34.1 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΛάκης Γκέκας 1935-2012

Σχετικές αναρτήσεις

Λάκης Γκέκας 1935-2012

Ο Λάκης Γκέκας γεννήθηκε στη Σιταριά Ιωαννίνων το 1935 και μετά τη Γεωργοτεχνική Σχολή Βέλλου Κορινθίας σπούδασε στις Δραματικές Σχολές Λυκούργου Σταυράκου και Ι. Ιωαννίδη.
Αφοσιώθηκε ιδιαίτερα στο παιδικό θέατρο και με το θίασο του ΘΕΣΠΕ έδωσε παραστάσεις σε όλα τα χωριά της Ελλάδος, όπου υπήρχαν σχολεία.

Ανέπτυξε κοινωφελή δραστηριότητα εφοδιάζοντας τα παιδιά των συνοριακών περιοχών με ρούχα και τρόφιμα. Εκδότης των εφημερίδων ΠΑΣ-Γιάννενα (1970) και Ηπειρωτικό Βήμα (1974). Ασχολήθηκε και με την ποίηση.

Πέθανε μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο στις 5 Ιουλίου 2012.

Λάκης Γκέκας: Φιλμογραφία

Ο Ιππότης της Λακούβας (1986)Ο Αγκαλίτσας (1985)
Πάμε για Καφέ; (1981)
Έξοδος κινδύνου (1980)
Ένα γελαστό απόγευμα (1979)
Οι φανταρίνες (1979)
Στα Δίχτυα του Τρόμου (1975)
Η Δίκη των Δικαστών (1974)Οκέι, Φίλε (1974)
Παυλος Μελας (1974)
Μιρέλλα, Η Σάρκα της Ηδωνής (1973)
Σ`Εχω Ανάγκη Απόψε Πολύ (1973)
Στα Δίχτυα της Αράχνης (1973)
Ναι μεν, αλλά… (1972)
Κυνηγημένοι Εραστές (1972)
Ο Πατούχας (1972) [παπάς]
Το Κρυφό Σπίτι της Αγγέλας (1972)
Ο άγνωστος εκείνης της νύχτας (1972)
Η κόρη του ήλιου (1971)
Αδέλφια μου Αλήτες Πουλιά (1971)
Η χαραυγή της νίκης (1971)
Δυο Εξυπνα Κορόιδα (1971)
Ολοκαύτωμα (1971)
Παπαφλέσσας (1971) [Μπουλουκμπάσης]
Μια γυναίκα, μια αγάπη, μια ζωή! (1971)
Οι αμαρτωλοί (1971)
Παπαφλέσσας / Η μεγάλη στιγμή του ’21 (1971)
Η Σκλάβα (1970)
Δεν Εχω Χρόνο να Διαβώ (1968)

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

Προηγούμενο άρθροΓιώργος Ρώης 1910-1994
Επόμενο άρθροΑκίνδυνος Γκίκας 1966-

Σχετικές αναρτήσεις

Χάρης Παναγιώτου 1936-

Ο Χάρης Παναγιώτου έγινε γνωστός από την ταινία «Υπάρχει και φιλότιμο» του 1965. Πρωταγωνιστής σε αυτή ήταν ο γνωστός ηθοποιός, τον οποίο λάτρευε ο...

Άννα Συνοδινού 1927-2016

Η Άννα Συνοδινού ήταν Ελληνίδα ηθοποιός και πολιτικός. Διακρίθηκε κυρίως σε ρόλους του αρχαίου δράματος, αλλα και του νεώτερου ρεπερτορίου. Εκτός από το θέατρο, εμφανίσθηκε...

Ντίνος Δουλγεράκης 1937-2012

Ο Ντίνος Δουλγεράκης γεννήθηκε στη Γέργερη Ηρακλείου Κρήτης το 1937 και σπούδασε στις δραματικές σχολές Εθνικού Θεάτρου και Γρηγόρη Βαφιά μετά την αποφοίτησή του...

Τελευταίες αναρτήσεις