18.8 C
Athens
Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024

Άγνωστες πτυχές της ταινίας, Ο μπαμπάς εκπαιδεύεται

Η ταινία, "Ο μπαμπάς εκπαιδεύεται" προβλήθηκε τη...

Ήξερες ότι η Άννα Παναγιωτοπούλου…

Η Άννα Παναγιωτοπούλου ήταν Ελληνίδα ηθοποιός και...

Ποια ηθοποιός κάνει τις υψηλότερες τηλεθεάσεις με τις ταινίες της

Ο Χρήστος Κωνσταντίνου αποκαλύπτει ποια ηθοποιός της...
ΑρχικήHθοποιοίΝανά Σκιαδά 1919-1974

Σχετικές αναρτήσεις

Νανά Σκιαδά 1919-1974

- Advertisement -

Η Νανά Σκιαδά ήταν ταλαντούχα ηθοποιός υποδύονταν συνήθως ρόλους, που είχαν να κάνουν με κάποια μητέρα ή κάποια θεία. Ωστόσο, στη συνείδηση του απλού τηλεθεατή έμεινε κυρίως για την ιδιαίτερη χροιά, αλλά και για τον τόνο της φωνής της.

Νανά Σκιαδά
Η Νανά Σκιαδά στην μουσική κωμωδία, “Έτσι και την πιάσουμε”.

Η Νανά Σκιαδά γεννήθηκε το 1919 στην Αθήνα από γονείς ηθοποιούς των μπουλουκιών και σπούδασε στη Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Το κινηματογραφικό της ντεμπούτο έγινε το 1957 στην ταινία του Σακελλάριου, “Ο Φανούρης και το σόι του” στην οποία ενσάρκωσε τη Μάργκαρετ.

Αναλάμβανε κυρίως δεύτερους ρόλους, όμως το πέρασμά της από τον ελληνικό κινηματογράφο δεν πέρασε απαρατήρητο. Τη θυμόμαστε σε σκηνές στο πλευρό του Μίμη Φωτόπουλου, του Λαυρέντη Διανέλλου, της Τζένης Καρέζης, του Βασίλη Αυλωνίτη και πολλών ακόμη πρωτοκλασάτων ηθοποιών της εποχής. Στην ταινία, “Τζένη, Τζένη” ενσάρκωσε την κα Καρίπη, κομπιναδόρα – “καθηγήτρια” στο κουμ καν που ήθελε να τυλίξει για την κόρη της τον Μαντά, ενώ στις “Θαλασσιές τις χάντρες” έπαιξε την αριστοκράτισσα.

Το 1965 πήρε μέρος στην ταινία, “Ένα έξυπνο, έξυπνο μούτρο“, “Τεντυμπόυ αγάπη μου” και “Οι Εχθροί” και την επόμενη χρονιά έπαιξε στην ταινία, “Ξυπόλυτος Πρίγκηψ”.

Παράλληλα η Νανά Σκιαδά είχε μια σπουδαία καριέρα στο θέατρο και έπαιξε σε πολλές παραστάσεις, ενώ είχε ιδρύσει μαζί με τον Νίκο Σταυρίδη και τον Τάκη Μηλιάδη τον θίασο, “Ελληνική Μουσική Κωμωδία”.

Η Νανά Σκιαδά παντρεύτηκε 3 φορές και απέκτησε μια κόρη από τον τελευταίο της σύζυγο, τον ηθοποιό, Χρήστο Πάρλα.

Δυστυχώς, έφυγε από τη ζωή αρκετά νέα, σε ηλικία μόλις 55 χρονών. Ο θάνατός της σημειώθηκε στις 07 Φεβρουαρίου του 1974.

Η Νανά Σκιαδά βρέθηκε νεκρή στο κρεβάτι της στις 6:30 το απόγευμα στο διαμέρισμα της στη Θεσσαλονίκη, από κάποια συνάδελφο της που πήγε να την πάρει για την πρόβα. Η Σκιαδά επρόκειτο να πρωταγωνιστήσει στην παράσταση ο “Φιάκας” της Πειραματικής Σκηνής του “Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος”. Με βάση το ιατροδικαστικό πόρισμα η αιτία του θανάτου της ήταν θρόμβωση στεφανιαίας αρτηρίας.

Νανά Σκιαδά: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1957Ο Φανούρης και το σόι του 
1960Η Νάνσυ την ψώνισε!
1963Ένας βλάκας με πατέντα
1963Μεσάνυχτα στη βίλα Νέλλη 
1964Έξω φτώχεια και καλή καρδιά 
1964Οι φτωχοδιάβολοι 
1965Ένα έξυπνο έξυπνο μούτρο 
1965Είναι ένας τρελλός τρελλός τρελλός Βέγγος 
1965Καημοί στη φτωχογειτονιά 
1965Οι εχθροί 
1965Τέντι μπόι αγάπη μου 
1965Φτωχό μου σπουργιτάκι 
1966Αχ!.. Καί Νάμουν Άντρας 
1966Κούνια που σε κούναγε
1966Ο Ξυπόλυτος Πρίγκηψ 
1966Πλήγωσες την Αγάπη μου 
1966Τζένη Τζένη 
19675 Γυναίκεs για Έναν Άνδρα
1967Ο γαμπρός μου ο προικοθήρας 
1967Οι θαλασσιές οι χάντρες 
1968Ένας ιππότης με τσαρούχια 
1968Αφροδίτη το κορίτσι που πόνεσε 
1968Ο ψεύτης 
1969Κοντά σου γνώρισα την αγάπη 
ΈτοςΤίτλος ταινίας
1945Μπλε και άσπρο 
1945Χαρούμενες ώρες 
1955Τζώνηδες και καουμπόυ 
1962Ο ανθρωπάκος 

Ευχαριστούμε πολύ το greekactor.blogspot.com για τις πληροφορίες!!!

- Advertisement -
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Πίτσα Καπιτσινέα 1938-2018

Η Πίτσα Καπιτσινέα ήταν σύζυγός του ηθοποιού, Γκίκα Μπινιάρη. Από το 1949 εως το 1982, έλαβε μέρος σε 80 παραστάσεις του Εθνικού θεάτρου....

Ζωρζ Σαρή 1925-2012

Η Ζωρζ Σαρή ή Γεωργία Σαρηβαξεβάνη, όπως ήταν το πραγματικό της όνομα, γεννήθηκε τον Μάιο του 1925 στην Αθήνα από Μικρασιάτη πατέρα και Γαλλίδα...

Ντιριντάουα Καίτη

Η Καίτη Ντιριντάουα (πραγματικό όνομα: Αικατερίνη Οικονόμου) ήταν Ελληνίδα ηθοποιός του μουσικού θεάτρου και τραγουδίστρια, σύζυγος του Κώστα Χατζηχρήστου, με τον οποίο είχε αποκτήσει...

Τελευταίες αναρτήσεις