Γνώριζες ότι Μέρος 12ο

Μέρος 12ο
Advertisement

Παντελής Ζερβός έχει διατελέσει Πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών με το Νικήτα Πλατή αντιπρόεδρο στο ίδιο Δ.Σ.

Advertisement

Δημήτρης Παπαμιχαήλ θα έπαιζε το ρόλο του Ανδρέα Μπάρκουλη στην ταινία, “Χριστίνα” με την Τζένη Καρέζη και τον Ντίνο Ηλιόπουλο, είχαν υπογραφεί και τα συμβόλαια, όμως τελικά η συνεργασία αυτή δεν έγινε ποτέ και έτσι το ρόλο έπαιξε τελικά ο Μπάρκουλης.

Βασίλης Λογοθετίδης, έπαιξε στο σινεμά το 1948 το ρόλο του Παναγιωτάκη στην κινηματογραφική μεταφορά του έργου του Ψαθά “Μαντάμ Σουσού” με Σουσού τη Μαρίκα Νέζερ και Κατακουζηνό τον Γιώργο Παππά
– είχε παίξει το ρόλο του Ηλία στον “Ηλία του 16ου” στο θέατρο, ρόλο που έπαιξε μετά ο Χατζηχρήστος στο κινηματογράφο.
– είχε παίξει το ρόλο του Αντωνάκη στο “Η δε γυνή να φοβήται τον άντρα” (στο θέατρο βέβαια), ρόλο που στον κινηματογράφο έπαιξε αργότερα ο Γιώργος Κωνσταντίνου με Ελενίτσα την Μάρω Κοντού.

-Τα εσωτερικά γυρίσματα της ταινίας, “Κυριακάτικο Ξύπνημα” γυρίστηκαν στα στούντιο Νάχας στο Κάϊρο όπου είχε μεταφερθεί όλο το συνεργείο και οι πρωταγωνιστές. Στις τελευταίες σκηνές που ο Χορν και η Λαμπέτη τσακώνονται για τα λεφτά και αυτός της λέει πως την αγαπάει, από το παράθυρο διακρίνεται ένας περαστικός. Ήταν ο ζωγράφος Γιάννης Τσαρούχης ο οποίος είχε κάνει τα σκηνικά της ταινίας και ζήτησε από τον Κακογιάννη να κάνει ένα πέρασμα στην ταινία έστω σαν κομπάρσος. Επίσης στο Κάϊρο φούντωσε ο έρωτας Λαμπέτη-Χορν και μετά επιστρέφοντας στην Αθήνα ήταν πλέον επίσημα ζευγάρι. Και ένα άλλο που είχα διαβάσει -δεν ξέρω αν αληθεύει- ότι η ταινία “Κυριακάτικο Ξύπνημα” έγινε με σκοπό να “διαφημιστεί” ο θίασος Λαμπέτη-Παππά-Χορν.

-Όταν η Έλλη Λαμπέτη γύριζε στην Ύδρα το “Κορίτσι με τα μαύρα”, λίγες μέρες πριν είχε χάσει μια από τις αδερφές της από καρκίνο. Τραγική ειρωνεία της τύχης, η ηρωίδα που υποδυόταν στην ταινία, η Μαρίνα, φορούσε μαύρα γιατί και αυτή είχε χάσει τη δική της αδερφή.

-Το χαστούκι του Διονύση Παπαγιαννόπουλου στην Πάστα Φλώρα “Μια τρελλή τρελλή οικογένεια” ήταν πραγματικό, κι η Μαίρη Αρώνη δεν το περίμενε. Μάλιστα, ο Ντίνος Δημόπουλος λέει πως εκείνη αποχώρησε από τα γυρίσματα με φωνές. Βέβαια, επέστρεψε την επόμενη μέρα έπειτα από άπειρα τηλεφωνήματα και μια ντουζίνα τριαντάφυλλα που της έστειλαν.

Προηγούμενο άρθροΓνώριζες ότι Μέρος 11ο
Επόμενο άρθροΣυγγένειες Ελλήνων καλλιτεχνών Μέρος 2ο