Βουλαλάς Τάκης (Κωνσταντίνος)

on

Ο Τάκης  Βουλαλάς 
γεννήθηκε το 1935 στην Αθήνα και αποφοίτησε το 1963 από τη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου.
Πρώτος του σημαντικός ρόλος την επόμενη χρονιά ως Αγγελος Κυρίου στο έργο «Χριστός Πάσχων».

Εκτοτε έπαιξε σε όλα τα είδη του δραματολογίου, ελληνικού και ξένου, στις παραγωγές του Εθνικού.

Βασικό στέλεχος του Εθνικού Θεάτρου, από το 1963 έως το 1997 (είχε παίξει σε πάνω από 124 παραστάσεις στην πρώτη κρατική μας σκηνή), εδώ και μία δεκαετία απείχε από το θέατρο.
Τελευταία του παράσταση στο Εθνικό ήταν στο έργο του Ιονέσκο «Ρινόκερος» στον ρόλο του Παπιγιόν (1997).

Τελευταία του εμφάνιση στο θέατρο «Ο εχθρός του λαού» σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας (1999).
Στον κινηματογράφο συμμετείχε στις ταινίες: «Ο Ηλιος του θανάτου», «Παύλος Μελάς», «Το αίμα των αγαλμάτων», «Τα χρώματα της Ιριδας».

Πρωταγωνίστησε σε πολλές τηλεοπτικές σειρές, ανάμεσά τους και οι: «Επικίνδυνα βήματα», «Ο άγνωστος πόλεμος», «Τζων Αυλακιώτης», «Ελισάβετ Μαρτινέγκου», κ.ά.

Πέθανε το πρωί στις 20 Απριλίου 2012 από καρδιακή προσβολή.

Φιλμογραφία
Αθώος ή ένοχος; (1989)
Ελπίδα (1985)
Άννα Κρίστι (1982)
Το Αίμα των Αγαλμάτων (1981)
Ο ήλιος του θανάτου (1978)
Τα χρώματα της ίριδος (1974)
Παυλος Μελας (1974)
Το φαράγγι της Σαμαριάς (1971)

Προηγούμενο άρθροΒουγιουκλής Γιάννης
Επόμενο άρθροΒουρνάς Λευτέρης
Ελληνικός Κινηματογράφος Βουλαλάς Τάκης (Κωνσταντίνος)
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
58,315ΥποστηρικτέςΚάντε Like
8,967ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
2,081ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δείτε και αυτα

Παπαγιαννάκης Μανώλης Βουλαλάς Τάκης (Κωνσταντίνος)

Παπαγιαννάκης Μανώλης

Ο Μανώλης Παπαγιαννάκης γεννήθηκε το 1943 στην Αθήνα και σπούδασε στη "Scuola di Cinema" του Μιλάνου το 1963.Πρωτοεμφανίστηκε στη σκηνή το 1965. Σταδιοδρόμησε στο ελαφρό...
Νοταρά Σαπφώ Βουλαλάς Τάκης (Κωνσταντίνος)

Νοταρά Σαπφώ

Αρμένης Φώτης Βουλαλάς Τάκης (Κωνσταντίνος)

Αρμένης Φώτης

Γκίνη Νέλλη Βουλαλάς Τάκης (Κωνσταντίνος)

Γκίνη Νέλλη