24.4 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΆρτεμις Τσάρμη 1947-1992

Σχετικές αναρτήσεις

Άρτεμις Τσάρμη 1947-1992

Η Άρτεμις Τσάρμη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1947 και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου το 1968.
Υπήρξε βασικό στέλεχος του χορού του αρχαίου δράματος του Εθνικού Θεάτρου.

Είχε αξιόλογη κινηματογραφική παρουσία, “Καρδιά που Λύγισε απ΄ τον Πόνο” (1968), “Κρίμα το Μπόι σου” (1970), “Μπουμ Ταρατατζούμ” (1972), “Ισιδώρα” (1975) κ.ά.

Πρωταγωνίστησε επίσης σε πολλές τηλεοπτικές σειρές: “Μαντάμ Σουσού”, “Αστυνομικές Ιστορίες”, “Ένας Απίθανος Ντεντέκτιβ”, “Γιούγκερμαν” κ.ά.

Απεβίωσε στις 15 Ιουνίου του 1992 από καρκίνο.

Άρτεμις Τσάρμη: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1968Καρδιά που λύγισε από τον πόνο
1968Τα ξένα χέρια είναι πίκρα
1969Ο άνθρωπος της καρπαζιάς
1970Κρίμα το μπόι σου
1971Οι αμαρτωλοί
1971Το φαράγγι της Σαμαριάς
1972Μπουμ ταρατατζούμ
1975Ισιδώρα
1976Για ποιόν να βρέξει
1977Ερωτική υπερένταση
1982Ο ζιγκολό της Αθήνας

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr  για τις πληροφορίες.

Προηγούμενο άρθροΜάγδα Τσαγγάνη 1951-
Επόμενο άρθροΤσιάνος Κώστας

Σχετικές αναρτήσεις

Έλσα Ρίζου 1933-

Η Έλσα Ρίζου (Ελένη Λαμπροπούλου) είναι Ελληνίδα ηθοποιός του κινηματογράφου και του θεάτρου.Γεννήθηκε στις 10 Δεκεμβρίου του 1933. Την πρώτη της εμφάνιση στον κινηματογράφο...

Έλντα Πανοπούλου 1961-

Η Έλντα Πανοπούλου γεννήθηκε στις 03 Μαρτίου του 1961 στην Αθήνα όπου και πέρασε τα παιδικά της χρόνια και είναι είναι Ελληνίδα ηθοποιός, μουσικός,...

Γιώργος Διαλεγμένος 1940-

Ο Γιώργος Διαλεγμένος είναι ηθοποιός και θεατρικός συγγραφέας. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1940 και σπούδασε στη Σχολή Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν, από όπου αποφοίτησε το...

Τελευταίες αναρτήσεις