31.4 C
Athens
Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήHθοποιοίΤάκης Βουλαλάς 1935-2012

Σχετικές αναρτήσεις

Τάκης Βουλαλάς 1935-2012

- Advertisement -

Ο Τάκης Βουλαλάς γεννήθηκε το 1935 στην Αθήνα και αποφοίτησε το 1963 από τη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου.
Πρώτος του σημαντικός ρόλος την επόμενη χρονιά ως Αγγελος Κυρίου στο έργο «Χριστός Πάσχων».

Τάκης Βουλαλάς 1935-2012
O Τάκης Βουλαλάς.

Εκτοτε έπαιξε σε όλα τα είδη του δραματολογίου, ελληνικού και ξένου, στις παραγωγές του Εθνικού.

Βασικό στέλεχος του Εθνικού Θεάτρου, από το 1963 έως το 1997 (είχε παίξει σε πάνω από 124 παραστάσεις στην πρώτη κρατική μας σκηνή), εδώ και μία δεκαετία απείχε από το θέατρο.
Τελευταία του παράσταση στο Εθνικό ήταν στο έργο του Ιονέσκο «Ρινόκερος» στον ρόλο του Παπιγιόν (1997).

Τελευταία του εμφάνιση στο θέατρο «Ο εχθρός του λαού» σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας (1999).
Στον κινηματογράφο συμμετείχε στις ταινίες: «Ο Ηλιος του θανάτου», «Παύλος Μελάς», «Το αίμα των αγαλμάτων», «Τα χρώματα της Ιριδας».

Πρωταγωνίστησε σε πολλές τηλεοπτικές σειρές, ανάμεσά τους και οι: «Επικίνδυνα βήματα», «Ο άγνωστος πόλεμος», «Τζων Αυλακιώτης», «Ελισάβετ Μαρτινέγκου», κ.ά.

Πέθανε το πρωί στις 20 Απριλίου 2012 από καρδιακή προσβολή.

Τάκης Βουλαλάς: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1974Παύλος Μελάς 
1975Τα χρώματα της ίριδος 
1978Ο ήλιος του θανάτου 
1982Το αίμα των αγαλμάτων 
1989Αθώος ή ένοχος; 

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

- Advertisement -
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Δημήτρης Κολλάτος 1937-

Ο Δημήτρης Κολλάτος είναι συγγραφέας, σκηνοθέτης κινηματογραφικών έργων, θεατρικός συγγραφέας και ποιητής.Γεννήθηκε στις 9 Ιουνίου 1937. Έγραψε την πρώτη του ποιητική συλλογή το 1956, ενώ ήταν μαθητής στο λύκειο.Το 1959-1960 ίδρυσε...

Απόστολος Σουγκλάκος 1950-2006

Ο Απόστολος Σουγκλάκος γεννήθηκε το 1950 στον Πειραιά και ήταν το τέταρτο παιδί της οικογένειας. Το σχολείο ήταν για εκείνον αναγκαίο κακό και δεν...

Νίκη Λινάρδου 1939-2012

Η Νίκη Λινάρδου υπήρξε χαρακτηριστική μορφή του ελληνικού κινηματογράφου της δεκαετίας του '60 σε ταινίες του Αλέκου Σακελλάριου, του οποίου υπήρξε σύζυγος για δέκα...

Τελευταίες αναρτήσεις