Ένα έξυπνο έξυπνο μούτρο

Το “Ένα έξυπνο έξυπνο μούτρο” (γνωστή και ως, “Ο Αχτύπητος”), είναι όνομα ασπρόμαυρης ελληνικής κωμικής ταινίας, που γυρίστηκε τη σεζόν 1964-65. Η σκηνοθεσία υπογράφεται από τον μοντέρ Ανδρέα Ανδρεαδάκη, στην πραγματικότητα όμως ανήκει στον Γιάννη Δαλιανίδη, ο οποίος απέφυγε να την υπογράψει για φορολογικούς λόγους. Η παραγωγή ανήκει στη Φίνος Φιλμ. Βασίστηκε στο θεατρικό έργο των Τσιφόρου-Βασιλειάδη, «Ο Τηλέμαχος Τρύπωσε». Πρόκειται για τυπική φαρσοκωμωδία.

Επτά αποκαλύψεις για την ταινία Ένα έξυπνο έξυπνο μούτρο
Σκηνή από την ταινία, “Ένα έξυπνο έξυπνο μούτρο”.

Ο δημοσιογράφος και αρθρογράφος του ellinikoskinimatografos.gr Χρήστος Κωνσταντίνου, έψαξε και βρήκε άγνωστες πτυχές της ταινίας, “Ένα έξυπνο έξυπνο μούτρο” και μας τις αποκαλύπτει …

1ον. Η επιλογή του σκηνοθέτη για τον ρόλο της Αμαλίας ήταν η Γεωργία Βασιλειάδου καθώς εκείνη την περίοδο συνεργαζόταν στο θέατρο με το δίδυμο Αυλωνίτη – Ρίζο.
Όμως κρίθηκε πως ήταν μεγάλη ηλικιακά κι έτσι επιλέχθηκε η Νανά Σκιαδά.

2ον. Για πρώτη φορά παίζουν μαζί σε ταινία ο Αλέκος Τζανετάκος και η αδερφή του Νινή Τζανέτ (Η ερωμένη του Βασίλη Αυλωνίτη).

3ον. Αυτή ήταν η τελευταία συνεργασία του Βασίλη Αυλωνίτη με την Φίνος Φιλμ. Μια συνεργασία που ξεκίνησε το 1954 με την ταινία, “Η ωραία των Αθηνών“.

4ον. Ολόκληρη η ταινία γυρίστηκε μέσα σε 23 ημέρες με τις εξωτερικές λήψεις να πραγματοποιούνται πρώτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΠΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΤΟ ΔΟΛΩΜΑ

5ον. Την “σύζυγο” του Κώστα Βουτσά ήταν να υποδυθεί η Νίτσα Μαρούδα. Όμως τελευταία στιγμή την αντικατέστησε η Αντιγόνη Κουκούλη.

6ον. Προκειμένου να βγουν ρεαλιστικές οι πρώτες σκηνές όπου ένας αστυφύλακας κυνηγάει τον Κώστα Βουτσά γυρίστηκαν με την κάμερα κρυμμένη.

7ον. Η ταινία έκοψε 270.054 εισιτήρια και κατέλαβε την 15η θέση τη σεζόν 1964 – 1965.