30.4 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Νίκος Σταυρίδης: Το μεγάλο του παράπονο

Ο Νίκος Σταυρίδης ήταν ένας σπουδαίος κωμικός...

Το ανθρωπάκι: Αχ βρε Κική τι με κάμεις

"Το ανθρωπάκι" είναι μία από τις αγαπημένες...
Κατηγορία:

Ο Μιμίκος και η Μαίρη 1958-1959

Πληροφορίες ταινίας

Έτος: 1958
Κυκλοφορία: 24 Νοεμβρίου 1958
Διάρκεια: 95'
Είδος: Αισθηματική,Δραματική
Σκηνοθεσία: Γρηγόρης Γρηγορίου
Σενάριο: Γιάννης Δαλιανίδης
Συγγραφέας: ***
Φωτογραφία: Αντώνης Καρατζόπουλος
Μουσική συνθεση: Τάκης Μωράκης
Εταιρία παραγωγης: Ρωμύλος Φιλμ , Ι. Καρατζόπουλος & Σία
Παραγωγός: Γιάννης Καρατζόπουλος
Τραγούδι: Σώτος Παναγόπουλος, Λευτέρης Λιγνός
Χορευτές: ***

Ηθοποιοί: Αλίκη Βουγιουκλάκη, Ανδρέας Μπάρκουλης, Αλέκα Στρατηγού, Λυκούργος Καλλέργης, Αλέκα Παΐζη, Δημήτρης Καλλιβωκάς, Γιώργος Μοσχίδης, Θανάσης Βέγγος, Νικήτας Πλατής, Γιάννης Δαλιανίδης, Θεανώ Ιωαννίδου, Στέλλα Στρατηγού, Ρούλα Χρυσοπούλου, Φρόσω Νικηφοράκη, Τάσος Οικονόμου, Σπύρος Δεσύλλας, Μαρία Αντωνοπούλου, Δημήτρης Κούκης

Η ταινία, “Ο Μιμίκος και η Μαίρη” προβλήθηκε τη σαιζόν 1958-1959 και έκοψε 130.209 εισιτήρια. Ήρθε στην 2η θέση σε 51 ταινίες.

Ο Μιμίκος και η Μαίρη 1958-1959

-Τα γυρίσματα της ταινίας στην Ακρόπολη έγιναν με πολύ μεγάλη δυσκολία, διότι είναι χώρος όπου απαγορευόταν η λήψη με την κάμερα.

-Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη κινηματογραφική επιτυχία της Αλίκης Βουγιουκλάκη. Η δημοτικότητά της έφτασε σε τέτοια ύψη με την ταινία, ώστε η Ελένη Βλάχου να την χαρακτηρίσει “Εθνική Σταρ της Ελλάδος”, τίτλος που την ακολούθησε στην υπόλοιπη καριέρα της.

-Η 10η ταινία που γύρισε η Αλίκη Βουγιουκλάκη – ακολούθησε η ταινία, “Η Μουσίτσα” η οποία γυρίστηκε το 1959.

Περίληψη της ταινίας, “Ο Μιμίκος και η Μαίρη”

Στα 1893 στην Αθήνα, η νεαρή Γερμανίδα Μαίρη Βέμπερ (Αλίκη Βουγιουκλάκη) αναγκάζεται να αρραβωνιαστεί τον Πέτρο Παντόπουλο (Δημήτρης Καλλιβωκάς), έναν άνδρα που της επιβάλλει ο πατέρας της (Λυκούργος Καλλέργης), τον οποίο δεν γνωρίζει καν και δεν αγαπά ούτε κι αυτός είναι ερωτευμένος μαζί της. Στη δεξίωση των αρραβώνων της, γνωρίζει τον Μιχαήλ Μιμίκο (Ανδρέας Μπάρκουλης), έναν νεαρό ανθυπίατρο που είναι φίλος του αρραβωνιαστικού της, και ερωτεύονται. Παράλληλα, με τον Μιμίκο είναι ερωτευμένη η δις Μπράουν (Θεανώ Ιωαννίδου), κυρία επί των τιμών στα ανάκτορα, και τον πολιορκεί στενά.

Ο αρραβωνιαστικός της Μαίρης, πληγωμένος από την προδοσία του φίλου του, καλεί αρχικά σε μονομαχία τον νεαρό αξιωματικό, μα τελικά την ματαιώνει ο ίδιος ο αρραβωνιαστικός της που την αποδεσμεύει. Ο πατέρας της δεν θέλει τον ανθυπίατρο και έτσι εκείνοι, αν και τα οικονομικά τους δεν είναι καλά, αποφαζίσουν να κλεφτούν. Την ημέρα όμως της φυγής τους εκείνος καλείται εσπευσμένα στο Ναύπλιο για να αντιμετωπίσει μια επιδημία.

Κι ενώ ο Μιμίκος την ενημερώνει με γράμμα του για την έκτακτη φυγή του, το γράμμα δεν φτάνει ποτέ στο προορισμό του κι εκείνη αποφασίζει να αυτοκτονήσει νομίζοντας πως ο αγαπημένος της την έχει εκγαταλείψει. Για να το κάνει, ανεβαίνει στην Ακρόπολη, όπου είχαν βρεθεί πολλές φορές με τον Μιμίκο κατά τη διάρκεια της σχέσης τους. Μπαίνει στον Παρθενώνα, βγάζει το καπέλο της και πέφτει από τον Ιερό Βράχο. Ο Μιμίκος, ειδοποιημένος, σπεύδει στο νοσοκομείο που έχουν μεταφέρει την αγαπημένη του και ξεψυχά δίπλα της, λίγο μετά από εκείνη.

Στην ίδια κατηγορια

Τρεις ντεντέκτιβς 1956-1957

Η ταινία, "Τρεις ντεντέκτιβς" προβλήθηκε τη σαιζόν 1956-1957 και έκοψε 61.925 εισιτήρια. Ήρθε στην...

Ένας τρελός γλεντζές 1969-1970

Η ταινία, "Ένας τρελός γλεντζές" προβλήθηκε τη σαιζόν 1969-1970 και έκοψε 228.988 εισιτήρια. Ήρθε...

Για ποιόν χτυπά η κουδούνα 1968-1969

Η ταινία, "Για ποιόν χτυπά η κουδούνα" προβλήθηκε τη σαιζόν 1968-1969 και έκοψε 393.900...

Η τελευταία άνοιξη 1972-1973

Η ταινία, “Η τελευταία άνοιξη” προβλήθηκε τη σαιζόν 1972-1973.Η ταινία ήταν συμπαραγωγή της "Φίνος...

Περισσότερα απο αυτη την κατηγορία

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο