33.5 C
Athens
Κατηγορία:

Βουλαλάς Τάκης (Κωνσταντίνος)

Ο Τάκης Βουλαλάς γεννήθηκε το 1935 στην Αθήνα και αποφοίτησε το 1963 από τη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου.
Πρώτος του σημαντικός ρόλος την επόμενη χρονιά ως Αγγελος Κυρίου στο έργο «Χριστός Πάσχων».

Βουλαλάς Τάκης (Κωνσταντίνος)
O Τάκης Βουλαλάς.

Εκτοτε έπαιξε σε όλα τα είδη του δραματολογίου, ελληνικού και ξένου, στις παραγωγές του Εθνικού.

Βασικό στέλεχος του Εθνικού Θεάτρου, από το 1963 έως το 1997 (είχε παίξει σε πάνω από 124 παραστάσεις στην πρώτη κρατική μας σκηνή), εδώ και μία δεκαετία απείχε από το θέατρο.
Τελευταία του παράσταση στο Εθνικό ήταν στο έργο του Ιονέσκο «Ρινόκερος» στον ρόλο του Παπιγιόν (1997).

Τελευταία του εμφάνιση στο θέατρο «Ο εχθρός του λαού» σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας (1999).
Στον κινηματογράφο συμμετείχε στις ταινίες: «Ο Ηλιος του θανάτου», «Παύλος Μελάς», «Το αίμα των αγαλμάτων», «Τα χρώματα της Ιριδας».

Πρωταγωνίστησε σε πολλές τηλεοπτικές σειρές, ανάμεσά τους και οι: «Επικίνδυνα βήματα», «Ο άγνωστος πόλεμος», «Τζων Αυλακιώτης», «Ελισάβετ Μαρτινέγκου», κ.ά.

Πέθανε το πρωί στις 20 Απριλίου 2012 από καρδιακή προσβολή.

Φιλμογραφία

1989

Αθώος ή ένοχος

1985

Ελπίδα

1982

Άννα Κρίστι

1981

Το Αίμα των Αγαλμάτων

1978

Ο ήλιος του θανάτου

1974

Τα χρώματα της ίριδος

1974

Παυλος Μελας

1971

Το φαράγγι της Σαμαριάς

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

Προηγούμενο άρθροΒουγιουκλής Γιάννης
Επόμενο άρθροΒουρνάς Λευτέρης

Περισσότερα άρθρα

Τελευταία άρθρα