16.2 C
Athens
Δευτέρα, 24 Μαρτίου, 2025

Ψυχώ αλλά Μεν και Δεν…

"Οι Μεν και Δεν" όχι μόνο αποτελούν...

Μίμης Πλέσσας: Τα άγνωστα περιστατικά της ζωής του

Ο Μίμης Πλέσσας, ο μουσικοσυνθέτης με τις...

Ορέστης Μακρής: Μία κατηγορά ηθοποιού από μόνος του

Και οι δυνατοί λυγίζουν…Όχι, δεν είναι τίτλος...
Κατηγορία:

Ένα έξυπνο έξυπνο μούτρο 1965-1966

Πληροφορίες ταινίας

Έτος: 1965
Κυκλοφορία: 28 Φεβρουαρίου 1965
Διάρκεια: 84' Λεπτά
Είδος: Κωμωδία
Σκηνοθεσία: Γιάννης Δαλιανίδης
Σενάριο: Γιάννης Δαλιανίδης
Συγγραφέας: Γιάννης Δαλιανίδης
Φωτογραφία: Παύλος Φιλίππου
Μουσική συνθεση: Μίμης Πλέσσας
Εταιρία παραγωγης: Φίνος Φιλμ
Παραγωγός: ***
Τραγούδι: ***
Χορευτές: ***

Ηθοποιοί: Κώστας Βουτσάς (Τηλέμαχος), Βασίλης Αυλωνίτης (Πότης), Νίκος Ρίζος (Ιορδάνης), Νινή Τζανέτ (Νανά), Έλσα Ρίζου (Τούλα), Αλέκος Τζανετάκος (Πασχάλης Τσιρμπίρης), Νανά Σκιαδά (Αμαλία), Ελένη Κριτή (Μίνα), Αθηνόδωρος Προύσαλης (Μπάμπης Καντουράκης), Ελεάνα Απέργη (Ελένη), Κώστας Φυσσούν (Βάσος), Κική Λεβιδιώτου (Παρθενόπη), Αντιγόνη Κουκούλη (Φώφη), Νίκος Νεογένης (Μίκυ, πατέρας Παρθενόπης)

Η ταινία, “Ένα έξυπνο έξυπνο μούτρο” προβλήθηκε τη σαιζόν 1965-1966 και έκοψε 270.054 εισιτήρια. Ήρθε στην 15η θέση σε 93 ταινίες. Πρόκειται για κινηματογραφική μεταφορά του θεατρικού έργου “Ο Τηλέμαχος τρύπωσε”.

-Η ταινία βασίζεται στο θεατρικό έργο των Τσιφόρου-Βασιλειάδη “Ο Τηλέμαχος τρύπωσε”, το οποίο είχε ανεβάσει στο θέατρο ο θίασος Αυλωνίτης

-Βασιλειάδου – Ρίζος, με πρωταγωνιστή τον δημοφιλέστατο εκείνη την εποχή Κώστα Χατζηχρήστο. Σε αυτή την κινηματογραφική μεταφορά, το ρόλο της Γεωργίας Βασιλειάδου υποδύεται η Νανά Σκιαδά και το ρόλο του Χατζηχρήστου ο Κώστας Βουτσάς.

Ένα έξυπνο έξυπνο μούτρο
Σκηνή από την ταινία, “Ένα έξυπνο έξυπνο μούτρο”.

-Ένα ξεκαρδιστικό τρίο κωμικών ξετυλίγεται με την παρουσία του Βασίλη Αυλωνίτη και των δύο ηθοποιών της νεώτερης γενιάς, Κώστα Βουτσά και Νίκου Ρίζου.

Γιάννης Δαλιανίδης δεν υπογράφει επίσημα τη σκηνοθεσία αυτής της ταινίας, γιατί εκείνη τη σεζόν είχε γυρίσει πολλές ταινίες και δεν ήθελε να φανεί επίσημα και σε άλλη. Για το λόγο αυτό, στους τίτλους αρχής αναφέρεται ως σκηνοθέτης ένας από τους μοντέρ της FF, ο Ανδρέας Ανδρεαδάκης.

-Πρόκειται για την τελευταία συνεργασία του Βασίλη Αυλωνίτη με την Φίνος Φιλμ.

Περίληψη της ταινίας, “Ένα έξυπνο έξυπνο μούτρο”

Πρόκειται για τυπική φαρσοκωμωδία, στην οποία οι δυο ζωηρούληδες βασικοί ήρωες, ο Ιορδάνης και ο Πότης, είναι συνεταίροι σε μια φαρμακοβιομηχανία. Ειδικά ο Πότης, είναι μέγας γυναικοθήρας, διότι αν και αρραβωνιασμένος με τη βασική χρηματοδότρια της επιχείρησής τους, την Αμαλία, δεν διστάζει να την απατά με την καλλίγραμμη Νανά, την οποία και συντηρεί.

Μια μέρα, εισέρχεται φουριόζος στο γραφείο τους ο Τηλέμαχος (Μάχος), που ζητάει δουλειά. Ατσίδας καθώς είναι, μυρίζεται αμέσως την όλη κατάσταση και απειλεί ότι θα τα αποκαλύψει όλα στην Αμαλία. Έτσι προσλαμβάνεται στην εταιρεία, και με τα κόλπα του καταφέρνει να ανεβεί πολύ ψηλά…

Στην ίδια κατηγορια

Όχι κύριε Τζόνσον 1965-1966

Η ταινία, "Όχι κύριε Τζόνσον" προβλήθηκε τη σαιζόν 1965-1966 και έκοψε 91.704 εισιτήρια. Ήρθε...

Λούφα και παραλλαγή 1984-1985

Η ταινία, "Λούφα και παραλλαγή" προβλήθηκε τη σαιζόν 1984-1985 και έκοψε 395.374 εισιτήρια. Ήρθε...

Δεσποινίς ετών 39 1954-1955

Η ταινία, "Δεσποινίς ετών 39" προβλήθηκε τη σαιζόν 1954-1955 και έκοψε 34.005 εισιτήρια. Ήρθε...

Ο Ηλίας του 16ου 1958-1959

Η ταινία, "Ο Ηλίας του 16ου" προβλήθηκε τη σαιζόν 1958-1959 και έκοψε 77.118 εισιτήρια....

Περισσότερα απο αυτη την κατηγορία