Γνώριζες ότι Μέρος 11ο

Μέρος 11ο
Advertisement

-Η ταινία, “Ενας μάγκας στα σαλόνια” αρχικά ήταν να γίνει με πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ, το είχε πει η ίδια η Μέμα Σταθοπούλου σε έντυπο της εποχής όταν ήταν να ξεκινήσουν τα γυρίσματα.
Τελικά όμως το ρόλο πήρε ο Γιάννης Βόγλης.

Advertisement

-Στο τελευταίο πλάνο της ταινίας, “Το κοροϊδάκι της δεσποινίδος” οι ηθοποιοί νόμιζαν οτι έκαναν πρόβα.
Ο σκηνοθέτης, Γιάννης Δαλιανίδης για να έχει ένα απολύτως “ελεύθερο” και φυσικό αποτέλεσμα, είπε στη Τζένη Καρέζη και στο Ντίνο Ηλιόπουλο οτι η σκηνή του φιλιού μετά τον τσακωμό τους θα ήταν πρόβα. Στην πραγματικότητα όμως, η σκηνή γυρίστηκε κανονικά και είναι αυτή με την οποία κλείνει η ταινία. Γι’ αυτό το λόγο βλέπουμε το Ντίνο Ηλιόπουλο να χαμογελά τόσο αυθόρμητα και να δίνει ύστερα ένα φιλί στο μάγουλο της Καρέζη.
Έτσι ο Δαλιανίδης πέτυχε ακριβώς αυτό που ήθελε.

-Στα τέλη της δεκαετίας του ’50 ο Φιλοποίμην Φίνος έκανε πρόταση συνεργασίας στη σημαντική πρωταγωνίστρια του Θεάτρου Τέχνης Βέρα Ζαβιτσιάνου, υπό τον όρο ότι θα έκανε πλαστική επέμβαση στη μύτη της. Η Ζαβιτσιάνου αρνήθηκε και δεν έπαιξε ποτέ σε κινηματογραφική ταινία.

-Στη ταινία, “Νόμος 4000” υπάρχει η σκηνή της διαπόμπευσης του “τέντυ μπόυ” Παπαδόπουλου, του οποίου είχαν ξυρίσει και το κεφάλι.
Σε αυτή τη σκηνή ο Δαλιανίδης για να πετύχει τον ρεαλισμό που ήθελε, το έκανε να φανεί σαν αληθινή διαπόμπευση. Το κόλπο ήταν ότι κατά το γύρισμα είχε κρύψει την κάμερα ώστε οι αντιδράσεις του κόσμου που είχε μαζευτεί να είναι φυσιολογικές.

Προηγούμενο άρθροΓνώριζες ότι Μέρος 10ο
Επόμενο άρθροΓνώριζες ότι Μέρος 12ο