26 C
Athens
Κατηγορία:

Καλλιβωκάς Δημήτρης

Ο Δημήτρης Καλλιβωκάς είναι γνωστός Έλληνας ηθοποιός με αξιοσημείωτη καριέρα στο θέατρο και τον κινηματογράφο.Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 30 Ιουλίου 1930. Ανήκει στη «χρυσή φουρνιά» των ηθοποιών του Ελληνικού Κινηματογράφου της δεκαετίας του 60’ .

Δημήτρης Καλλιβωκάς

Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών και παρακολούθησε για δύο χρόνια μαθήματα στη Σχολή Καλών Τεχνών. Στο θέατρο έκανε την πρώτη του εμφάνιση το 1955 στην παράσταση «Ο Μπαμπάς εκπαιδεύεται», ενώ η πρώτη του κινηματογραφική εμφάνιση έγινε το 1958 με την ταινία «Μακρυά από τον Κόσμο».

Στο θέατρο έπαιξε σε πολλές σπουδαίες παραστάσεις, όπως στο Εθνικό στο έργο «Φάουστ», στο ρόλο του Βαλεντίνο, και σε αρχαίες τραγωδίες με το θίασο του Δημήτρη Ροντήρη.

Κινηματογραφικά έχει να επιδείξει πλούσια καριέρα με περισσότερες από σαράντα ταινίες, εννέα εξ’ αυτών της Φίνος. Η πρώτη εμφάνιση του σε ταινία της Φίνος Φιλμ ήταν στο μιούζικαλ του Γιάννη Δαλιανίδη: «Μερικοί το προτιμούν Κρύο». Έχει παίξει κυρίως σε κωμωδίες με μεστές και ζωηρές ερμηνείες.

Στη γεμάτη και πετυχημένη καριέρα του έχει συμμετάσχει με σημαντικούς ρόλους σε 35 σειρές της τηλεόρασης και σε 19 βιντεοταινίες.

Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1958Μακρυά απ’ τον κόσμο
1958Ο Μιμίκος και η Μαίρη
1959Η λίμνη των στεναγμών / Η κυρα Φροσύνη και ο Αλή πασάς
1959Φτώχεια και αριστοκρατία / Στουρνάρα 288
1962Δέκα μέρες στο Παρίσι
1962Μερικοί το προτιμούν κρύο
1962Όταν ξυπνά το παρελθόν
1965Η γυνή να φοβήται τον άνδρα
1965Μια τρελή τρελή οικογένεια
1965Τζένη Τζένη
1966Η γυναίκα μου τρελάθηκε
1966Ο ξυπόλυτος πρίγκηψ
1967Ο αχόρταγος
1967Ο γαμπρός μου ο προικοθήρας
1969Η παριζιάνα
1969Ο γόης
1969Φτωχογειτονιά αγάπη μου
1970Μια τρελή τρελή σαραντάρα
1970Μια Ζωή χωρίς Αγάπη
1970Ο Ντιρλαντάς
1971Διακοπές στο Βιετνάμ
1971Ένας ξένοιαστος παλαβιάρης
1971Μια Ελληνίδα στο χαρέμι
1974Παύλος Μελάς
1980Ρένα να η ευκαιρία
1980Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο
1980Γεύση από Ελλάδα
1982Φυλακές ανηλίκων
1983Ο στόχος
1983Καταζητείται το πρόσωπο της ημέρας
1985Ρένα τα ρέστα σου!
1985Σούπερ Λύκειο
1987Bios και πολιτεία
1996Παραλάβατε διορισμόν
2000Στάκαμαν
2002Dream hotel
2003Τρία πουλάκια κάθονται
2007El Greco
2011Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι
Προηγούμενο άρθροΚαλή Καλό-Δαμβέργη
Επόμενο άρθροΚαλογερόπουλος Νίκος

Περισσότερα άρθρα

Τελευταία άρθρα