20.3 C
Athens
Κατηγορία:

Μιχάλης Γκέκας 1935-2012

Ο Μιχάλης Γκέκας γεννήθηκε στη Σιταριά Ιωαννίνων το 1935 και μετά τη Γεωργοτεχνική Σχολή Βέλλου Κορινθίας σπούδασε στις Δραματικές Σχολές Λυκούργου Σταυράκου και Ι. Ιωαννίδη.

Aφοσιώθηκε ιδιαίτερα στο παιδικό θέατρο και με το θίασο του ΘΕΣΠΕ έδωσε παραστάσεις σε όλα τα χωριά της Ελλάδος, όπου υπήρχαν σχολεία.

Ανέπτυξε κοινωφελή δραστηριότητα εφοδιάζοντας τα παιδιά των συνοριακών περιοχών με ρούχα και τρόφιμα.

Εκδότης των εφημερίδων ΠΑΣ-Γιάννενα (1970) και Ηπειρωτικό Βήμα (1974).

Ασχολήθηκε και με την ποίηση.

Πέθανε μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο στις 5 Ιουλίου 2012.

Μιχάλης Γκέκας: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1968Δεν Εχω Χρόνο να Διαβώ
1970Η Σκλάβα
1971Η κόρη του ήλιου
1971Αδέλφια μου Αλήτες Πουλιά
1971Η χαραυγή της νίκης
1971Δυο Εξυπνα Κορόιδα
1971Ολοκαύτωμα
1971Παπαφλέσσας
1971Μια γυναίκα μια αγάπη μια ζωή
1971Οι αμαρτωλοί
1971Παπαφλέσσας / Η μεγάλη στιγμή του ’21
1972Ναι μεν αλλά
1972Κυνηγημένοι Εραστές
1972Ο Πατούχας
1972Το Κρυφό Σπίτι της Αγγέλας
1972Ο άγνωστος εκείνης της νύχτας
1973Μιρέλλα: Η Σάρκα της Ηδωνής
1973Σ`Εχω Ανάγκη Απόψε Πολύ
1973Στα Δίχτυα της Αράχνης
1974Η Δίκη των Δικαστών
1974Οκέι Φίλε
1974Παυλος Μελας
1975Στα Δίχτυα του Τρόμου
1979Ένα γελαστό απόγευμα
1979Οι φανταρίνες
1980Έξοδος κινδύνου
1981Πάμε για Καφέ
1985Ο Αγκαλίτσας
1986Ο Ιππότης της Λακούβας

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr  για τις πληροφορίες.

Προηγούμενο άρθροΓιώργος Ρώης
Επόμενο άρθροΓκίκας Ακίνδυνος

Περισσότερα άρθρα

Τελευταία άρθρα