15.3 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΆλκης Ζερβός

Σχετικές αναρτήσεις

Άλκης Ζερβός

Ο Άλκης Ζερβός( πραγματικό όνομα Αλκιβιάδης Παπαδόπουλος) γεννήθηκε στην Αθήνα.
Σπούδασε: Λογιστικά και Διοίκηση επιχειρήσεων στην Ανωτέρα σχολή «ο ΠΥΡΣΟΣ» το 1966.
Θέατρο: στη Δραματική Σχολή του Κάρολου Κουν «Θέατρο Τέχνης» (1971) και στο «Θεατρικό Εργαστήρι», του Δημήτρη Κωσταντινίδη (1974).
Κινηματογράφο: στη σχολή της «Ευγενίας Χατζίκου» 1982.
Φωτογραφία: στο «Πολιτιστικό Κέντρο Ζωγράφου» 1994.
Παντρεμένος με την ηθοποιό Ξένια Ζερβού, κόρη του αείμνηστου ηθοποιού Παντελή Ζερβού – απ’ όπου προέρχεται και το καλλιτεχνικό του ψευδώνυμο. Πατέρας 2 κοριτσιών, της επίσης ηθοποιού Μαρίας Ζερβού και της Νατάσας που ασχολείται με μόδα και καλλιτεχνική ονυχοπλαστική.

Άλκης Ζερβός: Φιλμογραφία

Η αλήθεια είναι πικρή (1974)
Ένας κοντός θα μας σώσει (1981)[σκηνοθέτης]
Έρωτας του Οδυσσέα (1985)(μεγαλοπαράγων)
Πατρίς – Ληστεία – Οικογένεια (1985)(δημοσιογράφος)
Τηλεκανίβαλοι Νο 2 (1986) (τηλεπαρουσιαστής)
Κουφώματα Λαδώματα (1988)(σκηνοθέτης)
Όλα είναι ένα ψέμα (1989)(σκηνοθέτης)
Οι Θεοί του Ολύμπου (1989)(Δίας)
Κόκκινη μαργαρίτα (1990)
Στο ύψος της χαραμάδας (1992)
Κρήτες εποίουν (1992)(αφηγητής)
Ύψος Χαραμάδας (1992)(διευθυντής)
Γυναίκες δηλητήριο (1993)
Κάθε Σάββατο (1999)(πατέρας)
Μην περνάς ανάβει κόκκινο (2003) [επαναστάτης πατέρας]
Τυχερό επτά (2004) (προποτζής)

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Τζεβελέκος Σωτήρης

Ο Σωτήρης Τζεβελέκος είναι Έλληνας ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης. Γεννήθηκε στις 5 Μαΐου του 1945 στη Θεσσαλονίκη, όπου...

Σπύρος Μπιμπίλας 1956-

Ο Σπύρος Μπιμπίλας γεννήθηκε στον Πειραιά στις 26 Ιανουαρίου 1956 και είναι Έλληνας ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου, της τηλεόρασης και ηθοποιός φωνής. Ο...

Θάνος Δαδινόπουλος 1938-1998

Ο Θάνος Δαδινόπουλος γεννήθηκε το 1938 και υπήρξε ένας σεμνός και ακούραστος εργάτης του θεάτρου. Για πολλά χρόνια εργάστηκε στο Εθνικό Θέατρο. Έπαιξε εξαίρετα τον...

Τελευταίες αναρτήσεις