32.1 C
Athens
Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήHθοποιοίΆρτεμις Τσάρμη 1947-1992

Σχετικές αναρτήσεις

Άρτεμις Τσάρμη 1947-1992

- Advertisement -

Η Άρτεμις Τσάρμη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1947 και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου το 1968.
Υπήρξε βασικό στέλεχος του χορού του αρχαίου δράματος του Εθνικού Θεάτρου.

Είχε αξιόλογη κινηματογραφική παρουσία, “Καρδιά που Λύγισε απ΄ τον Πόνο” (1968), “Κρίμα το Μπόι σου” (1970), “Μπουμ Ταρατατζούμ” (1972), “Ισιδώρα” (1975) κ.ά.

Πρωταγωνίστησε επίσης σε πολλές τηλεοπτικές σειρές: “Μαντάμ Σουσού”, “Αστυνομικές Ιστορίες“, “Ένας Απίθανος Ντεντέκτιβ”, “Γιούγκερμαν” κ.ά.

Απεβίωσε στις 15 Ιουνίου του 1992 από καρκίνο.

Άρτεμις Τσάρμη: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1968Καρδιά που λύγισε από τον πόνο
1968Τα ξένα χέρια είναι πίκρα
1969Ο άνθρωπος της καρπαζιάς
1970Κρίμα το μπόι σου
1971Οι αμαρτωλοί
1971Το φαράγγι της Σαμαριάς
1972Μπουμ ταρατατζούμ
1975Ισιδώρα
1976Για ποιόν να βρέξει
1977Ερωτική υπερένταση
1982Ο ζιγκολό της Αθήνας

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr  για τις πληροφορίες.

- Advertisement -
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Γιώργος Βογιατζής 1945-

Ο Γιώργος Βογιατζής γεννήθηκε 6 Δεκεμβρλιου του 1945 στην Αθήνα.Υποδύθηκε τον Ιωσήφ στην τηλεοπτική σειρά του Φράνκο Τζεφιρέλι «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ» που...

Γωγώ Ατζολετάκη 1953-

Η Γωγώ Ατζολετάκη γεννήθηκε στην Σητεία της Κρήτης στις 22 Δεκεμβρίου του 1953 και είναι Ελληνίδα ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, θιασάρχης, παραγωγός ραδιοφώνου και συγγραφέας.Είναι μια γυναίκα που...

Μουστάκα Αθανασία

Η ηθοποιός Αθανασία Μουστάκα γεννήθηκε στο Γαλαξείδι στις 22 Δεκεμβρίου 1898 (κατά άλλους το 1899).Ήταν κόρη του ηθοποιού και θιασάρχη Διονυσίου Πλέσσα.Η Αθανασία Μουστάκα υπήρξε...

Τελευταίες αναρτήσεις