στην Αθήνα στη σχολή του Κωστή Μιχαηλίδη. Έλαβε μέρος...

Φρύνη Αρβανίτου 1944-2022

Η Φρύνη Αρβανίτου (αναγράφεται και ως Αρβανίτη) γεννήθηκε στην Αθήνα 1944. Μαθήτευσε στη Νέα Ελεύθερη Σκηνή Κ. Πλούμπη όπου πρωτοεμφανίστηκε, και αποφοίτησε από τη...

Χρήστος Πολίτης 1942-

Ο Χρήστος Πολίτης γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης στις 27 Δεκεμβρίου 1942 και το πραγματικό του όνομα είναι Χρήστος Πιατουλάκης. Πρωταγωνιστής του θεάτρου, της τηλεόρασης και...

Τελευταίες αναρτήσεις