28.8 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΤάκης Βουλαλάς 1935-2012

Σχετικές αναρτήσεις

Τάκης Βουλαλάς 1935-2012

Ο Τάκης Βουλαλάς γεννήθηκε το 1935 στην Αθήνα και αποφοίτησε το 1963 από τη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου.
Πρώτος του σημαντικός ρόλος την επόμενη χρονιά ως Αγγελος Κυρίου στο έργο «Χριστός Πάσχων». Εκτοτε έπαιξε σε όλα τα είδη του δραματολογίου, ελληνικού και ξένου, στις παραγωγές του Εθνικού.

Τάκης Βουλαλάς 1935-2012
Τάκης Βουλαλάς και Ιάκωβος Ψαρράς

Στον κινηματογράφο συμμετείχε στις ταινίες: «Ο Ηλιος του θανάτου», «Παύλος Μελάς», «Το αίμα των αγαλμάτων», «Τα χρώματα της Ιριδας». Ο Τάκης Βουλαλάς πρωταγωνίστησε σε πολλές τηλεοπτικές σειρές, ανάμεσά τους και οι: «Επικίνδυνα βήματα», «Ο άγνωστος πόλεμος», «Τζων Αυλακιώτης», «Ελισάβετ Μαρτινέγκου», κ.ά.

Ο Τάκης Βουλαλάς ήταν βασικό στέλεχος του Εθνικού Θεάτρου, από το 1963 έως το 1997 (είχε παίξει σε πάνω από 124 παραστάσεις στην πρώτη κρατική μας σκηνή), εδώ και μία δεκαετία απείχε από το θέατρο.

Τελευταία του παράσταση στο Εθνικό ήταν στο έργο του Ιονέσκο «Ρινόκερος» στον ρόλο του Παπιγιόν (1997). Τελευταία του εμφάνιση στο θέατρο «Ο εχθρός του λαού» σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας (1999).

Ο Τάκης Βουλαλάς απεβίωσε το πρωί στις 20 Απριλίου 2012 από καρδιακή προσβολή. Τον βρήκε νεκρό στο σπίτι του στο Λυγουριό της Αργολίδας ένας νεαρός που πήγε να δει τι συμβαίνει επειδή δεν απαντούσε στις τηλεφωνικές κλήσεις της συζύγου του από την Αθήνα, η οποία είχε ανησυχήσει πολύ.

Τάκης Βουλαλάς: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος σειράςΚανάλι
1972|1972Απόρρητος φάκελος 27ΥΕΝΕΔ
1973|1973Επικίνδυνα βήματαΥΕΝΕΔ
1982|1982Η παρέαΕΡΤ2
1983|1983Η λάμψη των άστρωνΕΡΤ2
1983|1983Οι ΙερόσυλοιΕΡΤ2
1983|1983Ουράνιο τόξοΕΡΤ
1985|1985Η Εξαφάνιση του Τζων ΑυλακιώτηΕΡΤ
1987|1987Αλέξανδρος ΔελμούζοςΕΤ2
1987|1987Ελισάβετ ΜαρτινέγκουΕΤ2
1988|1988Ο άγνωστοςΕΤ2
1989|1989Αθώος ή ένοχοςΕΤ1
1989|1989Η έκτη εντολήΕΤ2
1990|1990Φόνος Χωρίς ΤαυτότηταMega
1991|1991Η δίκηΕΤ2
1992|1992Μια γυναίκα από το παρελθόνΑΝΤ1
1994|1994Η Οργή των ΘεώνΣΚΑΙ
2000|2000Γεώργιος Βιζυηνός: Η Σιωπή των ΑγγέλωνΕΤ1
ΈτοςΤίτλος ταινίας
1974Παύλος Μελάς
1975Τα χρώματα της ίριδος
1978Ο ήλιος του θανάτου
1982Το αίμα των αγαλμάτων
1989Αθώος ή ένοχος;
ΈτοςΤίτλος παράστασης
1963Το ατλαζένιο γοβάκι
1964Ο Βασιλικός
1965Οιδίπους Τύραννος
1966Ιβάνωφ
1966Οιδίπους Τύραννος
1967Φιλοκτήτης
1968Καινούργια Ζωή
1969Βάκχαι
1973Οιδίπους Τύραννος
1979Όρνιθες
1979Ο υπάλληλος
1981Επτά επί Θήβας
1987Θάνατος Βασιλικού Επιτρόπου
1987Οιδίπους Τύραννος
1988Βρυκόλακες

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

Προηγούμενο άρθροΓιάννης Βουγιουκλής 1945-
Επόμενο άρθροΒουρνάς Λευτέρης

Σχετικές αναρτήσεις

Βασίλης Τσιβιλίκας 1942-2012

Ο Βασίλης Τσιβιλίκας γεννήθηκε στις 17 Ιανουαρίου του 1942 στη Θεσσαλονίκη. Ήταν το μοναδικό αγόρι της οικογένειάς του και μεγαλύτερος από τις δύο αδελφές του....

Κώστας Κακκαβάς 1936-

Ο Κώστας Κακκαβάς είναι Έλληνας ηθοποιός του κινηματογράφου και του θεάτρου.Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1936 και φοίτησε στη σχολή του Εθνικού Θεάτρου απ' όπου...

Καλαβρούζος Χρήστος

Ο Χρήστος Καλαβρούζος (ακριβές ονοματεπώνυμο: Χρήστος Καλαβρουζιώτης) γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καλαβρούζα της Αιτωλοακαρνανίας . Αριστούχος της «Δραματικής Σχολής Θεάτρου», όπου είχε την τύχη να...

Τελευταίες αναρτήσεις