11.5 C
Athens
Σάββατο, 2 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήHθοποιοίΆλκης Ζερβός

Σχετικές αναρτήσεις

Άλκης Ζερβός

- Advertisement -

Ο Άλκης Ζερβός( πραγματικό όνομα Αλκιβιάδης Παπαδόπουλος) γεννήθηκε στην Αθήνα.
Σπούδασε: Λογιστικά και Διοίκηση επιχειρήσεων στην Ανωτέρα σχολή «ο ΠΥΡΣΟΣ» το 1966.
Θέατρο: στη Δραματική Σχολή του Κάρολου Κουν «Θέατρο Τέχνης» (1971) και στο «Θεατρικό Εργαστήρι», του Δημήτρη Κωσταντινίδη (1974).
Κινηματογράφο: στη σχολή της «Ευγενίας Χατζίκου» 1982.
Φωτογραφία: στο «Πολιτιστικό Κέντρο Ζωγράφου» 1994.
Παντρεμένος με την ηθοποιό Ξένια Ζερβού, κόρη του αείμνηστου ηθοποιού Παντελή Ζερβού – απ’ όπου προέρχεται και το καλλιτεχνικό του ψευδώνυμο. Πατέρας 2 κοριτσιών, της επίσης ηθοποιού Μαρίας Ζερβού και της Νατάσας που ασχολείται με μόδα και καλλιτεχνική ονυχοπλαστική.

Άλκης Ζερβός: Φιλμογραφία

Η αλήθεια είναι πικρή (1974)
Ένας κοντός θα μας σώσει (1981)[σκηνοθέτης]
Έρωτας του Οδυσσέα (1985)(μεγαλοπαράγων)
Πατρίς – Ληστεία – Οικογένεια (1985)(δημοσιογράφος)
Τηλεκανίβαλοι Νο 2 (1986) (τηλεπαρουσιαστής)
Κουφώματα Λαδώματα (1988)(σκηνοθέτης)
Όλα είναι ένα ψέμα (1989)(σκηνοθέτης)
Οι Θεοί του Ολύμπου (1989)(Δίας)
Κόκκινη μαργαρίτα (1990)
Στο ύψος της χαραμάδας (1992)
Κρήτες εποίουν (1992)(αφηγητής)
Ύψος Χαραμάδας (1992)(διευθυντής)
Γυναίκες δηλητήριο (1993)
Κάθε Σάββατο (1999)(πατέρας)
Μην περνάς ανάβει κόκκινο (2003) [επαναστάτης πατέρας]
Τυχερό επτά (2004) (προποτζής)

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

- Advertisement -
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Φιλιππίδης Πέτρος

Ο Πέτρος Φιλιππίδης είναι Έλληνας ηθοποιός, που γεννήθηκε στην Αθήνα στις 31 Δεκεμβρίου 1963. Το 1986 αποφοίτησε από την Σχολή Θεάτρου Κάρολος Κουν και σπούδασε στο...

Τίτος Βανδής 1917-2003

Ο Τίτος Βανδής είναι ένας από τους πιο σημαντικούς Έλληνες ηθοποιούς και από τους λίγους που έκαναν διεθνή καριέρα.Γεννήθηκε στο Νέο Φάληρο στις 07 Νοεμβρίου...

Δημήτρης Νικολαϊδης 1922-1993

Ταλαντούχος ηθοποιός, ο Δημήτρης Νικολαϊδης κατέχει ξεχωριστή θέση ανάμεσα στη «χρυσή φουρνιά» των ηθοποιών, που έδωσαν λάμψη στον ελληνικό κινηματογράφο τις δεκαετίες του ΄50...

Τελευταίες αναρτήσεις