Προηγούμενο άρθροΠαχής Στράτος
Επόμενο άρθροΠλοιός Βαγγέλης

Πλατής Νικήτας

Ο Νικήτας Πλατής (1912 – 14 Νοεμβρίου 1984) ήταν Έλληνας ηθοποιός.

900full-nikitas-platis Πλατής Νικήτας Πλατής Νικήτας

Γεννήθηκε στην Αμοργό το 1912. Υπήρξε σύζυγος της επίσης ηθοποιού Γκόλφως Μπίνη. Πρωταγωνίστησε στην τηλεοπτική σειρά «Μεθοριακός σταθμός», όπου έκανε μια αξέχαστη εμφάνιση ως ο αντικοινοτάρχης που βρισκόταν σε διαρκή κόντρα με τον κοινοτάρχη προϊστάμενό του.
Πέθανε στις 14 Νοεμβρίου 1984 και κηδεύτηκε στον Κόκκινο Μύλο. Είχε ένα γιο, τον Σωτήριο, ο οποίος πέθανε και δύο εγγόνια, τον Δημήτρη και την Ιωάννα.

03_9 Πλατής Νικήτας Πλατής Νικήτας
Φιλμογραφία   

  • Ο Μιμίκος και η Μαίρη
    (1958)… Κυρ Παναγιώτης
  • Η κυρά μας η μαμή
    (1958)… χωρικός, με πονόδοντο
  • Χριστίνα (ταινία)
    (1960)… καφετζής
  • Διαβόλου κάλτσα
    (1961)
  • Πεζοδρόμιο
    (1962)
  • Μερικοί το προτιμούν κρύο
    (1962)… Θανάσης Νικολαΐδης
  • Το τυχερό παντελόνι
    (1963)… πελάτης σε καθαριστήριο
  • Πολυτεχνίτης και ερημοσπίτης
    (1963)… πελάτης εστιατορίου
  • Ο φίλος μου ο Λευτεράκης
    (1963) …. τρόφιμος φρενοκομείου
  • Λενιώ η βοσκοπούλα
    (1963)
  • Οι κληρονόμοι
    (1964)… Χάρης
  • Θα σε κάνω βασίλισσα
    (1964) …. αστυνομικός
  • Η χαρτοπαίχτρα
    (1964)… Παμείνος Στραβοκάνης
  • Τέντυ μπόι αγάπη μου
    (1965)… Ασημάκης Ματσακούλιας
  • Φωνάζει ο κλέφτης
    (1965) …. αστυνομικός
  • Φτωχός αλλά τίμιος
    (1965)
  • Υπάρχει και φιλότιμο
    (1965)… Φώτης
  • Μοντέρνα σταχτοπούτα
    (1965)… Γεωργιάδης
  • Καρδιά νου πάψε να πονάς
    (1965)… αστυνομικός
  • Κάλιο πέντε και στο χέρι
    (1965)
  • Και οι 14 ήταν υπέροχοι
    (1965)… πρόεδρος σωματείου εφημεριδοπωλών
  • Η ιστορία μιας ζωής
    (1965)
  • Η κόρη μου η σοσιαλίστρια
    (1966)… Δημήτρης Δημητρίου, εργάτης υφαντουργείου
  • Ο αδελφός μου ο λόρδος
    (1966)
  • Τ’ αδέλφια μου
    (1966) …. Κώστας Γεράνης
  • Ο Μελέτης στην άμεσο δράση
    (1966)
  • Τώρα που φεύγω απ’ τη ζωή
    (1966] … Μίλτος
  • Σκλάβοι της μοίρας
    (1966) … πατέρας
  • Ο εξυπνάκιας
    (1966) … Πάνος, έμπορος χαρτιού
  • Ο άνθρωπος που γύρισε από τον πόνο
    (1966)
  • Ο αδελφός μου ο τρελάρας
    (1966) … Τρύφωνας
  • Η Κλεοπάτρα ήταν Αντώνης ή Η Κλεοπάτρα εν δράσει
    (1966) … Μενέλαος
  • Διπλοπεννιές
    (1966) … Βασίλης
  • 5.000 ψέμματα
    (1966) … Μηνάς
  • Το πιο λαμπρό αστέρι
    (1967) …. Μενεξές
  • Τα δολάρια της Ασπασίας
    (1967) …. Γιώργος
  • Μιαςν πεντάρας νιάτα
    (1967) … Τσεβάς Τέγκουλας
  • Κάποτε κλαίνε και οι δυνατοί
    (1967)… Θεοδώρου
  • Η θυρωρίνα
    (1968) …. Αντώνης
  • Ο παλιάτσος
    (1968) …. Σοφρίδογλου
  • Η ζηλιάρα
    (1968)… αστυνομικός
  • Ξεριζωμένη γενηά
    (1968)… Βαγγέλης
  • Ο τρελός τα ‘χει 400
    (1968)… αστυνομικός
  • Ταπεινός και καταφρονεμένος
    (1968)
  • Το Προπό και τα μπουζούκια
    (1968)… Τρύφωνας Κουρκουλέντζος
  • Το αφεντικό μου ήταν κορόϊδο
    (1969)
  • Η ωραία του κουρέα
    (1969)… Φώτης
  • Ησαΐα μη χορεύεις
    (1969)… Λευτέρης Σωτηρίου
  • Το θύμα
    (1969)… Ανέστης Καλούμπας
  • Η Σμυρνιά
    (1969) …. Ισίδωρος
  • Ένας άντρας με συνείδηση
    (1969)… Μιχάλης
  • Η περιπτερού
    (1970) …. Θόδωρος
  • Ένας Κίτσος στα μπουζούκια
    (1970) …. Σταμάτης
  • Ένας χίππης με φιλότιμο
    (1970) …. Βρασίδας Περλεπές
  • Η αριστοκράτισσα και ο αλήτης
    (1970) …. Ανδρέας Παπαδήμας
  • Οι τέσσερις άσσοι
    (1970)
  • Ένας τρελός γλεντζές (1970)… αστυνομικός
  • Η ταξιτζού
    (1970)
  • Η τύχη μου τρελάθηκε
    (1970)… Χατζησκουριάς
  • Ο ξεροκέφαλος
    (1970)… ιδιοκτήτης πρατηρίου καυσίμων
  • Ο αρχιψεύταρος
    (1971) …. Προκόπης
  • Η ζαβολιάρα
    (1971
  • 28η Οκτωβρίου ώρα 5:30
    (1971)
  • Τι έκανες στον πόλεμο, Θανάση;
    (1971)… Θόδωρος
  • Αγάπησα μια πολυθρόνα
    (1971)… Δημήτριος Νικολάου
  • Η εφοπλιστίνα
    (1971)… Λουκάς
  • Ένας γαμπρός πολλά ελαφρύς
    (1972)… διευθυντής εφημερίδας
  • Έρωτας και προδοσία
    (1972)
  • Η προεδρίνα
    (1972)… αστυνομικός
  • Ο άνθρωπος που έσπαγε πλάκα
    (1972) …. Ηρακλής
  • Μονά… ζυγά δικά μου
    (1979)

Τυχαία Αρθρα

Παζλ του Ελληνικού Κινηματογράφου 635ο

Ενώστε το παζλ, πείτε μας τον χρόνο που κάνατε και σχολιάστε την φωτογραφία!!!Για περισσότερα παζλ πατήστε ΕΔΩ. Παζλ του Ελληνικού Κινηματογράφου 635ο

Οι άσσοι του γηπέδου

Η ταινία, "Οι άσσοι του γηπέδου" προβλήθηκε την σαιζόν 1955-1956 και έκοψε 19.726 εισιτήρια. Ήρθε στην 16η θέση σε 24 ταινίες. Η πρώτη ταινία...

Άλκις Κούρκουλος

Ο Άλκης Κούρκουλος είναι Έλληνας ηθοποιός. Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 15 Ιανουαρίου 1967. Ο πατέρας του ήταν ο γνωστός ηθοποιός Νίκος Κούρκουλος και η...

Όταν ο Φίνος αρνήθηκε το Χόλιγουντ

Τον Σεπτέμβριο του 1962, ο Φιλοποίμην Φίνος αρνήθηκε τη θέση του Τεχνικού Διευθυντή στην κορυφαία κινηματογραφική εταιρεία Metro Goldwyn Mayer (MGM), λέγοντας χαριτολογώντας. "Στο...

Παρόμοια άρθρα

Ελληνικός Κινηματογράφος Πλατής Νικήτας
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!

Αρθρα

Επιχείρησις Απόλλων

Η ταινία, "Επιχείρησις Απόλλων" προβλήθηκε τη σαιζόν 1967-1968 και έκοψε 316.511 εισιτήρια. Ήρθε στην 22η θέση σε 99 ταινίες. Η ταινία είναι Ελληνοσουηδικής παραγωγής και...

Παζλ του Ελληνικού Κινηματογράφου 637ο

Ενώστε το παζλ, πείτε μας τον χρόνο που κάνατε και σχολιάστε την φωτογραφία!!!Για περισσότερα παζλ πατήστε ΕΔΩ. Παζλ του Ελληνικού Κινηματογράφου 637ο

Ο άνθρωπος που δημιούργησε τον Ελληνικό κινηματογράφο

Φιλοποίμην Φίνος Το όνομα του έχει γραφτεί με χρυσά γράμματα στην ιστορία της 7ης τέχνης στην Ελλάδα καθώς εν μέσω Γερμανικής Κατοχής κατάφερε να δημιουργήσει...