Ελληνικός Κινηματογράφος Ζαβερδινού Αλίκη
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
Προηγούμενο άρθροΕυδαίμων Γιάννης
Επόμενο άρθροΖακυνθινός Δημήτρης

Ζαβερδινού Αλίκη

Η Αλίκη Ζαβερδινού γεννήθηκε το 1938 στην Αθήνα και σπούδασε στις δραματικές σχολές Θεάτρου Τέχνης του Καρόλου Κουν και Κωστή Μιχαηλίδη( αποφοίτησε το 1960) και στη Σχολή Χορού Τατιάνας Βαρούτη και Έλεν Τσουκαλά.
Είχε παντρευτεί τον αδελφό του Δημήτρη Παπαμιχαήλ, Νίκο.
Πέθανε τα Χριστούγεννα του 2013.
Φιλμογραφία
Το κορίτσι του λούνα παρκ (1968)
Η κόρη μου η σοσιαλίστρια (1966) [Σταυρούλα]
Τερέζα (1963)
Οι αθώες (1961)
Κασσιανή (1960) [Κασσιανή]
Στην πόρτα της Κολάσεως (1960)
Όταν το μίσος κυβερνά (1959) [Άννα Μαρή]
Κέφι γλέντι και φιγούρα (1958) [Ζωίτσα]
Το μυστικό του πατέρα (1958)

Similar Articles

Αρθρα

Ταϋγέτη

Η Ταϋγέτη Μπασούρη περισσότερο γνωστή ως Ταϋγέτη, ήταν Ελληνίδα ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου. Γεννήθηκε στις 29 Ιουνίου 1914 στην Αθήνα και σπούδασε στη...

Παζλ του Ελληνικού Κινηματογράφου 627ο

Ενώστε το παζλ, πείτε μας τον χρόνο που κάνατε και σχολιάστε την φωτογραφία!!!Για περισσότερα παζλ πατήστε ΕΔΩ. Παζλ του Ελληνικού Κινηματογράφου 627ο

Τα κρυφά πάθη του Διονύση Παπαγιαννόπουλου

Ένα υπέροχο αφιέρωμα στον Νιόνιο του ελληνικού κινηματογράφου. Η εκπομπή, “Αλήθειες με τη Ζήνα” ταξιδεύει στο Διακοπτό με τον μονάκριβο ανιψιό του αξέχαστου ηθοποιού...