Ένα έξυπνο έξυπνο μούτρο

Παραγωγής: Φίνος Φιλμ
Πρεμιέρα: 28 Φεβρουαρίου 1965
Παραγωγός:
Φωτογραφία: Παύλος Φιλίππου
Συγγραφέας: Γιάννης Δαλιανίδης
Σεναρίο: Γιάννης Δαλιανίδης

Κωμωδία
1965

Ηθοποιοί: Κώστας Βουτσάς (Τηλέμαχος), Βασίλης Αυλωνίτης (Πότης), Νίκος Ρίζος (Ιορδάνης), Νινή Τζανέτ (Νανά), Έλσα Ρίζου (Τούλα), Αλέκος Τζανετάκος (Πασχάλης Τσιρμπίρης), Νανά Σκιαδά (Αμαλία), Ελένη Κριτή (Μίνα), Αθηνόδωρος Προύσαλης (Μπάμπης Καντουράκης), Ελεάνα Απέργη (Ελένη), Κώστας Φυσσούν (Βάσος), Κική Λεβιδιώτου (Παρθενόπη), Αντιγόνη Κουκούλη (Φώφη), Νίκος Νεογένης (Μίκυ, πατέρας Παρθενόπης)

Περίληψη: Πρόκειται για τυπική φαρσοκωμωδία, στην οποία οι δυο ζωηρούληδες βασικοί ήρωες, ο Ιορδάνης και ο Πότης, είναι συνεταίροι σε μια φαρμακοβιομηχανία. Ειδικά ο Πότης, είναι μέγας γυναικοθήρας, διότι αν και αρραβωνιασμένος με τη βασική χρηματοδότρια της επιχείρησής τους, την Αμαλία, δεν διστάζει να την απατά με την καλλίγραμμη Νανά, την οποία και συντηρεί. Μια μέρα, εισέρχεται φουριόζος στο γραφείο τους ο Τηλέμαχος (Μάχος), που ζητάει δουλειά. Ατσίδας καθώς είναι, μυρίζεται αμέσως την όλη κατάσταση και απειλεί ότι θα τα αποκαλύψει όλα στην Αμαλία. Έτσι προσλαμβάνεται στην εταιρεία, και με τα κόλπα του καταφέρνει να ανεβεί πολύ ψηλά…
Παρασκήνιο: Η ταινία έκοψε 270.054 εισιτήρια. Ήρθε στην 15η θέση σε 93 ταινίες. Πρόκειται για κινηματογραφική μεταφορά του θεατρικού έργου “Ο Τηλέμαχος τρύπωσε”.
-Η ταινία βασίζεται στο θεατρικό έργο των Τσιφόρου-Βασιλειάδη “Ο Τηλέμαχος τρύπωσε”, το οποίο είχε ανεβάσει στο θέατρο ο θίασος Αυλωνίτης–Βασιλειάδου–Ρίζος, με πρωταγωνιστή τον δημοφιλέστατο εκείνη την εποχή Κώστα Χατζηχρήστο. Σε αυτή την κινηματογραφική μεταφορά, το ρόλο της Βασιλειάδου υποδύεται η Νανά Σκιαδά και το ρόλο του Χατζηχρήστου ο Κώστας Βουτσάς.

-Ένα ξεκαρδιστικό τρίο κωμικών ξετυλίγεται με την παρουσία του Βασίλη Αυλωνίτη και των δύο ηθοποιών της νεώτερης γενιάς, Κώστα Βουτσά και Νίκου Ρίζου.

-Ο Γιάννης Δαλιανίδης δεν υπογράφει επίσημα τη σκηνοθεσία αυτής της ταινίας, γιατί εκείνη τη σεζόν είχε γυρίσει πολλές ταινίες και δεν ήθελε να φανεί επίσημα και σε άλλη. Για το λόγο αυτό, στους τίτλους αρχής αναφέρεται ως σκηνοθέτης ένας από τους μοντέρ της FF, ο Ανδρέας Ανδρεαδάκης.

-Πρόκειται για την τελευταία συνεργασία του Βασίλη Αυλωνίτη με την Finos Film.

Ελληνικός Κινηματογράφος Ένα έξυπνο έξυπνο μούτρο
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
Προηγούμενο άρθροΈνας ιππότης για τη Βασούλα
Επόμενο άρθροΈνα αστείο κορίτσι

Similar Articles

Comments