Γκέκας Μιχάλης

on

Ο Μιχάλης Γκέκας γεννήθηκε στη Σιταριά Ιωαννίνων το 1935 και μετά τη Γεωργοτεχνική Σχολή Βέλλου Κορινθίας σπούδασε στις Δραματικές Σχολές Λυκούργου Σταυράκου και Ι. Ιωαννίδη.
Αφοσιώθηκε ιδιαίτερα στο παιδικό θέατρο και με το θίασο του ΘΕΣΠΕ έδωσε παραστάσεις σε όλα τα χωριά της Ελλάδος, όπου υπήρχαν σχολεία.

Ανέπτυξε κοινωφελή δραστηριότητα εφοδιάζοντας τα παιδιά των συνοριακών περιοχών με ρούχα και τρόφιμα.

Εκδότης των εφημερίδων ΠΑΣ-Γιάννενα (1970) και Ηπειρωτικό Βήμα (1974).

Ασχολήθηκε και με την ποίηση.

Πέθανε μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο στις 5 Ιουλίου 2012.

Φιλμογραφία
Ο Ιππότης της Λακούβας (1986)Ο Αγκαλίτσας (1985)
Πάμε για Καφέ; (1981)
Έξοδος κινδύνου (1980)
Ένα γελαστό απόγευμα (1979)
Οι φανταρίνες (1979)
Στα Δίχτυα του Τρόμου (1975)
Η Δίκη των Δικαστών (1974)Οκέι, Φίλε (1974)
Παυλος Μελας (1974)
Μιρέλλα, Η Σάρκα της Ηδωνής (1973)
Σ`Εχω Ανάγκη Απόψε Πολύ (1973)
Στα Δίχτυα της Αράχνης (1973)
Ναι μεν, αλλά… (1972)
Κυνηγημένοι Εραστές (1972)
Ο Πατούχας (1972) [παπάς]
Το Κρυφό Σπίτι της Αγγέλας (1972)
Ο άγνωστος εκείνης της νύχτας (1972)
Η κόρη του ήλιου (1971)
Αδέλφια μου Αλήτες Πουλιά (1971)
Η χαραυγή της νίκης (1971)
Δυο Εξυπνα Κορόιδα (1971)
Ολοκαύτωμα (1971)
Παπαφλέσσας (1971) [Μπουλουκμπάσης]
Μια γυναίκα, μια αγάπη, μια ζωή! (1971)
Οι αμαρτωλοί (1971)
Παπαφλέσσας / Η μεγάλη στιγμή του ’21 (1971)
Η Σκλάβα (1970)
Δεν Εχω Χρόνο να Διαβώ (1968)

Προηγούμενο άρθροΓιώργος Ρώης
Επόμενο άρθροΓκίκας Ακίνδυνος
Ελληνικός Κινηματογράφος Γκέκας Μιχάλης
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
59,088ΥποστηρικτέςΚάντε Like
9,487ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
2,081ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δείτε και αυτα

Φωτίου Έλλη Γκέκας Μιχάλης

Φωτίου Έλλη

Η Έλλη Φωτίου (Ευαγγελία Τριγονοπούλου), του Φωτίου, είναι Ελληνίδα ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου, σύζυγος του επίσης ηθοποιού Στέφανου Ληναίου.Γεννήθηκε στον Πειραιά στις...
rena vlaxopoulou Γκέκας Μιχάλης

Βλαχοπούλου Ρένα

Λιάρος Παύλος Γκέκας Μιχάλης

Λιάρος Παύλος

Τζαβαλάς Καρούσος Γκέκας Μιχάλης

Τζαβαλάς Καρούσος