12.8 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΆρτεμις Τσάρμη 1947-1992

Σχετικές αναρτήσεις

Άρτεμις Τσάρμη 1947-1992

Η Άρτεμις Τσάρμη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1947 και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου το 1968.
Υπήρξε βασικό στέλεχος του χορού του αρχαίου δράματος του Εθνικού Θεάτρου.

Είχε αξιόλογη κινηματογραφική παρουσία, “Καρδιά που Λύγισε απ΄ τον Πόνο” (1968), “Κρίμα το Μπόι σου” (1970), “Μπουμ Ταρατατζούμ” (1972), “Ισιδώρα” (1975) κ.ά.

Πρωταγωνίστησε επίσης σε πολλές τηλεοπτικές σειρές: “Μαντάμ Σουσού”, “Αστυνομικές Ιστορίες“, “Ένας Απίθανος Ντεντέκτιβ”, “Γιούγκερμαν” κ.ά.

Απεβίωσε στις 15 Ιουνίου του 1992 από καρκίνο.

Άρτεμις Τσάρμη: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1968Καρδιά που λύγισε από τον πόνο
1968Τα ξένα χέρια είναι πίκρα
1969Ο άνθρωπος της καρπαζιάς
1970Κρίμα το μπόι σου
1971Οι αμαρτωλοί
1971Το φαράγγι της Σαμαριάς
1972Μπουμ ταρατατζούμ
1975Ισιδώρα
1976Για ποιόν να βρέξει
1977Ερωτική υπερένταση
1982Ο ζιγκολό της Αθήνας

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr  για τις πληροφορίες.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Κατσέλη Αλέκα

Η Αλέκα Κατσέλη, το γένος Μαζαράκη, ηθοποιός μεγάλου βεληνεκούς και εξαιρετικής ομορφιάς, λάμπρυνε το ελληνικό θέατρο με το ταλέντο, το ήθος, την πνευματικότητα και την...

Μηλιάδου Ανθή

Η Ανθή Μηλιάδου γεννήθηκε το 1889 και ήταν Ελληνίδα ηθοποιός, κόρη των ηθοποιών Παντελή και Ελπινίκης Ρούσσου και αδερφή των επίσης ηθοποιών Ευαγγελίας Νίκα-Ρούσσου (1881-1902) και Χριστίνας...

Έλαμψαν αλλά αποσύρθηκαν νωρίς

Φλωρέττα Ζάννα Το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο έγινε το 1959 όταν πρωταγωνίστησε στο πλάι του Δημήτρη Μυράτ στην αισθηματική ταινία, "Αμαρυλλίς το κορίτσι της αγάπης". Σκηνοθέτης...

Τελευταίες αναρτήσεις