12.5 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΛάκης Γκέκας 1935-2012

Σχετικές αναρτήσεις

Λάκης Γκέκας 1935-2012

Ο Λάκης Γκέκας γεννήθηκε στη Σιταριά Ιωαννίνων το 1935 και μετά τη Γεωργοτεχνική Σχολή Βέλλου Κορινθίας σπούδασε στις Δραματικές Σχολές Λυκούργου Σταυράκου και Ι. Ιωαννίδη.
Αφοσιώθηκε ιδιαίτερα στο παιδικό θέατρο και με το θίασο του ΘΕΣΠΕ έδωσε παραστάσεις σε όλα τα χωριά της Ελλάδος, όπου υπήρχαν σχολεία.

Ανέπτυξε κοινωφελή δραστηριότητα εφοδιάζοντας τα παιδιά των συνοριακών περιοχών με ρούχα και τρόφιμα. Εκδότης των εφημερίδων ΠΑΣ-Γιάννενα (1970) και Ηπειρωτικό Βήμα (1974). Ασχολήθηκε και με την ποίηση.

Πέθανε μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο στις 5 Ιουλίου 2012.

Λάκης Γκέκας: Φιλμογραφία

Ο Ιππότης της Λακούβας (1986)Ο Αγκαλίτσας (1985)
Πάμε για Καφέ; (1981)
Έξοδος κινδύνου (1980)
Ένα γελαστό απόγευμα (1979)
Οι φανταρίνες (1979)
Στα Δίχτυα του Τρόμου (1975)
Η Δίκη των Δικαστών (1974)Οκέι, Φίλε (1974)
Παυλος Μελας (1974)
Μιρέλλα, Η Σάρκα της Ηδωνής (1973)
Σ`Εχω Ανάγκη Απόψε Πολύ (1973)
Στα Δίχτυα της Αράχνης (1973)
Ναι μεν, αλλά… (1972)
Κυνηγημένοι Εραστές (1972)
Ο Πατούχας (1972) [παπάς]
Το Κρυφό Σπίτι της Αγγέλας (1972)
Ο άγνωστος εκείνης της νύχτας (1972)
Η κόρη του ήλιου (1971)
Αδέλφια μου Αλήτες Πουλιά (1971)
Η χαραυγή της νίκης (1971)
Δυο Εξυπνα Κορόιδα (1971)
Ολοκαύτωμα (1971)
Παπαφλέσσας (1971) [Μπουλουκμπάσης]
Μια γυναίκα, μια αγάπη, μια ζωή! (1971)
Οι αμαρτωλοί (1971)
Παπαφλέσσας / Η μεγάλη στιγμή του ’21 (1971)
Η Σκλάβα (1970)
Δεν Εχω Χρόνο να Διαβώ (1968)

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Κώστας Βουτσάς 1931-2020

Ο Κώστας Βουτσάς διέγραψε τεράστια, επιτυχημένη καριέρα 70 ετών. Ήταν από τους σταρ που σημάδεψαν τον ελληνικό κινηματογράφο. Σπουδαίος κωμικός, άφησε ανεξίτηλο στίγμα στο ρόλο...

Τζίμης Μακούλης 1935-2007

Ο Τζίμης Μακούλης (Jimmy Makulis)  είναι Έλληνας τροβαδούρος, από τους χαρακτηριστικότερους εκπροσώπους της ελαφράς μουσικής της δεκαετίας του ’50. Ο Τζίμης Μακούλης επάξια ονομάστηκε “πρεσβευτής...

Δημήτρης Μπισλάνης 1933-1977

Ο Δημήτρης Μπισλάνης γεννήθηκε το 1933. Ήταν ένας αξιόλογος καρατερίστας, που δυστυχώς δεν πρόλαβε να προσφέρει όσα ήθελε και μπορούσε μέσα από την υποκριτική...

Τελευταίες αναρτήσεις