22.1 C
Athens
Κατηγορία:

Δημήτρης Καλλιβωκάς 1930-

Ο Δημήτρης Καλλιβωκάς είναι γνωστός Έλληνας ηθοποιός με αξιοσημείωτη καριέρα στο θέατρο και τον κινηματογράφο.Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 30 Ιουλίου 1930. Ανήκει στη «χρυσή φουρνιά» των ηθοποιών του Ελληνικού Κινηματογράφου της δεκαετίας του 60’ .

Δημήτρης Καλλιβωκάς
Ο Δημήτρης Καλλιβωκάς με τη σύζυγό του Ιωάννα.

Ο Δημήτρης Καλλιβωκάς σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών και παρακολούθησε για δύο χρόνια μαθήματα στη Σχολή Καλών Τεχνών. Στο θέατρο έκανε την πρώτη του εμφάνιση το 1955 στην παράσταση «Ο Μπαμπάς εκπαιδεύεται», ενώ η πρώτη του κινηματογραφική εμφάνιση έγινε το 1958 με την ταινία «Μακρυά από τον Κόσμο».

Στο θέατρο ο Δημήτρης Καλλιβωκάς έπαιξε σε πολλές σπουδαίες παραστάσεις, όπως στο Εθνικό στο έργο «Φάουστ», στο ρόλο του Βαλεντίνο, και σε αρχαίες τραγωδίες με το θίασο του Δημήτρη Ροντήρη.

Κινηματογραφικά έχει να επιδείξει πλούσια καριέρα με περισσότερες από σαράντα ταινίες, εννέα εξ’ αυτών της Φίνος. Η πρώτη εμφάνιση του σε ταινία της Φίνος Φιλμ ήταν στο μιούζικαλ του Γιάννη Δαλιανίδη: «Μερικοί το προτιμούν Κρύο». Έχει παίξει κυρίως σε κωμωδίες με μεστές και ζωηρές ερμηνείες.

Στη γεμάτη και πετυχημένη καριέρα του, ο Δημήτρης Καλλιβωκάς έχει συμμετάσχει με σημαντικούς ρόλους σε 35 σειρές της τηλεόρασης και σε 19 βιντεοταινίες.

Δημήτρης Καλλιβωκάς: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1958Μακρυά απ’ τον Κόσμο
1958Ο Μιμίκος και η Μαίρη
1959Η λίμνη των στεναγμών
1959Φτώχεια και αριστοκρατία
1962Όταν ξυπνά το παρελθόν
1962Δέκα μέρες στο Παρίσι
1963Μερικοί το Προτιμούν Κρύο…
1965Η γυνή να φοβήται τον άνδρα
1965Μια τρελλή τρελλή οικογένεια
1966Η γυναίκα μου τρελλάθηκε
1966Ο Ξυπόλυτος Πρίγκηψ
1966Τζένη Τζένη
1967Ο αχόρταγος
1967Ο γαμπρός μου ο προικοθήρας
1969Η παριζιάνα
1969Ο γόης
1969Φτωχογειτονιά, αγάπη μου
ΈτοςΤίτλος ταινίας
1970Μια ζωή χωρίς αγάπη
1970Μια τρελλή… τρελλή… σαραντάρα
1970Ο Ντιρλαντάς
1971Διακοπές στο Βιετνάμ
1971Μια Ελληνίδα στο χαρέμι
1971Ξένοιαστος παλαβιάρης
1974Παύλος Μελάς
1980Γεύση από… Ελλάδα!
1980Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο
1980Ρένα να η ευκαιρία
1982Φυλακές ανηλίκων
1983Καταζητείται το πρόσωπο της ημέρας
1983Ο στόχος
1985Ρένα τα ρέστα σου!
1985Σούπερ λύκειο: Άκρως κουφό και παλαβό
1986Άνδρα μου θέλεις αλλαγή
1986Ένα κορίτσι για τον καθένα
1986Μ’ αγαπά δεν μ’ απατά
1986Το βλήμα που δαγκώνει
1987Βίος και Πολιτεία
1987Λεφτά να φαν κι κότες
1987Παντρεύω τη γυναίκα μου
1987Τρελή και ανύπαντρη
1988Γλυκειά μου Κούτση από το Χαλκούτσι
1989Η χρυσοδάκτυλη
1989Μια σταρ στη γειτονιά μας
1989Ποιός παντρεύεται τη γυναίκα μου;
1996Παραλάβατε διορισμόν
2001Στάκαμαν!
2003Τρία Πουλάκια Κάθονται…
2007El Greco
2012Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι
ΈτοςΤίτλος σειράςΚανάλι
1971|1971Δόκτωρ ΤικΕΙΡΤ
1972|1972Επειδή και δια ταύταΕΙΡΤ
1972|1972Μαντάμ ΣουσούΥΕΝΕΔ
1972|1972Ξενοδοχείο ο 7ος ουρανόςΕΙΡΤ
1972|1972Οικογένεια ΤαμτούρλαΕΙΡΤ
1974|1974Αληθινές ιστορίεςΕΙΡΤ
1976|1976ΓιούγκερμανΥΕΝΕΔ
1977|1977Οι ΠανθέοιΕΡΤ
1978|1978Έρωτας και επανάστασηΕΡΤ
1980|1980ΑργώΕΡΤ
1980|1980Τα παλιόπαιδα τ’ ατίθασαΕΡΤ
1983|1983Ο καρχαρίας και τα εννιά κύματαΕΡΤ2
1983|1983Το Χρυσό ΣπίτιΕΡΤ2
1984|1984Η γυναίκα στη μονόπρακτη κωμωδίαΕΡΤ2
1985|1985Ο Ανδροκλής και τα λιοντάρια τουΕΡΤ2
1988|1988Το Κεφάλι της ΓάταςΕΤ1
1989|1989Όλη η δόξα… Όλη η χάρη…ΕΤ1
1989|1989Σταύρωση Χωρίς ΑνάστασηΕΤ1
1990|1990Οι εντιμότατοιΕΤ1
1990|1990Το ΡετιρέMega
1992|1992Θα μιλήσεις με τον δικηγόρο μουΑΝΤ1
1993|1993Έρχονται οι ΑμερικάνοιMega
1993|1993Μάνα είναι μόνο μίαMega
1993|1993Οι μεν και οι δενΑΝΤ1
1993|1993Της Ελλάδος … τα παιδιά !!!ΑΝΤ1
1994|1994Καθένας με την τρέλα τουΑΝΤ1
1994|1994Ταύρος με ΤοξότηΑΝΤ1
1995|1995Ντόλτσε βίταMega
1995|1995Το Τρίτο ΣτεφάνιΑΝΤ1
1996|1996Καληνύχτα μαμάΑΝΤ1
1996|1996Ο ιός του πατέραMega
1997|1997Τα χαμένα γράμματαΕΤ1
1998|1998Όταν ο Χάρης Χώρισε τη ΜαίρηMega
1998|1998ΕπιθυμίεςΑΝΤ1
2000|2000Το ΜπέρδεμαStar
2001|2001Στο δρόμο της καρδιάςAlpha
2003|2003Παραλάβατε διορισμόνΕΤ1
2004|20047 θανάσιμες πεθερές: Η λογική πεθεράMega
2004|2004Η ώρα η καλήMega
2004|2004ΤηλεμπόραMega
2007|2007ΓιούγκερμανΑΝΤ1
2008|2008Όλα στον αέραMega
ΈτοςΤίτλος παράστασης
1955Άμλετ
1955Οιδίπους Τύραννος
1956Θεοφανώ
1959Μαντώ Μαυρογένους
1960Μια τρελή τρελή σαραντάρα
1962Το ρομάντσο της πεντάρας
1964Ο πύργος
1965Χωριστά τραπέζια
1972Οι φυλακισμένοι της 2ας λεωφόρου
1979Το Μπαλκόνι
1995Δεν θα τα πάρεις μαζί σου

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

Προηγούμενο άρθροΚαλή Καλό-Δαμβέργη
Επόμενο άρθροΚαλογερόπουλος Νίκος

Περισσότερα άρθρα

Τελευταία άρθρα