Ελληνικός Κινηματογράφος Γκέκας Λάκης
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
Προηγούμενο άρθροΓιώργος Ρώης
Επόμενο άρθροΓκίκας Ακίνδυνος

Γκέκας Λάκης

Ο Λάκης Γκέκας γεννήθηκε στη Σιταριά Ιωαννίνων το 1935 και μετά τη Γεωργοτεχνική Σχολή Βέλλου Κορινθίας σπούδασε στις Δραματικές Σχολές Λυκούργου Σταυράκου και Ι. Ιωαννίδη.
Αφοσιώθηκε ιδιαίτερα στο παιδικό θέατρο και με το θίασο του ΘΕΣΠΕ έδωσε παραστάσεις σε όλα τα χωριά της Ελλάδος, όπου υπήρχαν σχολεία.

Ανέπτυξε κοινωφελή δραστηριότητα εφοδιάζοντας τα παιδιά των συνοριακών περιοχών με ρούχα και τρόφιμα.

Εκδότης των εφημερίδων ΠΑΣ-Γιάννενα (1970) και Ηπειρωτικό Βήμα (1974).

Ασχολήθηκε και με την ποίηση.

Πέθανε μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο στις 5 Ιουλίου 2012.

Φιλμογραφία
Ο Ιππότης της Λακούβας (1986)Ο Αγκαλίτσας (1985)
Πάμε για Καφέ; (1981)
Έξοδος κινδύνου (1980)
Ένα γελαστό απόγευμα (1979)
Οι φανταρίνες (1979)
Στα Δίχτυα του Τρόμου (1975)
Η Δίκη των Δικαστών (1974)Οκέι, Φίλε (1974)
Παυλος Μελας (1974)
Μιρέλλα, Η Σάρκα της Ηδωνής (1973)
Σ`Εχω Ανάγκη Απόψε Πολύ (1973)
Στα Δίχτυα της Αράχνης (1973)
Ναι μεν, αλλά… (1972)
Κυνηγημένοι Εραστές (1972)
Ο Πατούχας (1972) [παπάς]
Το Κρυφό Σπίτι της Αγγέλας (1972)
Ο άγνωστος εκείνης της νύχτας (1972)
Η κόρη του ήλιου (1971)
Αδέλφια μου Αλήτες Πουλιά (1971)
Η χαραυγή της νίκης (1971)
Δυο Εξυπνα Κορόιδα (1971)
Ολοκαύτωμα (1971)
Παπαφλέσσας (1971) [Μπουλουκμπάσης]
Μια γυναίκα, μια αγάπη, μια ζωή! (1971)
Οι αμαρτωλοί (1971)
Παπαφλέσσας / Η μεγάλη στιγμή του ’21 (1971)
Η Σκλάβα (1970)
Δεν Εχω Χρόνο να Διαβώ (1968)

Similar Articles

Αρθρα

Γιώτα Λύδια

Η Γιώτα Λύδια (το πραγματικό της όνομα είναι Παναγιώτα Μανταράκη) γεννήθηκε το 1934 στη Νέα Ιωνία και είναι μία από τις μεγαλύτερες και σπουδαιότερες...

Κουίζ Ελληνικού Κινηματογράφου Μέρος 651ο

Τις ερωτήσεις επιμελήθηκε o δημοσιογράφος, Χρήστος Κωνσταντίνου.Facebook: Xristos KonstantinouInstagram: xristoskp Για περισσότερα κουίζ πατήστε εδώ. Κουίζ Ελληνικού Κινηματογράφου Μέρος 651ο

Παζλ του Ελληνικού Κινηματογράφου 626ο

Ενώστε το παζλ, πείτε μας τον χρόνο που κάνατε και σχολιάστε την φωτογραφία!!!Για περισσότερα παζλ πατήστε ΕΔΩ. Παζλ του Ελληνικού Κινηματογράφου 626ο