33.2 C
Athens
Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήHθοποιοίΆλκης Ζερβός

Σχετικές αναρτήσεις

Άλκης Ζερβός

- Advertisement -

Ο Άλκης Ζερβός( πραγματικό όνομα Αλκιβιάδης Παπαδόπουλος) γεννήθηκε στην Αθήνα.
Σπούδασε: Λογιστικά και Διοίκηση επιχειρήσεων στην Ανωτέρα σχολή «ο ΠΥΡΣΟΣ» το 1966.
Θέατρο: στη Δραματική Σχολή του Κάρολου Κουν «Θέατρο Τέχνης» (1971) και στο «Θεατρικό Εργαστήρι», του Δημήτρη Κωσταντινίδη (1974).
Κινηματογράφο: στη σχολή της «Ευγενίας Χατζίκου» 1982.
Φωτογραφία: στο «Πολιτιστικό Κέντρο Ζωγράφου» 1994.
Παντρεμένος με την ηθοποιό Ξένια Ζερβού, κόρη του αείμνηστου ηθοποιού Παντελή Ζερβού – απ’ όπου προέρχεται και το καλλιτεχνικό του ψευδώνυμο. Πατέρας 2 κοριτσιών, της επίσης ηθοποιού Μαρίας Ζερβού και της Νατάσας που ασχολείται με μόδα και καλλιτεχνική ονυχοπλαστική.

Άλκης Ζερβός: Φιλμογραφία

Η αλήθεια είναι πικρή (1974)
Ένας κοντός θα μας σώσει (1981)[σκηνοθέτης]
Έρωτας του Οδυσσέα (1985)(μεγαλοπαράγων)
Πατρίς – Ληστεία – Οικογένεια (1985)(δημοσιογράφος)
Τηλεκανίβαλοι Νο 2 (1986) (τηλεπαρουσιαστής)
Κουφώματα Λαδώματα (1988)(σκηνοθέτης)
Όλα είναι ένα ψέμα (1989)(σκηνοθέτης)
Οι Θεοί του Ολύμπου (1989)(Δίας)
Κόκκινη μαργαρίτα (1990)
Στο ύψος της χαραμάδας (1992)
Κρήτες εποίουν (1992)(αφηγητής)
Ύψος Χαραμάδας (1992)(διευθυντής)
Γυναίκες δηλητήριο (1993)
Κάθε Σάββατο (1999)(πατέρας)
Μην περνάς ανάβει κόκκινο (2003) [επαναστάτης πατέρας]
Τυχερό επτά (2004) (προποτζής)

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

- Advertisement -
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Αντώνης Αντωνίου 1945-

Ο Αντώνης Αντωνίου γεννήθηκε το 1945 στη Νέα Ιωνία της Αθήνας και είναι Έλληνας ηθοποιός και σκηνοθέτης. Οι γονείς του κατάγονται από τη Μικρά...

Πέτρος Κυριακός 1899-1984

Ο Πέτρος Κυριακός (γνωστός με το ψευδώνυμο Πετράν) γεννήθηκε στην Αθήνα το 1899 και ήταν Έλληνας ηθοποιός της επιθεώρησης, της οπερέτας, του κινηματογράφου και τραγουδιστής του ρεμπέτικου.Τη δεκαετία του ’10 έγινε ο βοηθός...

Αντωνόπουλος Αλέξανδρος

Ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος  γεννήθηκε στο Λος Άντζελες των Ηνωμένων Πολιτειών στις 10 Αυγούστου του 1947 και είναι Έλληνας ηθοποιός με σημαντική καριέρα στο θέατρο και τον...

Τελευταίες αναρτήσεις