18 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΝανά Σκιαδά

Σχετικές αναρτήσεις

Νανά Σκιαδά

Η Νανά Σκιαδά ήταν ταλαντούχα ηθοποιός υποδύονταν συνήθως ρόλους, που είχαν να κάνουν με κάποια μητέρα ή κάποια θεία. Ωστόσο, στη συνείδηση του απλού τηλεθεατή έμεινε κυρίως για την ιδιαίτερη χροιά, αλλά και για τον τόνο της φωνής της.

Νανά Σκιαδά
Η Νανά Σκιαδά στην μουσική κωμωδία, “Έτσι και την πιάσουμε”.

Η Νανά Σκιαδά γεννήθηκε το 1919 στην Αθήνα από γονείς ηθοποιούς των μπουλουκιών και σπούδασε στη Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Το κινηματογραφικό της ντεμπούτο έγινε το 1957 στην ταινία του Σακελλάριου, “Ο Φανούρης και το σόι του” στην οποία ενσάρκωσε τη Μάργκαρετ.

Αναλάμβανε κυρίως δεύτερους ρόλους, όμως το πέρασμά της από τον ελληνικό κινηματογράφο δεν πέρασε απαρατήρητο. Τη θυμόμαστε σε σκηνές στο πλευρό του Μίμη Φωτόπουλου, του Λαυρέντη Διανέλλου, της Τζένης Καρέζης, του Βασίλη Αυλωνίτη και πολλών ακόμη πρωτοκλασάτων ηθοποιών της εποχής. Στην ταινία, “Τζένη, Τζένη” ενσάρκωσε την κα Καρίπη, κομπιναδόρα – “καθηγήτρια” στο κουμ καν που ήθελε να τυλίξει για την κόρη της τον Μαντά, ενώ στις “Θαλασσιές τις χάντρες” έπαιξε την αριστοκράτισσα.

Το 1965 πήρε μέρος στην ταινία, “Ένα έξυπνο, έξυπνο μούτρο“, “Τεντυμπόυ αγάπη μου” και “Οι Εχθροί” και την επόμενη χρονιά έπαιξε στην ταινία, “Ξυπόλυτος Πρίγκηψ“.

Παράλληλα η Νανά Σκιαδά είχε μια σπουδαία καριέρα στο θέατρο και έπαιξε σε πολλές παραστάσεις, ενώ είχε ιδρύσει μαζί με τον Νίκο Σταυρίδη και τον Τάκη Μηλιάδη τον θίασο, “Ελληνική Μουσική Κωμωδία”.

Η Νανά Σκιαδά παντρεύτηκε 3 φορές και απέκτησε μια κόρη από τον τελευταίο της σύζυγο, τον ηθοποιό, Χρήστο Πάρλα.

Δυστυχώς, έφυγε από τη ζωή αρκετά νέα, σε ηλικία μόλις 55 χρονών. Ο θάνατός της σημειώθηκε στις 7 Φεβρουαρίου του 1974.

Η Νανά Σκιαδά βρέθηκε νεκρή στο κρεβάτι της στις 6:30 το απόγευμα στο διαμέρισμα της στη Θεσσαλονίκη, από κάποια συνάδελφο της που πήγε να την πάρει για την πρόβα. Η Σκιαδά επρόκειτο να πρωταγωνιστήσει στην παράσταση ο “Φιάκας” της Πειραματικής Σκηνής του “Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος”. Με βάση το ιατροδικαστικό πόρισμα η αιτία του θανάτου της ήταν θρόμβωση στεφανιαίας αρτηρίας.

Φιλμογραφία

Κοντά σου γνώρισα την αγάπη (1969)
Ένας ιππότης με τσαρούχια (1968)
Αφροδίτη το κορίτσι που πόνεσε (1968)
Ο ψεύτης (1968)
5 γυναίκες για έναν άνδρα (1967)
Ο γαμπρός μου ο προικοθήρας (1967)
Αχ! και νάμουν άντρας (1966)
Ο ξυπόλυτος πρίγκηψ (1966)
Κούνια που σε κούναγε (1966)
Πλήγωσες την αγάπη μου (1966)
Οι θαλασσιές οι χάντρες (1966)
Είναι ένας τρελός τρελός Βέγγος (1965)
Καημοί στη φτωχογειτονιά (1965)
Οι εχθροί (1965)
Ένα έξυπνο έξυπνο μούτρο (1965)
Τέντυ μπόυ αγάπη μου (1965)
Τζένη, Τζένη (1965)
Φτωχό μου σπουργιτάκι (1965)
Έξω φτώχεια και καλή καρδιά (1964)
Οι φτωχοδιάβολοι (1964)
Ένας βλάκας με πατέντα (1963)
Μεσάνυχτα στη βίλλα Νέλλη (1963)
Η Νάνσυ την ψώνισε (1960)
Ο Φανούρης και το σόι του (1957)

Προηγούμενο άρθροΆλκις Κούρκουλος
Επόμενο άρθροΕυαγγελία Σαμιωτάκη

Σχετικές αναρτήσεις

Στρατηγού Αλέκα

Η Αλέκα Στρατηγού γεννήθηκε το 1926 και ήταν Ελληνίδα ηθοποιός. Αδέρφια της ήταν οι επίσης ηθοποιοί Στέφανος Στρατηγός, Στέλλα Στρατηγού και Ρένα Στρατηγού.Έπαιξε στο θέατρο αλλά και σε αρκετές...

Για μια χούφτα τουρίστριες

Περίληψη: Η κόρη του βασιλιά των κάμπινγκ, η Έλεν Φουρώ, έρχεται σ' ένα ελληνικό νησί αναζητώντας κατάλληλη περιοχή για εγκατάσταση κατασκηνώσεων. Το γεγονός αυτό...

Της ζήλειας τα καμώματα

Περίληψη: Ο Δημήτρης (Λάμπρος Κωνσταντάρας) και η Χριστίνα (Μάρω Κοντού) είναι δημοσιογράφοι και ζευγάρι στη ζωή. Ο Δημήτρης είναι πολυάσχολος και οι δουλειές του...

Τελευταίες αναρτήσεις